Právě je 17 črc 2019 02:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prestashop 1.6 - Problém s importem CSV souboru
PříspěvekNapsal: 26 dub 2014 14:12 

Registrován:
26 dub 2014 11:50
Příspěvky:
10
Dobrý den,
dokážete mi prosím poradit s importem produktů z CSV souboru? Ať dělám co dělám, tak se mi to nedaří a import končí řadou chyb. Nemáte například k dispozici ke stažení vzorový CSV soubor? V PS lze stahnout vzorový "produkty.csv", ale ten obsahuje jen základní položky jako Číslo [ID], Obrázek, Název, Kód, Kategorie, Základní cena, Koncová cena a Stav.

Já bych ale rád doplnil i další věci, které jsou uvedeny v popisu PS. Je možné využít i tyto položky k importu? :

Číslo [ID]
Aktivní (0/1)
Název *
Kategorie (a,b,c,...)
Cena bez DPH nebo Cena s DPH
Číslo daňového pravidla
Velkoobchodní cena
Kód č.
Kód dodavatele č.
Dodavatel
Výrobce
Počet
Minimální množství
Viditelnost
Jednotka
Krátký popis
Popis
Tagy (a,b,c,...)
Meta titulek
Meta klíčová slova
Meta popis
Přepisování URL
URL obrázků (a,b,c,...)
Sklad

Nebo pokud existuje postup jak získat CSV soubor z XML .... prostě hledám řešení.
Díky za radu ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop 1.6 - Problém s importem CSV souboru
PříspěvekNapsal: 26 dub 2014 16:46 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

a jaké chyby se Vám konkrétně zobrazují? Import CSV souborů ve verzi 1.6.0.6 funguje bez problému.
V administraci si v sekci Nástroje > Import souborů CSV můžete stáhnout ukázkové soubory. Podle ukázkových souborů si pak můžete vytvořit vlastní CSV soubor. V ukázkovém souboru jsou všechny sloupce, které požadujete, tzn. Číslo [ID], Aktivní (0/1), Název *, Kategorie (a,b,c,...), Cena bez DPH, s DPH, Číslo daňového pravidla, počet atd.
Pokud tam některé sloupečky chybí, tak si je tam jednoduše přidejte (např. pomocí zdarma dostupné aplikace OpenOffice Calc).

Po importu tohoto testovacího souboru se Vám může maximálně zobrazit chyba Chyba při kopírování obázku, protože je potřeba v CSV souboru nastavit cestu k obrázkům.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop 1.6 - Problém s importem CSV souboru
PříspěvekNapsal: 26 dub 2014 17:49 

Registrován:
26 dub 2014 11:50
Příspěvky:
10
Děkuji moc za Vaši odezvu - cením si toho. Tak dlouho jsem zkoušel že se mi již import daří. Problém byl v kodování. Odstranil jsem to otevřením CSV v textovém editoru a ulozit jako UTF8 :-)))

Zjevil se ale další malý problém a to ten, že i když mám nastaveno přátelské URL například :
"velka-voda-v-malem-rybniku" tak se mi to při importu uloží jako "velká-voda-v malém-rybníku" a celý odkaz pak nefunguje.

a další věc na kterou nemohu přijít je vytvoření kategorií produktů tak, aby hlavní kategorie měla víc podkategorií. Například :

1.Pánské bundy
1.1. zimní
1.1.1. panske
1.1.1.1. sportovni
1.1.2. damske
1.1.2.1. sportovni
1.2. letni
1.2.1. panske
1.2.1.1. sportovni
1.2.2. damske
1.2.2.1. sportovni

Neni mi jasne jak to správně zapsat do vzoroveho souboru pro import kategorií produktů. U hlavnich kategorií je mi to jasné ale podkategorie nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop 1.6 - Problém s importem CSV souboru
PříspěvekNapsal: 26 dub 2014 18:40 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

s takovým problémem jsem se ještě nesetkal. Vyzkoušejte v administraci v sekci Konfigurace > SEO a URL možnost URL s diakritikou přepnout na Ne a nastavení uložit.

Kategorie a podkategorie můžete vytvořit v administraci v sekci Katalog > Kategorie. Kliknutím na Přidat nový záznam vytvořte novou kategorii s názvem Pánské bundy. Pak v přehledu kategorií klikněte na tuto vytvořenou kategorii a znovu klikněte na Přidat nový záznam, jako název kategorie můžete mít např. Zimní.
Pokud budete chtít ke kategorii Pánské bundy přidat další podkategorie, tak postupujte stejně.

Stejným způsobem pak můžete přidat další podkategorii ke kategorii Zimní. Takže pak v administraci přejdete do sekce Katalog > Kategorie, kliknete na kategorii Pánské bundy, pak na podkategorii Zimní a kliknutím na Přidat nový záznam přidáte další podkategorii, která bude pod kategorií Zimní.

Jestli ale nebudete chtít kategorie a podkategorie vytvářet ručně a budete je chtít naimportovat pomocí CSV souboru, tak se podívejte do diskuzního tématu PrestaShop - Jak na stejné kategorie, kde se tento dotaz řešil.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop 1.6 - Problém s importem CSV souboru
PříspěvekNapsal: 26 dub 2014 20:58 

Registrován:
26 dub 2014 11:50
Příspěvky:
10
Opět díky. Chyba s diakritikou v přátelské URL byla opravdu způsobena chybným nastavením, které jsem přehlédl.

Vytvoření kategorií a podkategorií je jasné a srozumitelné. Jen jsem zapoměl napsat že se jedná o prodej asi 6700 polozek v nekolika desitkách kategorií a proto ruční vytvoření je malinko na prášky :-)

Ještě jednou ale děkuji za pomoc i ochotu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop 1.6 - Problém s importem CSV souboru
PříspěvekNapsal: 27 dub 2014 20:40 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
02 lis 2012 15:39
Příspěvky:
29
Bydliště:
Česká Lípa
Zdravím,

pokud máte možnost investovat peníze, doporučím Vám eMagicone store manager. Je přímo pro Prestu a hlavně export a importy v tom jsou fantastické včetně úprav přímo v programu nebo exporty do excelu, csv atd.

Já i několikrát týdně upravuji nastavení u 7200 položek a je to fantazie. Přehledný program, který vyexportuje do excelu a po upravení to tam můžete opět vrátit zpět.
Exportovat můžete, co se vám zlíbí. Třeba jen slevy, popisy, skladová množství atd.

Lze v něm například i zpřeházet jednotlivé produkty do různých kategorií jednom tažením myši a poté jedním kliknutím přenastavení kategorií.

Pěkný večer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop 1.6 - Problém s importem CSV souboru
PříspěvekNapsal: 27 dub 2014 22:15 

Registrován:
26 dub 2014 11:50
Příspěvky:
10
Díky moc za tip. Už na to koukám. Jakou máte vy licenci? Asi taky Proffesional ne při tolika položkách? Mohu se zeptat zda tam nejsou problémy s češtinou?

Zdá se to ale jako šikovná věcička. Jdu si stáhnout trial na 30 dní a uvidíme ..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop 1.6 - Problém s importem CSV souboru
PříspěvekNapsal: 28 dub 2014 05:59 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
02 lis 2012 15:39
Příspěvky:
29
Bydliště:
Česká Lípa
Zdravím, ano profesional.

Ale objednal jsem si jen roční licenci. Stojí to docela dost, ale využívám to hlavně na ty importy a exporty.
Pak také, pokud potřebuji rychle upravit zboží v jednotlivých kategorích.

Uživatelsky je to přívětivé a problémy s češtinou tam nejsou.

Jen upozorním na to, že pokud máte věty v odstavcích, tak za větou nesmí být žádné mezery. Jinak při importu vám místo těch mezer ukáže otazníky a vypadá to potom neprofesionálně.

ALE TO JSOU VĚCI, ZA KTERÉ PROGRAM NEMŮŽE.

Já mám naprogramovanou tabulku v excelu a nové položky. Např. 100 položek komplet dokážu udělat za hodinu, pokud mám všechny potřebné informace.

OPRAVDU VŘELE DOPORUČUJI.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop 1.6 - Problém s importem CSV souboru
PříspěvekNapsal: 06 úno 2015 01:06 
C4 zákazník

Registrován:
26 pro 2014 20:08
Příspěvky:
72
Mohu se zeptat - ta licence Professional za 349 dolarů je licence pouze na rok? Nebo je bez časového omezení? Z příspěvku výše jsem pochopil, že je jen na rok, ale na uvedených stránkách nikde takové info nevidím (možná jen špatně koukám).
http://www.prestashopmanager.com/order/?utm_source=Addons&utm_medium=englishbutton&utm_campaign=prestashop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop 1.6 - Problém s importem CSV souboru
PříspěvekNapsal: 06 úno 2015 12:49 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
02 lis 2012 15:39
Příspěvky:
29
Bydliště:
Česká Lípa
Zdravím,

ta licence obsahuje software, který máte doživotně. V ceně je roční update.

Já jej používám stále, ale neplatím již za nic, jelikož nevyužívám kompletně celý software.

Pokud byste jejich systém využíval kompletně a každý den, potom doporučím si platit za updaty i dále.

Je to jeden z manažerů, kde je opravdu všechno a hlavně data se exportují i importují velmi snadno.

A to nemluvím o dost jednoduchém ovládání např. co se týče vzít vyfiltrované produkty a jedním tahem je dát do další katerogie atd. Má to skvělé ovládání pro masové změny produktů, cen a dalších věcí, které se někdy musí dělat velmi složitě.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz