Právě je 14 kvě 2021 21:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Zobrazení EAN na stránce produktu
PříspěvekNapsal: 10 bře 2015 17:02 
C4 zákazník

Registrován:
12 bře 2014 15:39
Příspěvky:
53
Zdravím.

Jak je potřeba upravit soubor product.tpl aby se na stránce produktu zobrazoval EAN kód? Vždy jen jeden EAN kód pro jednu velikost výrobku/kombinaci, tedy stejně, jak funguje zobrazování kódu produktu. Ideálně pod tímto "kódem produktu".

Předem děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Zobrazení EAN na stránce produktu
PříspěvekNapsal: 13 bře 2015 17:58 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

zdrojový kód aplikace není připravený pro zobrazení EAN ve front-endu obchodu. Ale jelikož by se úpravu mohla hodit i ostatním uživatelům Webhostingu C4, uvedu zde návod. Aby zobrazení fungovalo i u kombinací produktů, je postup složitější. A samozřejmě si pro jistotu soubory před změnou zazálohujte.

  1. V souboru classes/Product.php najděte řádek:
    Kód:
    product_attribute_shop.`default_on`, pa.`reference`, product_attribute_shop.`unit_price_impact`,
    a nahraďte ho:
    Kód:
    product_attribute_shop.`default_on`, pa.`reference`, pa.`ean13`, product_attribute_shop.`unit_price_impact`,


  2. V souboru controllers/front/ProductController.php najděte řádek:
    Kód:
    $combinations[$row['id_product_attribute']]['reference'] = $row['reference'];
    a za něj na nový řádek přidejte:
    Kód:
    $combinations[$row['id_product_attribute']]['ean13'] = $row['ean13'];


  3. V souboru themes/default-bootstrap/js/product.js najděte řádek:
    Kód:
    combinationsJS[k]['reference'] = combinations[i]['reference'];
    a za něj na nový řádek přidejte:
    Kód:
    combinationsJS[k]['ean13'] = combinations[i]['ean13'];

    Najděte řádek:
    Kód:
    function addCombination(idCombination, arrayOfIdAttributes, quantity, price, ecotax, id_image, reference, unit_price, minimal_quantity, available_date, combination_specific_price)
    a nahraďte ho:
    Kód:
    function addCombination(idCombination, arrayOfIdAttributes, quantity, price, ecotax, id_image, reference, ean13, unit_price, minimal_quantity, available_date, combination_specific_price)

    Najděte řádek:
    Kód:
    combination['reference'] = reference;
    a za něj na nový řádek přidejte:
    Kód:
    combination['ean13'] = ean13;

    Najděte řádek:
    Kód:
    selectedCombination['reference'] = combinations[combination]['reference'];
    a za něj na nový řádek přidejte:
    Kód:
    selectedCombination['ean13'] = combinations[combination]['ean13'];

    Najděte řádky:
    Kód:
    if (selectedCombination['reference'] || productReference)
    {
       if (selectedCombination['reference'])
          $('#product_reference span').text(selectedCombination['reference']);
       else if (productReference)
          $('#product_reference span').text(productReference);
       $('#product_reference:hidden').show('slow');
    }
    else
       $('#product_reference:visible').hide('slow');
    a za ně na nový řádek přidejte:
    Kód:
    if (selectedCombination['ean13'] || productEan13)
    {
       if (selectedCombination['ean13'])
          $('#product_ean13 span').text(selectedCombination['ean13']);
       else if (productEan13)
          $('#product_ean13 span').text(productEan13);
       $('#product_ean13:hidden').show('slow');
    }
    else
       $('#product_ean13:visible').hide('slow');


  4. V souboru themes/default-bootstrap/product.tpl najděte řádky:
    Kód:
    <p id="product_reference"{if empty($product->reference) || !$product->reference} style="display: none;"{/if}>
       <label>{l s='Reference:'} </label>
       <span class="editable" itemprop="sku">{if !isset($groups)}{$product->reference|escape:'html':'UTF-8'}{/if}</span>
    </p>
    a za ně na nový řádek přidejte:
    Kód:
    <p id="product_ean13"{if empty($product->ean13) || !$product->ean13} style="display: none;"{/if}>
       <label>{l s='EAN:'} </label>
       <span class="editable" itemprop="sku">{if !isset($groups)}{$product->ean13}{/if}</span>
    </p>

    Najděte řádek:
    Kód:
    {addJsDef productReference=$product->reference|escape:'html':'UTF-8'}
    a za něj na nový řádek přidejte:
    Kód:
    {addJsDef productEan13=$product->ean13}

Aby se změna v šabloně projevila, tak v administraci aplikace PrestaShop v sekci Nástroje > Výkon klikněte na tlačítko Vyčistit mezipaměť (vpravo nahoře). A následně si zaktualizujte cache Vašeho internetového prohlížeče.

Postup úpravy pro starší verzi 1.5 naleznete v tématu PrestaShop 1.5.6.2 - Zobrazení EAN na stránce produktu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Zobrazení EAN na stránce produktu
PříspěvekNapsal: 02 čer 2015 14:47 
C4 zákazník

Registrován:
02 čer 2015 14:41
Příspěvky:
2
Dobrý den
lze takto zobrazit i UPC ? případně jak by měla změna vypadat

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Zobrazení EAN na stránce produktu
PříspěvekNapsal: 04 čer 2015 13:39 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

při vytváření dotazu jste do pole Název domény/URL adresa uvedl doménu, na které žádná aplikace PrestaShop není. Takže, prosím, nejdříve uveďte správnou adresu stránek s instalací aplikace PrestaShop.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Zobrazení EAN na stránce produktu
PříspěvekNapsal: 06 čer 2015 00:24 
C4 zákazník

Registrován:
02 čer 2015 14:41
Příspěvky:
2
Dobrý den

Testují 1.6.0.9 v localhost a až jí budu mít řádně otestovanou tak jí pustím na ostro

Zatím je v ní přes milion produktů a bylo nutné upravit zdrojový kód jak u kateg. Tak u produktu.

Chtěl bych spolehlivý hosting který by to bez problémů zvládl ale také potrebuji aby hosting uměl pár věci

Mysql s povolením vzdáleného přístupu odjinud
Curl a memcached a neomezený prostor pro web (cca 600 000 obrázku)

Pokud je to u vás možné, tak zvolím váš hosting (líbí semi vaše podpora)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Zobrazení EAN na stránce produktu
PříspěvekNapsal: 08 čer 2015 11:51 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

pro obchod s tak velkým množstvím produktů není sdílení hosting vhodný. Doporučuji Vám použít virtuální (VPS) nebo dedikovaný server.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Zobrazení EAN na stránce produktu
PříspěvekNapsal: 11 pro 2015 08:55 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
116
Skvělý návod ke zprovoznění EAN kódu. Bohužel nefunguje, pokud využívám sady existujících výrobků. EAN lze v takovém případě zadat, po aktivaci vidím výrobek v PS, při otevření detailu zahlásí chybu Error 404, výrobek nenalezen. Pokud EAN u sady nevyplním, vše funguje jak má. Testoval jsem, jestli má na tuto situaci vliv vyplnění EAN kódu v produktech, ze kterého se sada skládá, ale nezaznamenal jsem žádnou spojitost.
Byla by možnost EAN zprovoznit i u sad výrobků?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Zobrazení EAN na stránce produktu
PříspěvekNapsal: 11 pro 2015 13:36 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

testoval jsem úprava na starší verzi 1.6.0.x (pro kterou byl návod vytvořen) a na žádný problém se sadou produktů jsem nenarazil. Ani na nejnovější verzi 1.6.1.x (aktuálně 1.6.1.3) se žádná chyba neprojevila. U verze 1.6.1.x (aktuálně 1.6.1.3) je odlišná pouze úprava v bodě 3, při které přidáváte nový řádek za:
Kód:
selectedCombination['reference'] = combinations[combination]['reference'];

Tento řádek má v novější verzi 1.6.1.x tvar:
Kód:
selectedCombination['reference'] = combination['reference'];
a stačí za něj doplnit řádek:
Kód:
selectedCombination['ean13'] = combination['ean13'];

Takže vyzkoušejte celý postup zopakovat, úprava by Vám měla bez problému fungovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Zobrazení EAN na stránce produktu
PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 11:17 

Registrován:
24 dub 2016 11:12
Příspěvky:
1
Dobrý den,
Dovolím si napsat, že jsem tuto úpravu zkoušel několikrát i dokola a opravdu to nefunguje na nové verzi 1.6.1.5.
Dokonce jsem našel podobné návody na internetu, ale ani tyto negungují v kombinacích produktů, stále jen v hlavním produktu.
Já vím, že nejsem u vás hostovaný, ale je to reakce na tento příspěvek a protože opravdu potřebuji viditělný EAN v kombinacích produktů, prosím potvrďte mi, že tento návod opravdu funguje na verzi 1.6.1.5.
Děkuji
Roman


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Zobrazení EAN na stránce produktu
PříspěvekNapsal: 27 dub 2016 14:08 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

ověřil jsem úpravu na aktuálně poslední verzi aplikace 1.6.1.5 a bez problému funguje. A nezapomněl jste udělat i úpravu z tohoto příspěvku. Protože v novější verzi je kód trochu odlišný.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz