Právě je 16 led 2021 22:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Chybějící popisy po importu z CSV
PříspěvekNapsal: 09 bře 2016 12:40 
C4 zákazník

Registrován:
23 kvě 2014 22:14
Příspěvky:
17
Dobrý den,
měl bych dotaz - při importu produktů do Presty mám v CSV vyplněný sloupce včetně Popisu, ten se ale nenaimportuje celý. Popis je obsáhlejší, ale nikde jsem nečetl, že by měla mít Presta omezení co do počtu znaků (nebo ano?) při importu.
Jediné, co mě napadá je, že jsou věty v popisech "odřádkované". V příloze zasílám příklad importovaného csv - např. řádek/produkt č. 23.

Můžete mi to, prosím, vyvrátit / potvrdit?

Předem děkuji


Přílohy:
test_nejkab.xlsx [55.72 KiB]
412 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybějící popisy po importu z CSV
PříspěvekNapsal: 11 bře 2016 14:29 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7815
Dobrý den,

s počtem znaků ani s odřádkováním by neměl být žádný problém. Při importu se odřádkování ignoruje, takže vše budete mít na jednom řádku. Pokud byste chtěl mít popis odřádkovaný, tak v textu můžete použít standardní html tagy (např. <br />). Ale záleží hlavně na tvaru/formátu finálního CSV souboru. Z ukázkového xlsx souboru, který jste přiložil, to bohužel nezjistím. Vložte sem tedy pro kontrolu finální CSV soubor. Stačí aby obsahoval řádek s problémovým produktem.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybějící popisy po importu z CSV
PříspěvekNapsal: 15 bře 2016 08:25 
C4 zákazník

Registrován:
23 kvě 2014 22:14
Příspěvky:
17
Dobrý den, ten předchozí soubor byl k importu, jen jsem smazal pár údajů, jako ceny, marže,..
Připojuji ještě jednou csv, bez osekání, pouze s jedním produktem, u kterého neproběhl import popisu korektně.

Děkuji za kontrolu.
J


Přílohy:
nejkab_test02.csv [4.55 KiB]
161 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybějící popisy po importu z CSV
PříspěvekNapsal: 15 bře 2016 10:44 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7815
Dobrý den,

doporučuji Vám pro vytvoření CSV souboru postupovat podle tohoto návodu. Pak bude soubor ve správném kódování a formátu. Takže Váš xlsx soubor si otevřete v aplikaci Open Office.org Calc a upravte si sloupečky podle potřeby. Jelikož odřádkování je v textu nahrazeno nežádoucím textem:
Kód:
_x000D_
, tak jeho výskyt nahraďte:
Kód:
<br />

Tato úprava zajistí, že texty budou odřádkovány stejně jako ve zdrojovém formátu. Případně pokud byste odřádkování vůbec nechtěl používat, tak stačí text _x000D_ smazat. Pak podle postupu soubor uložte do CSV formátu a otestujte import.

Přikládám Váš ukázkový CSV soubor po úpravě:
Příloha:
nejkab_test02_uprava.csv [4.73 KiB]
143 krát

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybějící popisy po importu z CSV
PříspěvekNapsal: 18 říj 2019 10:09 
C4 zákazník

Registrován:
18 říj 2019 00:53
Příspěvky:
3
Dobrý den,
už dva týdny nejsem schopna naimportovat přes CSV určitý text. Zkoušela jsem ho připravit z LibreOffice, z Excelu na PC i na macu a výsledek stejný. Zkoušela jsem ho také zjednodušit (bez hypertexových odkazů). Zkoušela jsem kopírovat, napodobit staré soubory, které fungovaly, také vytvořit úplně nové. Udělat csv různými způsoby... a jsem už bezradná a prosím o radu.

Popis se takto "rozbije" https://prnt.sc/pktx4b a nahraje se jenom část, nanejvýš.
Takto vypadá samotný text http://prntscr.com/pkyyza a přestože manuálně mi v adminu nahrát jde, přes csv mi nahraje pouze část https://prnt.sc/pku4ww

Jak dělám csv - http://prntscr.com/pkz2p3 výsledek http://prntscr.com/pkz3us


A mimochodem - víte o nějakých problémech při csv přes ios systém? Ráda bych využívala obojí.
Martina


Přílohy:
test15.csv [4.59 KiB]
55 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybějící popisy po importu z CSV
PříspěvekNapsal: 18 říj 2019 14:28 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7815
Dobrý den,

text totiž obsahuje středník ";", který se ale při importu používá jako oddělovač polí. Takže buď ho budete muset z textu odstranit, nebo pokud ho tam musíte mít, tak pro oddělovač budete muset použít jiný znak.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chybějící popisy po importu z CSV
PříspěvekNapsal: 18 říj 2019 15:02 
C4 zákazník

Registrován:
18 říj 2019 00:53
Příspěvky:
3
Tak to je konec :D :shock: Ten jediný jsem tam nečekala, nepsala jsem ho tam... To bude ono. Moc děkuji za rychlou reakci.
Přeji hezký pátek,
Martina


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz