Právě je 15 kvě 2021 01:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Chyba objednávky, když není zboží na skladě
PříspěvekNapsal: 09 pro 2015 19:49 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
116
Mám povoleno, že je možné zboží objednat, když není na skladě. Když takto zboží objednám, při potvrzení objednávky PS zahlásí chybu:
Zaznamenali jsme problém v průběhu vaší objednávky. Pokud si myslíte, že došlo k chybě, můžete kontaktovat naši zákaznickou podporu..

E-mail s potvrzením objednávky přijde, množství zboží na skladě se poníží o objednané zboží, jde do záporných hodnot. Tato chyba se projeví u různých dopravců a různých platebních metodách.

Výpis logu:
[Wed Dec 09 18:38:48 2015] [error] [client XXX.XXX.XXX.XX] PHP Warning: array_push() expects parameter 1 to be array, null given in /data/www/truhlarstvisvec.com/www.truhlarstvisvec.com/shop/tools/tcpdf/tcpdf.php on line 21943, referer: http://www.truhlarstvisvec.com/shop/mod ... re/payment

verze PS: 1.6.1.0


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba objednávky, když není zboží na skladě
PříspěvekNapsal: 10 pro 2015 21:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

s podobným chybovým hlášením jsem se zatím v aplikaci PrestaShop nesetkal. Ale vidím, že používáte starší verzi aplikace, doporučuji Vám provést aktualizaci na poslední verzi 1.6.1.3 a pokud by problém přetrvával, tak neváhejte napsat.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba objednávky, když není zboží na skladě
PříspěvekNapsal: 24 úno 2016 13:53 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2012 23:47
Příspěvky:
28
Dobrý den,

mám úplně stejný problém. Dělá to pouze v případě, že si zákazník objedná zboží, které není skladem a zadá platbu bankovním převodem. Po potvrzení platby zákazníkem se nezobrazí poslední stránka s rekapitulací platebních údajů, a místo ní se zobrazí ta chybová hláška.

Používáme poslední verzi 1.6.1.4 a chová se to na 2 e-shopech stejně.

Předem děkuji za radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba objednávky, když není zboží na skladě
PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 08:12 

Registrován:
25 úno 2016 08:11
Příspěvky:
12
Jako přes kopírák problém i u mě. :x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba objednávky, když není zboží na skladě
PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 13:34 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

testoval jsem objednávku s bankovním převodem a zbožím, které není na skladě, a na žádný problém jsem nenarazil. Nepoužíváte nějaké nestandardní moduly, které souvisí s platbami? Pokud ano, tak je zkuste deaktivovat.

Případně můžete v aplikaci zaktivovat ladící/debug režim. Stačí na FTP serveru upravit v souboru config/defines.inc.php řádek:
Kód:
define('_PS_MODE_DEV_', false);
na tvar:
Kód:
define('_PS_MODE_DEV_', true);
Pak znovu otestujte proces objednávky a na stránce s chybou by se Vám měly zobrazit detailnější informace. Ladící režim pak zase vypněte vrácením řádku do původního tvaru.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba objednávky, když není zboží na skladě
PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 14:16 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2012 23:47
Příspěvky:
28
Dobrý den,

provedl jsem přenastavení defines.inc.php a na stránce s chybou (validation) se objevilo toto:
Notice: Undefined index: attributes in /data/www/moxma.cz/www.moxma.cz/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 225

Jinak na platební metody používáme jiné placené moduly. V tomto případě add_bankwire. Ale mám pocit, že tam problém dřív nebyl - nevím to ale jistě.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba objednávky, když není zboží na skladě
PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 15:32 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

v tom případě Vám doporučuji se s problémem obrátit přímo na autora modulu. Podle chybového hlášení modul pracuje s proměnnou attributes, která ale neexistuje. Takže pravděpodobně se jedná pouze o špatně ošetřený zdrojový kód modulu. Problém by se sice dal vyřešit i vypnutím všech NOTICE hlášení, ale vždy je lepší ho odstranit přímo ve zdrojovém kódu.

Příště, prosím, rovnou uveďte, že používáte nestandardní modul. Protože pokud to nevíme, tak funkčnost testujeme na standardních modulech, a proto se nám chybu nepodařilo nasimulovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba objednávky, když není zboží na skladě
PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 16:48 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2012 23:47
Příspěvky:
28
Dobrý den,

vaší reakci rozumím, ale pouze jsem se připojil k existujícímu tématu, proto jsem předpokládal, že se jedná nějaké nastavení v Prestashopu.

Možná by bylo dobré, kdyby ostatní 2 diskutující co mají stejný problém sdělili zda používají či nepoužívají původní modul bankwire.

V každém případě děkuji za info a další požadavky budu směřovat na tvůrce modulu.

Jakmile to s ním budu mít vyřešené dám vědět, aby mohlo být téma uzavřeno s nějakým výsledkem.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba objednávky, když není zboží na skladě
PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 19:12 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

v pořádku. Ono se právě nejedná o obecnou chybu, protože standardně (tzn. na čisté instalaci aplikace) k ní nedochází. Příčinou tedy musí být buď úprava ve zdrojovém kódu aplikace, nebo nějaký nestandardní modul. A proto je dobré vždy uvést co nejvíce informací. Až budete mít nějaké informace od autora modulu, tak budeme rádi za zveřejnění.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chyba objednávky, když není zboží na skladě
PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 20:20 

Registrován:
25 úno 2016 08:11
Příspěvky:
12
Já používám BankWire od prestahost.cz, takže to bude asi fakt tím modulem.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz