Právě je 12 kvě 2021 11:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Překlad, velikost písma, odstranění položek
PříspěvekNapsal: 27 pro 2014 16:34 
C4 zákazník

Registrován:
27 pro 2014 16:18
Příspěvky:
53
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na pár rad ohledně vytvoření mého eshopu http://www.krasnabizu.cz.
Za prvé bych potřeboval dole v patičce změnit nápis (menu_configure), ale bohužel nemůžu přijít na to, kde se dá tato změna provézt.
Dále bych potřeboval poradit ohledně změny velikosti pole (Doprava zdarma) na úvodní stránce na menší velikost.
Poslední dotaz se týká odstranění z úvodní stránky polí (Nejnovější, Populární, Nejprodávanější) hned pod úvodním obrázkem.

Mnohokrát děkuji za odpověď.
Mílan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad, velikost písma, odstranění položek
PříspěvekNapsal: 28 pro 2014 18:56 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

výraz menu_configure můžete přeložit přímo v administraci aplikace PrestaShop. Takže se přihlašte do administrace aplikace a přejděte do sekce Lokalizace > Překlady. Jako Typ překladu zvolte Překlady nainstalovaných modulů, vyberte šablonu, jazyk a klikněte na Upravit. Na stránce s překladem klikněte na Rozbalit vše a pomocí zkratky CTRL+F vyhledejte modul blockcontactinfos, v něm naleznete výraz menu_configure, který si můžete upravit na Vámi požadovaný. Až si výraz upravíte, tak nastavení uložte kliknutím na Uložit.

Velikost písma v modulu Vlastní CMS informační blok můžete nastavit přímo během editace v textovém editoru.

Položky Nejnovější, populární a nejprodávanější také můžete odstranit přímo v administraci aplikace PrestaShop v sekci Moduly > Pozice modulů. Na této stránce si znovu pomocí zkratky CTRL+F vyhledejte pozici displayHomeTab a z této pozice odstraňte Blok s novinkami, Doporučené produkty na úvodní stránce a Blok nejprodávanější produkty.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad, velikost písma, odstranění položek
PříspěvekNapsal: 28 pro 2014 21:39 
C4 zákazník

Registrován:
27 pro 2014 16:18
Příspěvky:
53
Dobrý den,

děkuji za rychlou odpověď.
Vaše rady mi pomohly.
Bohužel jsem špatně definoval svoji otázku ohledně velikosti písma ve Vlastním CMS informačním bloku. Jedná se mi o to, jestli je možné celé pole zmenšit a zavěsit třeba na pravou stranu stránky?
Pokoušel jsem se Vlastní CMS informační blok zavěsit na pravou stranu, ale bohužel marně.
Ještě bych se chtěl zeptat, jak mohu změnit hlavní fotku na úvodní stránce (PrestaShop šablony)?
Děkuji za odpovědi.
Milan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad, velikost písma, odstranění položek
PříspěvekNapsal: 29 pro 2014 11:16 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

to bohužel tento modul standardně neumožňuje, jedinou možností by byla úprava zdrojového kódu tohoto modulu. Takže se přihlašte na FTP server a otevřete soubor modules/blockcmsinfo/blockcmsinfo.php. V tomto souboru si vyhledejte funkci:

Kód:
public function hookHome($params)
   {
      $this->context->controller->addCSS($this->_path.'style.css', 'all');
      if (!$this->isCached('blockcmsinfo.tpl', $this->getCacheId()))
      {
         $infos = $this->getInfos($this->context->language->id, $this->context->shop->id);
         $this->context->smarty->assign(array('infos' => $infos, 'nbblocks' => count($infos)));
      }

      return $this->display(__FILE__, 'blockcmsinfo.tpl', $this->getCacheId());
   }


a změňte ji na:

Kód:
   public function hookDisplayRightColumn($params)
   {
      $this->context->controller->addCSS($this->_path.'style.css', 'all');
      if (!$this->isCached('blockcmsinfo.tpl', $this->getCacheId()))
      {
         $infos = $this->getInfos($this->context->language->id, $this->context->shop->id);
         $this->context->smarty->assign(array('infos' => $infos, 'nbblocks' => count($infos)));
      }

      return $this->display(__FILE__, 'blockcmsinfo.tpl', $this->getCacheId());
   }
.

Poté se přihlaste do administrace aplikace PrestaShop a přejdete do sekce Moduly > Pozice modulů. Na této stránce jako Modul vyberte Vlastní CMS informační blok a pozici v části Zavěsit na zvolte displayRightColumn, poté klikněte na Uložit. Po této změně by se tento blok měl zobrazovat v pravém sloupci Vašeho obchodu.

Na FTP serveru si potom v souboru themes/default-bootstrap/css/global.css ve třídě cmsinfo_block můžete upravit velikost tohoto bloku (šířka, výška apod.).

Bohužel nevím, jaký obrázek máte přesně na mysli, ale pravděpodobně máte na mysli logo. To můžete změnit přímo v administraci aplikace PrestaShop v sekci Konfigurace > Šablona > Logo hlavičky. Pokud ale myslíte obrázky ve slideru, ty můžete změnit v konfiguraci modulu Posuvník s obrázky pro hlavní stránku.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad, velikost písma, odstranění položek
PříspěvekNapsal: 30 pro 2014 17:12 
C4 zákazník

Registrován:
27 pro 2014 16:18
Příspěvky:
53
Dobrý den,

mockrát děkuji za rady :D
Ještě bych se chtěl zeptat na radu ohledně modulu Posuvník s obrázky pro hlavní stránku. Tento modul jsem si nainstaloval. Bohužel mám menší problém s nastavením konfigurace daného modulu. Když kliknu do pole Max. šířka obrázku a vložím si tam vlastní rozměr obrázku, zakliknu Automatické přehrávání na NE, dám uložit, tak se mi tyto údaje sami přepíší na původní nastavení. Chtěl bych Vás poprosit o radu, jak můžu zvětšit tyto obrázky (roztáhnout do šířky) a zamezit Automatickému přehrávání obrázků?
Děkuji za odpověď
Milan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad, velikost písma, odstranění položek
PříspěvekNapsal: 30 pro 2014 17:22 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

jedná se o chybu v této verzi modulu, problém se na diskuzním fóru již řešil v diskuzním tématu PrestaShop 1.6 - Posuvník s obrázky - změna se neprojeví. Automatické přehrávání vypnete tak, že v uvedeném souboru změníte řádek z:

Kód:
private $default_loop = 1;


na

Kód:
private $default_loop = 0;
.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad, velikost písma, odstranění položek
PříspěvekNapsal: 30 pro 2014 17:47 
C4 zákazník

Registrován:
27 pro 2014 16:18
Příspěvky:
53
Děkuji,

zkoušel jsem po přes FTP serveru v souboru modules/homeslider/homeslider.php, kde jsem upravil řádek private $default_width = 779; na jinou hodnotu, potom jsem po změně těchto hodnot v administraci aplikace PrestaShop do sekce Moduly > Moduly a u modulu Posuvník s obrázky pro hlavní stránku klikl na Obnovit původní moje nové hodnoty se načetly, ale velikost obrázku se nijak nezměnila.
Potom jste uváděl druhou možnost že:
Několika uživatelům pomohlo smazat duplicitní řádky s prefixem HOMESLIDER_ v tabulce ps_configuration (příp. vasprefix_configuration). Takže správně by měl být v této tabulce například jen jeden řádek s názvem HOMESLIDER_WIDTH, HOMESLIDER_SPEED apod.
ale bohužel nevím, kde něco takového mám hledat?
Děkuji za radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad, velikost písma, odstranění položek
PříspěvekNapsal: 30 pro 2014 18:12 
C4 zákazník

Registrován:
27 pro 2014 16:18
Příspěvky:
53
Tak už se mi to podařilo změnit velikost obrázku :P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad, velikost písma, odstranění položek
PříspěvekNapsal: 30 pro 2014 19:43 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

děkujeme za informaci. Pokud by nastal nějaký problém, tak neváhejte napsat.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad, velikost písma, odstranění položek
PříspěvekNapsal: 23 zář 2015 18:08 
C4 zákazník

Registrován:
17 led 2011 09:11
Příspěvky:
78
Dobrý den
Po téměř hodině marného hledání prosím info kde opravit chybný překlad šablony - na úvodní stránce je NEJPRODÁVANÉJŠÍ, chci opravit na NEJPRODÁVANĚJŠÍ.

Děkuji předem
A. Hejzlar
http://www.pemitex.cz
shop.pemitex.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz