Právě je 04 bře 2021 10:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Změna SEO - nefunkční obchod
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 17:19 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2014 10:53
Příspěvky:
23
Dobrý den, omylem jsem zadal v konfiguraci seo do kolonky základní url název webu a od té doby hlavní strana eshopu nefunguje. Snažil jsem se to opět vrátit a nyní mi to ani neumožňuje nastavit přátelské url a další volby v této kategorii. Píše to chybovou hlášku :

Předtím, než budete moci použít tento nástroj, je třeba
- vytvořit prázdny soubor .htaccess v kořenovém adresáři
- Nastavit práva pro zápis (CHMOD 666 na Unix systému).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Změna SEO - nefunkční obchod
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 21:39 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

pravděpodobně máte na mysli položku Základní URI, který je v administraci aplikace PrestaShop v sekci Konfigurace > SEO a URL. Už se Vám problém podařilo vyřešit? Otestoval jsem funkčnost Vašeho obchodu a bez problému mi funguje. Pokud tedy provozujete Váš obchod na doméně www.nazev-domeny.cz, tak by v políčku Základní URI mělo být uvedeno pouze lomítko /. Pokud by se ale instalace nacházela v podadresáři (www.nazev-domeny.cz/adresar/), tak by v políčku Základní URI mělo být /adresar/. V dalších políčkách Doména obchodu a SSL doména obchodu by měla být uvedena adresa obchodu, tedy například www.nazev-domeny.cz. Na FTP serveru nastavte souboru .htaccess oprávnění na 644, aby do něho bylo možné zapisovat.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Změna SEO - nefunkční obchod
PříspěvekNapsal: 16 led 2015 11:11 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2014 10:53
Příspěvky:
23
Dobrý den, eshop stále nefunguje. Hlavní strana se nezobrazuje korektně. Posuvník s obrázky se nezobrazuje,horní banner se nezobrazuje, obrázky novinek se nezobrazují. Jak nastavím toto oprávnění? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Změna SEO - nefunkční obchod
PříspěvekNapsal: 16 led 2015 14:54 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

záleží na tom, jakého FTP klienta používáte. Na stránce Total Commander - chmod naleznete návod na změnu atributů pro FTP klienta Total Commander. Pokud používáte například FTP klienta WinSCP, tak v něm stačí soubor označit a kliknout na Vlastnosti (příp. na soubor kliknout pravým tlačítkem myši a následně na Vlastnosti). Ve vlastnostech můžete na řádku Práva měnit atributy souborů.

Váš soubor .htaccess měl nastavené atributy na 444, takže bylo možné pouze čtení, nikoliv zápis, proto se také zobrazovalo výše uvedené chybové hlášení. Atributy u tohoto souboru jsem Vám upravil na 666 a již by mělo být vše funkční.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Změna SEO - nefunkční obchod
PříspěvekNapsal: 19 led 2015 14:05 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2014 10:53
Příspěvky:
23
Super mockrát děkuji. Maximální spokojenost s Vaší podporou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Změna SEO - nefunkční obchod
PříspěvekNapsal: 19 led 2015 14:09 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2014 10:53
Příspěvky:
23
Eshop již fungoval a poté co jsem v administraci zapl přátelské URL, které bylo po této chybě co jsme již řešili vypnuté, tak celý eshop spadl a nemohu se ani dostat do administrace.

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, admin@skok.cz and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Změna SEO - nefunkční obchod
PříspěvekNapsal: 19 led 2015 14:59 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2014 10:53
Příspěvky:
23
Tak po vymazání souboru .htacces eshop funguje,ale pokaždé ,když chci zapnout přáteské url celý eshop spadne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Změna SEO - nefunkční obchod
PříspěvekNapsal: 19 led 2015 15:41 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

ano, během aktivace přátelské URL dochází k přepsání souboru .htaccess a následnému přidání zakázaných direktiv.
Náš připravený instalační balíček, který se nachází na stránce PrestaShop - Instalace a čeština již obsahuje potřebné úpravy v souboru classes/Tools.php, takže k této chybě nedochází. Ale například během aktualizace na novější verzi pomocí modulu 1-Click Upgrade dochází k přepsání souborů balíčkem z oficiálních stránek, takže je nutné úpravu provést znovu.

Úpravu je tedy nutné provést na FTP serveru v souboru classes/Tools.php, kde smažte (příp. zakomentujte) následující řádky:

Kód:
fwrite($write_fd, "<IfModule mod_env.c>\n");
fwrite($write_fd, "SetEnv HTTP_MOD_REWRITE On\n");
fwrite($write_fd, "</IfModule>\n\n");


a:

Kód:
fwrite($write_fd, "AddType application/vnd.ms-fontobject .eot\n");
fwrite($write_fd, "AddType font/ttf .ttf\n");
fwrite($write_fd, "AddType font/otf .otf\n");
fwrite($write_fd, "AddType application/x-font-woff .woff\n\n");
.

Až provedete následující úpravy, tak můžete soubor .htaccess z kořenového adresáře úplně odstranit, aby se tato chybová hláška nezobrazovala. Následně v administraci aplikace PrestaShop přejděte do sekce Konfigurace > SEO a URL a v části Nastavení adresy URL si volbu Přátelské URL přepněte na Ne a nastavení uložte. Následně můžete volbu Přátelské URL znovu povolit přepnutím na Ano, tím dojde k vytvoření nového souboru .htaccess bez zakázaných direktiv a vše Vám bude fungovat.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz