Právě je 09 črc 2020 00:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Přidání výrazu / překladu v modulu
PříspěvekNapsal: 02 pro 2019 19:37 
C4 zákazník

Registrován:
05 lis 2015 21:12
Příspěvky:
64
Dobrý den,

nevíáte někdo, jak by se dal napřílad v modulu přidat další výraz. Myslím tím do souboru s překladem jako např en.php. Je tam nadefinované pole s výrazy pro případný překlad. Jde mi o to, jestli se nedá nějak přidal další výraz.

je tam například toto:
Kód:
<?php

global $_MODULE;
$_MODULE = array();
$_MODULE['<{blocknewsletter}default-bootstrap>blocknewsletter_9e31b08a00c1ed653bcaa517dee84714'] = 'Blok Odběr novinek [Newsletter block]';


Existuje možnost přidat např další svůj řádek, jehož výraz bych volal v šabloně? Potřebuju rozšířit modul o další informaci ve 4 jazykových mutací.

Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přidání výrazu / překladu v modulu
PříspěvekNapsal: 03 pro 2019 10:49 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7648
Dobrý den,

text přidejte přímo do tpl šablony modulu. Jeho zápis bude mít tvar:
Kód:
{l s='Text k překladu' mod='jmeno_modulu'}
Takže v případě modulu "Blok Odběr novinek [Newsletter block]" (resp. blocknewsletter) bude mít tvar:
Kód:
{l s='Text k překladu' mod='blocknewsletter'}

Pak stačí v administrace aplikace PrestaShop v sekci "Lokalizace > Překlady > Upravit překlady" přejít do překladu modulu a nový text se automaticky přidá jako další pole k překladu.

Texty lze také přidávat do php souborů. Kompletní dokumentaci v angličtině naleznete na stránce https://doc.prestashop.com/display/PS16 ... ranslation. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, napište.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Přidání výrazu / překladu v modulu
PříspěvekNapsal: 03 pro 2019 20:52 
C4 zákazník

Registrován:
05 lis 2015 21:12
Příspěvky:
64
Mockrát díky.

Toto funguje. Existuje ještě nějaká možnost, jak do překladu umístit HTML?

Např.:
Kód:
$_MODULE['<{blocknewsletter}default-bootstrap>blocknewsletter_9e31b08a00c1ed653bcaa517dee84714'] = 'Blok Odběr <a href="/">novinek</a>'


nefunguje. Místo odkazu vypíše celý HTML kód.

Tímto řešením bych rád ošetřil vstupy, kam zák. může zadat svůj e-mail a já bych ho u takového vstupu odkázal na souhlas s GDPR i s odkazem. Kdybych měl jednu jazykovou mutaci, asi bych to natvrdo dal do šablony - bohužel s více jazykovými mutacemi toto nelze.
Možná existuje elegantnější řešení, ale zatím jsem nic nenašel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Přidání výrazu / překladu v modulu
PříspěvekNapsal: 04 pro 2019 15:29 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7648
Dobrý den,

html kód v překladech nelze použít, řeší se to přímo v tpl šabloně. Na jakou stránku budete odkazovat? Pokud se jedná třeba o CMS stránku, tak pro zobrazení URL adresy stránky v různých mutacích stačí v šabloně použít kód:
Kód:
{$link->getCMSLink('1')}
Číslo 1 nahradíte číslem [ID] dané CMS stránky, které naleznete v přehledu stránek v sekci "Konfigurace > Stránky CMS". Případně jestli se jedná o nějakou jinou stránku (odkaz), tak to více upřesněte.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz