Právě je 01 bře 2021 19:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.7.6.7 - Překlad textu "Best sellers" v combo řazení
PříspěvekNapsal: 05 úno 2021 16:47 
C4 zákazník

Registrován:
27 zář 2020 09:35
Příspěvky:
17
Dobrý den,

dokážete mi prosím poradit, jakou úpravou se mi podaří změnit anglické Best sellers v combo boxu řazení produktů (viz obrázek)?

Předem děkuji.


Přílohy:
Combo_řazení.PNG
Combo_řazení.PNG [ 69.81 KiB | Zobrazeno 94 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7.6.7 - Překlad textu "Best sellers" v combo řazení
PříspěvekNapsal: 08 úno 2021 10:22 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7869
Dobrý den,

vše by mělo jít přeložit standardně v sekci "Rozšíření > Mezinárodní > Překlady > Upravit překlady", kde stačí vybrat typ překladu "Překlady šablon", dále název Vaší šablony a jazyk "Čeština (Czech)". A pak na stránce s překlady použijte hledání. Případně by se mělo jednat o sekci "Modules > Facetedsearch > Shop". Pokud se Vám text nepodaří nalézt v překladech Vaší šablony, tak zkuste prohledat překlady výchozí šablony classic.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7.6.7 - Překlad textu "Best sellers" v combo řazení
PříspěvekNapsal: 08 úno 2021 11:45 
C4 zákazník

Registrován:
27 zář 2020 09:35
Příspěvky:
17
Dobrý den,

děkuji za radu; výraz jsem našel, ale obávám se, že při svých znalostech s ním mnoho neudělám (viz příloha).
Dokážete mě prosím nasměrovat?

Děkuji.


Přílohy:
FacetedSearch.PNG
FacetedSearch.PNG [ 20.13 KiB | Zobrazeno 76 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7.6.7 - Překlad textu "Best sellers" v combo řazení
PříspěvekNapsal: 08 úno 2021 12:24 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7869
Dobrý den,

a pole pro překlad se Vám nezobrazuje pouze u tohoto textu, nebo nemůžete překládat i jiné texty? Případně daří se Vám stejný text přeložit v šabloně classic?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7.6.7 - Překlad textu "Best sellers" v combo řazení
PříspěvekNapsal: 08 úno 2021 12:58 
C4 zákazník

Registrován:
27 zář 2020 09:35
Příspěvky:
17
Dobrý den,

jiné texty mi překládat jdou, toto je první případ, kdy to nejde; je to stejné, i když použiji šablonu classic.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7.6.7 - Překlad textu "Best sellers" v combo řazení
PříspěvekNapsal: 08 úno 2021 16:58 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7869
Dobrý den,

a nepoužíváte nějakou starší verzi modulu "Fasetová navigace"? Momentálně je k dispozici verze 3.7.0. Ideálně doporučuji provést i aktualizaci aplikace PrestaShop a překladů na nejnovější verzi.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7.6.7 - Překlad textu "Best sellers" v combo řazení
PříspěvekNapsal: 09 úno 2021 16:30 
C4 zákazník

Registrován:
27 zář 2020 09:35
Příspěvky:
17
Dobrý den,

používám verzi modulu příslušející PS 1.7.6.7, šablonu mám také aktuální od PS partnera.

Po pravdě - nemám chuť si rozhodit konfiguraci celého e-shopu, pokud to nebude nezbytně nutné. Nejdříve bych zkusil novou verzi modulu fasetové navigace.
Stačí v adresáři prestashop>modules vyměnit modul ps_facetedsearch za novější nebo je potřeba ještě nějaká úprava?

Děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7.6.7 - Překlad textu "Best sellers" v combo řazení
PříspěvekNapsal: 10 úno 2021 11:43 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7869
Dobrý den,

chápu, že se Vám nechce aplikaci aktualizovat, ale evidentně problém nějak souvisí se starší verzí, protože na nejnovější verzi aplikace a modulu ke stejné chybě nedochází. Navíc nové verze řeší i další chyby, takže na Vaší starší verzi se mohou objevit i jiné problémy. A není v našich silách zpětně řešit problémy starých verzí, takže v tomto případě se z naší strany již jedná o nadstandardní podporu.

Každopádně můžete nejprve zkusit provést aktualizaci modulu na nejnovější verzi. Ale samozřejmě musíte počítat s tím, že se možná vyřeší problém s překladem, ale modul nebude plně kompatibilní se starší verzí aplikace. Takže si nejdříve z FTP serveru zkopírujte na lokální počítač složku "/modules/ps_facetedsearch", tím si vytvoříte zálohu staré verze modulu. A pak v administraci aplikace v sekci "Moduly > Správce modulu" proveďte aktualizaci modulu "Fasetová navigace" na nejnovější verzi a otestujte funkčnost překladu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7.6.7 - Překlad textu "Best sellers" v combo řazení
PříspěvekNapsal: 10 úno 2021 17:07 
C4 zákazník

Registrován:
27 zář 2020 09:35
Příspěvky:
17
Dobrý den,

děkuji za radu.

Zkoušel jsem pouze zaměnit moduly (verze PS 1.7.6.7---> PS 1.7.7.1), ale potom není možno se na e-shopu prokliknout do jednotlivých kategorií zboží a úpravy překladu uvedeného modulu nejsou možné.

Dal jsem na web originál modul (ne ze zálohy) ps_facetetedsearch a problematický výběr "Best sellers" zcela zmizel (zřejmě se tam objeví při instalaci); jelikož nepotřebuji řadit produkty podle nejprodávanějších (jsou natolik specifické, že prodejnost jednotlivých druhů není důležitá), jsem s tímto stavem spokojen.

Doufám, že nenarazím na nějaký další problém ;)

Ještě jednou díky, M.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.7.6.7 - Překlad textu "Best sellers" v combo řazení
PříspěvekNapsal: 24 úno 2021 13:24 
C4 zákazník

Registrován:
27 zář 2020 09:35
Příspěvky:
17
Dobrý den,

tak bohužel kromě dříve zmíněného jsem narazil i na další problémy.
Nezbyde mi tedy asi nic jiného, než svou verzi 1.7.6.7 přeinstalovat na verzi 1.7.7.2.

Dokážete mi prosím poradit, zda je u aktuální verze stejná struktura databáze jako u verze původní (takže po instalaci nového PS, šablony a modulů naimportuji původní databázi)? Nebo musím vyexportovat všechny původní tabulky a potom je (po případné úpravě) naimportovat do nové databáze?

Děkuji za odpověď, MK.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jacobcak545 a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz