Právě je 28 lis 2021 01:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - COD platba je automaticky zadaná při objednání
PříspěvekNapsal: 17 říj 2021 21:45 
C4 zákazník

Registrován:
17 říj 2021 21:22
Příspěvky:
3
Dobrý den,
používáme COD a všimli jsme si, že když zákazník udělá objednávku a vybere platbu v hotovosti, tak v administraci v detailu objednávky vidíme, že u této objednávky je automaticky vytvořená platba, tj. vypadá to jako kdyby zákazník objednávku uhradil.

Zjistil jsem také, že COD je standardně nastavený tak, že objednávka má Status "Processing in progress", tento Status nepoužíváme a v jeho nastavení nemáme nic povolené, tj. ani "Nastavit objednávku jako zaplacenou"

Ví prosím vás někdo kde se to dá změnit? Platba se musí zadat manuálně až když zákazník opravdu zaplatí.
Případně jak u COD změnit Status?

Díky předem

P.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - COD platba je automaticky zadaná při objednání
PříspěvekNapsal: 18 říj 2021 12:11 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
8091
Dobrý den,

ano, modul dobírka automaticky nastavuje objednávce stav "Probíhá příprava" (Processing in progress). Každopádně pokud máte u tohoto stavu vše deaktivované, tak by se žádná platba neměla vytvořit. Testoval jsem funkčnost na poslední verzi aplikace PrestaShop 1.7.8.0 a modulu Platba v hotovosti (dobírka) 1.0.6 a na žádný problém jsem nenarazil. Takže pokud používáte starší verzi aplikace nebo modulu, doporučuji provést aktualizaci.

Pokud byste chtěl změnit výchozí stav objednávky u modulu COD, tak byste musel upravit zdrojový kód modulu. V souboru /modules/ps_cashondelivery/controllers/front/validation.php je potřeba na řádku:
Kód:
$this->module->validateOrder((int)$this->context->cart->id, Configuration::get('PS_OS_PREPARATION'), $total, $this->module->displayName, null, array(), null, false, $customer->secure_key);
upravit text PS_OS_PREPARATION na požadovaný stav objednávky.

Dostupné jsou tyto stavy:

  • PS_OS_CHEQUE
  • PS_OS_PAYMENT
  • PS_OS_PREPARATION
  • PS_OS_SHIPPING
  • PS_OS_DELIVERED
  • PS_OS_CANCELED
  • PS_OS_REFUND
  • PS_OS_ERROR
  • PS_OS_OUTOFSTOCK
  • PS_OS_OUTOFSTOCK_PAID
  • PS_OS_OUTOFSTOCK_UNPAID
  • PS_OS_BANKWIRE
  • PS_OS_PAYPAL
  • PS_OS_WS_PAYMENT
  • PS_OS_COD_VALIDATION

Ale jelikož by se změna po aktualizaci modulu odstranila, je lepší takové zásahy řešit pomocí přepsání (overrides).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - COD platba je automaticky zadaná při objednání
PříspěvekNapsal: 18 říj 2021 21:48 
C4 zákazník

Registrován:
17 říj 2021 21:22
Příspěvky:
3
Dobrý den a díky za rychlou reakci. Už to funguje jak má.

Nicméně se objevil další nečekaný problém. Nejdou smazat platby u těch objednávek, kde se platba vložila, chtěl jsem to řešit vložením platby se zápornou částkou, ale to systém nepovolí. Čekal bych tam nějaké tlačítko na smazání, ale nic tam není. Nevíte co s tím?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - COD platba je automaticky zadaná při objednání
PříspěvekNapsal: 19 říj 2021 10:56 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
8091
Dobrý den,

bohužel aplikace neumožňuje zpětné mazání plateb. Buď byste musel použít nějaký rozšířující modul pro editaci objednávek (např. Order Edit - Change and Modify existing order), nebo platbu smazat manuálně přímo v databázi. Případně můžete objednávku zrušit a vytvořit znovu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - COD platba je automaticky zadaná při objednání
PříspěvekNapsal: 20 říj 2021 21:38 
C4 zákazník

Registrován:
17 říj 2021 21:22
Příspěvky:
3
Díky za rady a za vysvětlení!

Začínám tomu asi už rozumět. Presta neumí spoustu základních věci a stojí to hlavně asi na prodeji modulů. Hm. No něco s tím udělám.

P.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - COD platba je automaticky zadaná při objednání
PříspěvekNapsal: 21 říj 2021 10:57 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
8091
Dobrý den,

původně šlo v aplikaci zadat zápornou platbu, ale v nové verzi byla tato možnost odstraněna. Každopádně uživatelé by ji chtěli opět zpřístupnit a tento problém již nahlásili (viz I cannot add a payment with negative value). V tomto příspěvku je případně uvedena úprava, po které lze zadávat i záporné platby. Jenže jak je v diskuzi uvedeno, tak všechny platby (kladné i záporné) jsou viditelné i na faktuře, což není ideální. Takže nyní se čeká, jak se k tomu vývojáři aplikace postaví.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz