Právě je 03 dub 2020 22:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Skrytí podkategorie v menu kategorií
PříspěvekNapsal: 20 bře 2020 19:02 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2013 13:42
Příspěvky:
104
Dobrý den,

měl bych dotaz. jakým způsobem lze skrýt podkategorii ? Skryl jsem kategorii pomocí
Kód:
{if $node.id == ID}style="display:none"{/if}
a nyní bych ještě potřeboval schovat podkategorii této kategorie.

Potřebuji některé kategorie samostatně, mám je nalinkované přes odkazy, ale pokud kliknu na kategorii, zobrazí se tato podkategorie v bloku kategorií a to nechci.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Skrytí podkategorie v menu kategorií
PříspěvekNapsal: 23 bře 2020 16:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7510
Dobrý den,

omlouvám se, ale trochu se ve Vašem popisu ztrácím. Co znamená "pokud kliknu na kategorii"? Kategorii přece máte skrytou, takže by na ni nemělo jít klikat? Nejlepší bude, když sem vložíte obrázek s aktuálním i požadovaným stavem. A také prosím upřesněte, jaké úpravy a v jakém souboru jste již provedl.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Skrytí podkategorie v menu kategorií
PříspěvekNapsal: 23 bře 2020 16:36 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2013 13:42
Příspěvky:
104
Dobrý den,

Vytvořil jsem si blok s odkazy na kategorii a podkategorii, zde budou produkty které jsou potřeba aby byly oddělené od standardního bloku kategorií.

Takže do tohoto bloku s odkazy jsem nalinkoval odkazy na kategorii a podkategorii, hlavní kategorie se nezobrazuje skrytá pomocí
Kód:
{if $node.id == ID}style="display:none"{/if}
, ale pokud kliknu na zahradnictví nahoře anebo bedýnkový prodej, zobrazí se níže podkategorie zahradnictví, zde jí potřebuji schovat.

Děkuji


Přílohy:
podkategorie.jpg
podkategorie.jpg [ 197.17 KiB | Zobrazeno 34 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Skrytí podkategorie v menu kategorií
PříspěvekNapsal: 23 bře 2020 16:50 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7510
Dobrý den,

a ještě potřebuji vědět, kde a jakou úpravu jste provedl. Pouhá ukázka použitého kódu nestačí.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Skrytí podkategorie v menu kategorií
PříspěvekNapsal: 23 bře 2020 17:06 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2013 13:42
Příspěvky:
104
V modulu šablona/modules/blockcategories/category-tree-branch.tpl

Kód:
{if $node.id == 64}
ID kategorie 64 je bedýnkový prodej, pokud přidám ještě ID 65 zahradnictví ve formě
Kód:
{if $node.id == 64 && $node.id != 65 }
, i tak se zahradnictví zobrazuje. Asi je potřeba vložení na jiné místo.

Kód:
<li {if isset($last) && $last == 'true'}class="last"{/if}>
   
    <a
   href="{$node.link|escape:'html':'UTF-8'}"{if isset($currentCategoryId) && $node.id == $currentCategoryId} class="selected"{/if} title="{$node.desc|strip_tags|trim|escape:'html':'UTF-8'}"{if $node.id == 64}style="display:none"{/if}>
      {$node.name|escape:'html':'UTF-8'}
   </a>
   
    {if $node.children|@count > 0}
      <ul>
         {foreach from=$node.children item=child name=categoryTreeBranch}
            {if $smarty.foreach.categoryTreeBranch.last}
               {include file="$branche_tpl_path" node=$child last='true'}
            {else}
               {include file="$branche_tpl_path" node=$child last='false'}
            {/if}
         {/foreach}
      </ul>
   {/if}
</li>


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Skrytí podkategorie v menu kategorií
PříspěvekNapsal: 23 bře 2020 17:44 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7510
Dobrý den,

takže pokud chcete skrýt celou kategorii i s podkategoriemi, tak musíte upravit jiný řádek:
Kód:
<li {if isset($last) && $last == 'true'}class="last"{/if}>
na tvar:
Kód:
<li {if isset($last) && $last == 'true'}class="last"{/if} {if $node.id == 64}style="display:none"{/if}>


Každopádně místo stávajícího řešení, kdy kód pouze skryjete, by bylo lepší kód vůbec nenačítat. Takže jak jste poslal úplně celý kód, tak na jeho začátek stačí přidat nový řádek:
Kód:
{if $node.id != 64}
a úplně na konec nový řádek:
Kód:
{/if}

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Skrytí podkategorie v menu kategorií
PříspěvekNapsal: 23 bře 2020 18:06 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2013 13:42
Příspěvky:
104
Moc děkuji, to je přesně ono.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Fogl a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz