Právě je 12 kvě 2021 10:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Chybné generování faktur
PříspěvekNapsal: 18 pro 2016 11:24 
C4 zákazník

Registrován:
31 bře 2016 15:24
Příspěvky:
27
Dobrý den,

narazil jsem na zvláštní chybu. Některé objednávky, kde mám již fyzicky vystavenou, se z venku(přehledu objednávek, i v detailu objednávky) stále tváří jako by faktura vystavena nebyla(viz. obrázek).

Druhý pravděpodobně souvisejícíc problém je, že když otevřu detail faktury jak je očíslovaná samými nulami.
Příloha:
print rkd.JPG
print rkd.JPG [ 41.81 KiB | Zobrazeno 973 krát ]


Díky za tipy a rady


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - chybné generování faktur
PříspěvekNapsal: 18 pro 2016 11:34 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Mne sa deje niečo podobné, ale len pri platbe cez GoPay. Faktúru mi vygeneruje ako keby 2x a v tabulke v ps_orders v konkrétnej objednávke chýba priradená faktúra v DB (invoice_number je prázdné). Takže ju musím manuálne pridať a druhú vygenerovanú faktúru odstrániť z DB.

Tu bude niečo podobné, ale čo to spôsobuje bude asi celkom problém. V Logu nič nie je?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - chybné generování faktur
PříspěvekNapsal: 18 pro 2016 12:28 
C4 zákazník

Registrován:
31 bře 2016 15:24
Příspěvky:
27
Mě to dělá i u dobírky. V logu faktury mám normálně své logo. Jak jsi to přesně řešil ty?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - chybné generování faktur
PříspěvekNapsal: 19 pro 2016 10:22 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
648
Toto je způsobeno nějakou chybou v procesu dokončování objednávky. Může za to buď platební modul nebo je to někdy způsobeno přetíženým serverem v kombinaci s malým timeoutem serveru (30 s).

Příčin může být více a důležité je jestli se to děje sporadicky a bez nějaké souvislosti nebo téměř vždy např. u stejné platební metody.

Technicky jde o chybějící údaj v databázi. Jedna tabulka údaj obsahuje a druhá již ne, protože došlo k přerušení objednávkového procesu.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybné generování faktur
PříspěvekNapsal: 03 led 2017 20:46 
C4 zákazník

Registrován:
31 bře 2016 15:24
Příspěvky:
27
Dobrý den,

v cca 2500 objednávek se chyba objevila asi u 80. Lze tam číslo faktury nějak doplnit, tak aby byl doklad účetně platný?

Je možné, že to souvisí z délkou dokončování objednávky. Při posledním kroku objednávky čekám i několik sekund(cca 5-10 - což je velmi mnoho) než se objednávka dokončí a zákazníkovi se načte děkovací stránka.

Máte nějaké tipy, jak to zrychlit? Je to velmi důležité. Zvažuji i změnu na rychlejší hosting. Máte nějaké tipy, jak toto dokončování zrychlit?

Díky za každý tip.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybné generování faktur
PříspěvekNapsal: 03 led 2017 21:22 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 15:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,

pomocí aplikace phpMyAdmin se na adrese http://mysql.nazev-vasi-domeny.cz přihlaste do Vaší databáze. V levém menu klikněte na název databáze a následně na tabulku ps_order_invoice (příp. vasprefix_order_invoice). Pak v horním menu klikněte na "Projít" a vyberte řádek tabulky, který můžete vyhledat např. kliknutím na hlavičku sloupce "number" (provede seřazení dle daného sloupce), nahraďte data v poli "number" za správné číslo faktury (např. 2119). Změnu uložte tlačítkem "Proveď".

Co se týče rychlosti této části aplikace, buď to způsobuje některý z pluginů (nejspíše nekompatibilní s Vaší verzí), nebo je možné, že objednávku zdržuje odesílání e-mailů při tomto procesu. Pokud chyba nastává u jednoho platebního modulu, zkuste vypnout odesílání emailu pro tento modul. Toto nastavení najdete v "Objednávky" > "Stavy objednávek", dále odškrtněte v poli "Poslat e-mail zákazníkovi" u služby, která je problémová.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybné generování faktur
PříspěvekNapsal: 03 led 2017 21:31 
C4 zákazník

Registrován:
31 bře 2016 15:24
Příspěvky:
27
Super díky. Určitě vyzkouším.

S tím zrychlením byste si rady nevěděl, zatím hostuji u vás.... Pokud zkusíte dokončit objednávku, tak zjistíte, jak pomalé to je...

Díky moc za rady...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybné generování faktur
PříspěvekNapsal: 03 led 2017 21:40 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 15:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,

příspěvek jsem aktualizoval, ovšem Vy jste dříve stihl odpovědět (viz. druhý odstavec). Pošlete mi prosím informaci, zda-li to pomohlo, případně prosím uveďte verzi aplikace.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybné generování faktur
PříspěvekNapsal: 03 led 2017 22:09 
C4 zákazník

Registrován:
31 bře 2016 15:24
Příspěvky:
27
1. jak zjistím, zda je modul kompatibilní s verzí či nikoliv?
2. Vypnul jsem emaily, které se zasílají při změně stavu "Objednávka přijata" a bohužel to nepomohlo

Díky Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybné generování faktur
PříspěvekNapsal: 03 led 2017 22:38 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 15:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,

ve Vaší administraci "Moduly a služby" > "Moduly a služby" je panel, ve kterém je velkým písmem napsáno "Moduly k aktualizaci", kde je také napsaný počet neaktuálních modulů. Pokud nějaký modul není aktualizován stiskněte na téže stránce (nahoře) tlačítko "Aktualizovat moduly". To stiskněte, bohužel ani to nemusí aktualizovat všechny moduly.

Dále se můžete uchýlit k poměrně náročnější akci, což je otestovat zakázání modulů jeden po druhém. Tuto proceduru by bylo také vhodné začít s platebními moduly, které naleznete v "Moduly a služby" > "Platba", dále pokračovat s ostatními moduly. Pokud se načtení po zakázání některého modulu zrychlí, je jasné, že zpomalení způsobuje daný modul.

Pokud zakázání odesílání e-mailů nepomohlo, klidně ho můžete zpět zapnout.

Také prosím o zaslání verze Vaší instalace, kterou nalezete vlevo nahoře v administraci PrestaShopu. Dále zkuste prozkoumat error log, který naleznete v administraci Vaší domény.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz