Právě je 30 lis 2021 16:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.7 - Oprávnění zaměstnanců - moduly nelze aktivovat
PříspěvekNapsal: 29 říj 2021 20:02 
C4 zákazník

Registrován:
24 led 2019 23:06
Příspěvky:
5
Dobrý den, pokouším se nastavit zaměstnancům práva po přihlášení v BO PS 1.7.7.6.

Nevím proč, ale některé moduly v pravém sloupci nelze aktivovat, mají zašedlé pole pro povolení.

Potřebuji povolit třeba modul "PSmoduly.cz / OpenServis.cz - Online podání - CSV export v1.9.1" aby mohl třeba profil "Prodavač" tento modul používat a exportovat přes tento modul údaje adres pro kurýry.
https://prnt.sc/1xlo6rf
https://prnt.sc/1xlqxzl
https://prnt.sc/1xr2jwr
https://prnt.sc/1xr2mta

Nevíte kde dělám chybu? Nebo jakou to má logiku, nemůžu na to přijít.

Děkuji Tomš


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7 - Oprávnění zaměstnanců - moduly nelze aktivovat
PříspěvekNapsal: 01 lis 2021 13:25 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
8094
Dobrý den,

pole jsou šedivá pouze pokud nemáte oprávnění měnit jejich nastavení. Jste při úpravě oprávnění profilu Prodavač přihlášen jako SuperAdmin, protože ten má vždy všechna pole dostupná?

Pro povolení modulu by mělo stačit v oprávnění přístupu Prodavač zaškrtnout u nabídky "Správce modulu" možnosti Zobrazit a Upravit. A v seznamu modulů zaškrtnout Zobrazit a Konfigurace.


PS: Prosím nevkládejte do fóra odkazy na jiné stránky (s obrázky), ale vložte obrázky jako přílohu přímo do příspěvku. Externí URL adresy totiž nemusí být časem dostupné.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7 - Oprávnění zaměstnanců - moduly nelze aktivovat
PříspěvekNapsal: 01 lis 2021 17:27 
C4 zákazník

Registrován:
24 led 2019 23:06
Příspěvky:
5
No nefunguje to, jsem samozřejmě přihlášený s profilem SuperAdmin. Ale některé moduly jsou právě zašedlé. Vůbec tomu nerozumím, proč. Ale asi to je problém presty, viz:
https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/issues/12101
https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/issues/11547
https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/issues/12656

Zatím jsem to nevyřešil :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7 - Oprávnění zaměstnanců - moduly nelze aktivovat
PříspěvekNapsal: 02 lis 2021 13:22 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
8094
Dobrý den,

moduly bývají šedivé, když nefungují správně. Zkuste problémový modul odinstalovat a znovu nainstalovat (příp. použít možnost "Obnovit původní"). Pak otestujte jeho funkčnost a následně ověřte oprávnění.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7 - Oprávnění zaměstnanců - moduly nelze aktivovat
PříspěvekNapsal: 02 lis 2021 17:09 
C4 zákazník

Registrován:
24 led 2019 23:06
Příspěvky:
5
Děkuji pane Plašil.

Máte pravdu, na jednom modulu jsem zkusil modul odebrat a znovu nainstalovat a poté již šel modul k různým profilům povolit nebo zakázat.

Jen podotknu, že moduly fungují správně, problém asi je, že jsme přešli na novou verzi PS z 1.6 na 1.7 a také došlo k přesunu na nový hosting (k vám) a některé moduly to poznamenalo takto. Fungují ale v nastavení přístupových práv to zlobí.

Děkuji, tímto je to vyřešeno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7 - Oprávnění zaměstnanců - moduly nelze aktivovat
PříspěvekNapsal: 03 lis 2021 09:24 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
8094
Dobrý den,

výborně, děkuji za potvrzení řešení. Jako příčinu spíš vidím aktualizaci na novou verzi, protože při přesunu na jiný hosting se takové problémy většinou neobjevují.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7 - Oprávnění zaměstnanců - moduly nelze aktivovat
PříspěvekNapsal: 03 lis 2021 09:59 
C4 zákazník

Registrován:
24 led 2019 23:06
Příspěvky:
5
Ano, to bude ten problém, je potřeba aktualizovat moduly nebo je odebrtat a nahrát znovu - pak to bude OK.

Děkuji a přeji pěkný den.

PS: příště vložím obrázky místo linku - beru na vědomí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz