Právě je 27 dub 2025 04:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 8 - Na nástěnce se nezobrazují zákazníci online
PříspěvekNapsal: 21 říj 2024 15:00 
C4 zákazník

Dobrý den,
Chtěl bych vás poprosit o radu. V administraci prestashopu verze 8.2 po instalaci nejde na nástěnce zákazníci online. Zkoušel jsem restartovat moduly. A ještě jedna otázka nevíte kde se dá upravit pořadí na nástěnce aby se například předpověď zobrazovala až dole?
Předem vám děkuji za rady.

Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 8 - Na nástěnce se nezobrazují zákazníci online
PříspěvekNapsal: 22 říj 2024 10:46 
C4 podpora
C4 podpora

Dobrý den,

v nové verzi aplikace PrestaShop již nejsou k dispozici statistiky online zákazníků, resp. vůbec neobsahuje modul Uživatelé online. Pokud je chcete zprovoznit, můžete si stáhnout starší verzi modulu z GitHub. Každopádně předpokládám, že modul není dostupný záměrně, protože má negativní vliv na výkon celé aplikace. Ze stejného důvodu nedoporučujeme používat žádný z interních modulů pro statistiky a je lepší využít některé ze služeb třetích stran (např. Google Analytics).

V našem návodu PrestaShop 8 - Optimální nastavení výkonu naleznete i další doporučení pro ideální chod aplikace.

PS: Pro dotaz ohledně uspořádání nástěnky bylo vytvořeno samostatné vlákno PrestaShop 8 - Změna pořadí bloků na nástěnce, protože již nesouvisí s aktuálním tématem.

Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 8 - Na nástěnce se nezobrazují zákazníci online
PříspěvekNapsal: 07 lis 2024 23:26 
C4 zákazník

Dobrý den, Online zákazníci ve verzi 8.2 jsou ale bohužel mě se nezobrazí , netuším kde může být problém.

PříspěvekNapsal: 08 lis 2024 10:53 
C4 podpora
C4 podpora

Dobrý den,

v nové verzi aplikace modul určitě není, ledaže byste ho tam měl ještě ze starší verze. Podívejte se do sekce "ROZŠÍŘENÍ > Moduly > Správce modulů", jestli máte nainstalovaný modul "Uživatelé online (Visitors online)". Bez něj tyto statistiky nefungují. Na nástěnce se v konfiguraci bloku "Přehled činností" sice nachází pole s nastavením minut pro "Návštěvníci online", ale pro jejich zobrazení musíte mít nainstalovaný modul.

PříspěvekNapsal: 08 lis 2024 17:34 
C4 zákazník

Dobrý den,

"Radek Plašil" omlouvám se že jsem to nenapsal již včera ale radši jsem to ještě zkoušel jestli to funguje.

ano je pravda když instalujete PS v nové verzi 8.2 tak modul Visitors online tam není. Řešil jsem to dva týdny. Aby to bylo k pochopení. Tak mám jeden shop který sem rozbíhal na PS 1.6 asi před rokem jsem si Upgrade na PS 8.1 , při upgrade veškeré moduly zůstaly.

Před měsícem jsem rozjel nový shop na PS 8.2 a právě koukám na nástěnku a modul s "Uživatelé online (Visitors online)" nikde. Tak jsem zkusil z té verze PS 1.6 z kopírovat modul statslive do PS 8.2 nainstaloval jsem ho a kupodivu to funguje. Tak se s vámi podělím o postup.

POSTUP:
Stáhněté si modul statslive z prestashop 1.6... Modul je umístěn v modules/ složku statslive z kopírujte do prestashop 8.2 do modlules/. Poté jděte do administrace prestashop 8.2 Modully>>Správce modulů najděte modul Visitors online a nainstalujte a je hotovo.

PříspěvekNapsal: 08 lis 2024 18:00 
C4 podpora
C4 podpora

Dobrý den,

děkuji za upřesnění a postup. Jen znovu doplním pro uživatele, kteří nemají k dispozici starší verzi modulu, že se dá stáhnout z GitHub. Kliknutím na "<> Code" a následně "Download ZIP" si stáhnete balíček statslive-dev.zip. Po rozbalení získáte složku statslive-dev, kterou přejmenujte na statslive. A pomocí FTP klienta celou složku zkopírujte na web do podsložky modules. Pak přejděte v administraci aplikace do sekce "ROZŠÍŘENÍ > Moduly > Správce modulu" a v seznamu vyhledejte a nainstalujte modul "Visitors online".

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]