Právě je 06 kvě 2021 21:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Chyba při uložení CMS
PříspěvekNapsal: 12 zář 2013 15:21 

Registrován:
11 lis 2011 15:43
Příspěvky:
248
Dobrý den,
prosím o pomoc. Chtěla jsem si upravit stránky CMS a text, který píši v češtině nejde uložit. Hlásí to chybu :
chyby: 2
Pole odkaz přepisu je vyžadováno alespoň v Czech.
Pole obsah (Czech) je neplatné.
V katalogu u produktů jsem zkoušela připsat text, umazat text a pak uložit a hlásí to pořád tu samou chybu :
chyby: 2
Toto pole description_short (Czech) je příliš dlouhé: max. 400 znaků (nyní 1709).
Pole stručný popis (Czech) je neplatné.

Eshop je http://www.e-byliny.eu a na stránkách jsem teď nic nepředělávala.
Děkuji za pomoc
Dana Langová


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba při uložení CMS
PříspěvekNapsal: 19 zář 2013 10:43 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7924
Dobrý den,

na uvedené adresy nic není. Jedná se opravdu o stránky www.e-byliny.eu?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba při uložení CMS
PříspěvekNapsal: 19 zář 2013 19:29 

Registrován:
11 lis 2011 15:43
Příspěvky:
248
Dobrý den,
omlouvám se, adresa je www.e-byliny.com
S pozdravem
Dana Langová


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba při uložení CMS
PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 09:57 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7924
Dobrý den,

pošlete mi na email forum@c4.cz přihlašovací údaje do administrace obchodu, otestuji chybu přímo na Vaší instalaci.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba při uložení CMS
PříspěvekNapsal: 12 lis 2013 14:22 

Registrován:
12 lis 2013 14:12
Příspěvky:
2
Dobrý den,

mám podobný problém. Snažím se na CMS stránku přidat kontaktní formulář podle návodu prestashop-jak-pridat-kontaktni-formular-do-cms-clanku-t2872.html , ale při ukládání mi to také hlásí chybu 'Pole obsah (Czech) je neplatné'.

Vyřešili jste tedy situaci z předchozího dotazu a můžu se zeptat, kde byl problém?

Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba při uložení CMS
PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 12:11 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7924
Dobrý den,

v předchozím případě se jednalo o jinou situaci. Problém nastal po aktualizaci na novější verzi aplikace, která již obsahovala podmínku pro maximální délku pole. Předchozí verze tuto podmínku neobsahovala, takže bylo možné vložit hodnoty, které po aktualizaci na novější verzi aplikace nešly uložit. Jednalo se tedy o chybu předchozí verze a stačilo hodnotu pole upravit na správný tvar (max. 400 znaků).

Ve Vašem případě se ale jedná o jiný problém. Pravděpodobně se snažíte použít v aplikaci PrestaShop verze 1.5 postup určený pro starší verzi 1.4. Ale pro novou verzi aplikace nelze tento návod použít. Možná řešení jsem Vám napsal přímo do tématu PrestaShop - Jak přidat kontaktní formulář do CMS článku.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba při uložení CMS
PříspěvekNapsal: 20 lis 2013 20:00 
Uživatelský avatar

Registrován:
06 úno 2013 15:06
Příspěvky:
28
Nedaří se mi také uložit mutaci v textových polí. Někde jsem se dočetlo, že to může být i natavení URL frendly.
Neuloží se texty u produktu ani jinde.
Stejný problém jako tady
http://www.prestashop.com/forums/topic/ ... try1463224
či tady
http://forum.prestashopcesky.cz/viewtop ... f=6&t=7768

udělal jsem video, error byl jasnější
http://youtu.be/J46B34BuDaA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba při uložení CMS
PříspěvekNapsal: 20 lis 2013 20:08 
Uživatelský avatar

Registrován:
06 úno 2013 15:06
Příspěvky:
28
Michal N. SEO píše:
Nedaří se mi také uložit mutaci v textových polí. Někde jsem se dočetlo, že to může být i natavení URL frendly.
Neuloží se texty u produktu ani jinde.
Stejný problém jako tady
http://www.prestashop.com/forums/topic/ ... try1463224
či tady
http://forum.prestashopcesky.cz/viewtop ... f=6&t=7768

udělal jsem video, error byl jasnější
http://youtu.be/J46B34BuDaA

Pokud se vypne kánonická adresa, začne se alespoň ukládat texty výchozího jazyka (EN).
Automatically redirect to the canonical URL - disable.
Texty v druhém jazyce (češtině) se stále neukládají.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba při uložení CMS
PříspěvekNapsal: 20 lis 2013 20:50 
Uživatelský avatar

Registrován:
06 úno 2013 15:06
Příspěvky:
28
Pokusy jsem zjistil, že se ukládá pouze text ve výchozím jazyce. Tj. přepínáním v Lokalizaci. Tj. Buď se ukládá Angličtina nebo Čeština. Nefunguje Vyberte jazyk, text se neuloží. Žádná chybová hláška nevyskočí.
http://youtu.be/J46B34BuDaA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba při uložení CMS
PříspěvekNapsal: 21 lis 2013 17:45 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7924
Dobrý den,

testoval jsem funkčnost na poslední verzi aplikace 1.5.6.1 a na stejný problém jsem nenarazil. Takže pokud používáte starší verzi, doporučuji provést aktualizaci.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz