Právě je 12 kvě 2021 07:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Blok s jazyky - odstranění jazyka
PříspěvekNapsal: 13 bře 2014 16:53 

Registrován:
27 úno 2014 16:28
Příspěvky:
13
Dobrý den,

nevíte prosím někdo jak bych mohl smazat jeden z jazyků v headeru obchodu? Chtěl bych ponechat EN a SK a češtinu dát pryč, ale když češtinu v administraci odstraním, tak mi zmizí také celý český překlad administrace shopu a to nechci. Chci dát češtinu pryč pouze z výběru jazyků přímo na stránkách. Potřeboval bych tedy vědět v jakém souboru se výběr jazyka naléza, abych tu čestinu mohl odsranit. Ovšem prohledal jsem toho již mnoho a nedaří se mi to najít.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Blok s jazyky - odstranění jazyka
PříspěvekNapsal: 13 bře 2014 22:02 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

to bohužel není možné. V Bloku s jazyky jsou zobrazeny všechny jazyky, které jsou povoleny. Pokud nechcete, aby se blok zobrazoval, tak ho v administraci v sekci Moduly > Moduly můžete odinstalovat.

Jestli ale chcete odstranit jeden konkrétní jazyk z tohoto bloku, tak bude nutná úprava zdrojového kódu. Pokud o takovou úpravu máte zájem, můžete se obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci věnuje.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Blok s jazyky - odstranění jazyka
PříspěvekNapsal: 14 bře 2014 00:42 

Registrován:
27 úno 2014 16:28
Příspěvky:
13
No právě to odstranění konkrétního jazyka z kódu bych chtěl uskutečnit, ale nemohu najít patřičný soubor. Dobře, zkusím se obrátit na odborníky přes prestashop. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Blok s jazyky - odstranění jazyka
PříspěvekNapsal: 14 bře 2014 14:24 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

skrytí jazyka v obchodě je možné, pouze musíte změnit výchozí jazyk obchodu. Takže v administraci aplikace PrestaShop přejděte do sekce Lokalizace > Lokalizace. V části Konfigurace přepněte volbu Výchozí jazyk z českého jazyka na anglický nebo slovenský a uložte změnu (příp. si rovnou změňte i nastaveni voleb Výchozí země, Výchozí měna a Časové pásmo). Nyní přejděte do sekce Lokalizace > Jazyky a deaktivujte český jazyk ve sloupečku Povoleno (příp. klikněte na daný jazyk a v nastavení přepněte volbu Stav na Ne), tím jazyk zakážete v obchodě. Po deaktivaci jazyka se překlad administrace změní na výchozí jazyk. Takže v pravé horní části administrace přejděte do nastavení Vašeho účtu - pro anglický jazyk odkaz My preferences a pro slovenský jazyk odkaz Nastavenia. A na stránce přepněte nastavení jazyka (Language nebo Jazyk) zpět na český jazyk a uložte nastavení. Překlad administrace se změní zpět na český jazyk. Pokud budete chtít rovnou nastavit český překlad administrace i pro jiné účty zaměstnanců, tak změnu provede v sekci Administrace > Zaměstnanci.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Blok s jazyky - odstranění jazyka
PříspěvekNapsal: 14 bře 2014 20:52 

Registrován:
27 úno 2014 16:28
Příspěvky:
13
Filip K. píše:
zpět na český jazyk a uložte nastavení. Překlad administrace se změní zpět na český jazyk.


Děkuji za podrobný návod, bohužel při kroku z výše uvedené citace se jakyk zpět nezměnil, ale zůstal na změněné angličtině. Prohledám ještě soubory a pokusím se z headeru ikonku českého jazyka odstranit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Blok s jazyky - odstranění jazyka
PříspěvekNapsal: 17 bře 2014 13:26 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

postup je ověřený na poslední verzi aplikace 1.5.6.2. Pokud Vám nefunguje, tak Vám bohužel nedokážu více poradit, protože Vaše stránky nejsou umístěny u nás. Takže nemám k dispozici Vaši instalaci, abych mohl chybu prověřit. Pokud se budete pouštět do úpravy zdrojového kódu, tak se jedná o modul Blok s jazyky, jehož soubory naleznete ve složce modules/blocklanguages.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz