Právě je 14 srp 2020 22:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Překlad anglických výrazů
PříspěvekNapsal: 12 čer 2014 16:17 

Registrován:
12 čer 2014 16:06
Příspěvky:
22
Dobry den,
delsi dobu uz se snazim rozjet znamemu e-shop, bavi me to, ale radost mi dnes zkazilo, ze se z neho stal cesko-anglicky e-shop, coz je hruza, projel jsem snad vsechny preklady a vsude je to ok, takze vazne nevim kde se co rozdrbalo, znovuinstalace e-shopu by pro me byla nocni murou, kdybych mel vse nastavovat od nuly. I tak si kolikrat rikam, ze treba upravu e-mailove sablony uz nevim jak vratit zpet, protoze se mi asi pokazde rozjede formatovani :-(
Moc Vas prosim tedy o pomoc viz. screeny - problem zvyraznen zlute.
Dekuji predem.


Přílohy:
top sellers.JPG
top sellers.JPG [ 25.62 KiB | Zobrazeno 1921 krát ]
our stores.JPG
our stores.JPG [ 28.74 KiB | Zobrazeno 1921 krát ]
košík.JPG
košík.JPG [ 50.16 KiB | Zobrazeno 1921 krát ]
contact usx.JPG
contact usx.JPG [ 7.94 KiB | Zobrazeno 1921 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad anglických výrazů
PříspěvekNapsal: 12 čer 2014 17:57 

Registrován:
12 čer 2014 16:06
Příspěvky:
22
Vyreseno - Musel jsem zprovoznit editaci prekladu sablony default-bootstrap, kdyz mi to neslo, editoval jsem jen jadro, ale to nestacilo, takze jsem musel pres ftp nasavit prava na 777 adresarum, ktery to potrebovalo - nevim, zda dobry reseni, jestli po editaci vratit na 755, rad si necham poradit, pripadne i jak lze hromadne menit prava, neslo to nic moc extra pres total commandera, musel jsem temer kazdy adresar zvlast, ale nektery i zaraz, tezko rict cim to bylo. Diky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad anglických výrazů
PříspěvekNapsal: 17 čer 2014 16:42 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

všechny výše uvedené výrazy jsou přeloženy. Příště můžete vyzkoušet v administraci aplikace PrestaShop použitý jazyk zaktualizovat. Jazyk můžete zaktualizovat v sekci Lokalizace > Překlady v části Přidat / Aktualizovat jazyk. Na řádku Jazyk, který chcete přidat nebo aktualizovat stačí zvolit Czech a kliknout na Přidat nebo aktualizovat jazyk.
Práva adresářů lze bez problému hromadně měnit. Stačí jen označit více adresářů a nastavit oprávnění například na 777. Pokud se Vám to ve Vámi použitém FTP klientu nepodaří, můžete vyzkoušet FTP klienta WinSCP. Ale výrazy lze pomocí administrace překládat i bez nutnosti změny práv u adresářů na FTP serveru.

Vaše stránky nejsou umístěny na Webhostingu C4, takže problém nemohu otestovat. Na Webhostingu C4 funguje vše bez problému. Takže s dalšími dotazy se, prosím, obracejte na podporu Vašeho hostingu. Bohužel není v našich silách řešit i dotazy zákazníků všech ostatních hostingových společností. Pokud se chcete stát naším zákazníkem a získat tak kvalitní podporu a hosting pro aplikaci PrestaShop, učinit tak můžete zde.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad anglických výrazů
PříspěvekNapsal: 06 led 2016 13:25 
C4 zákazník

Registrován:
14 pro 2010 16:18
Příspěvky:
10
Dobrý den,
nainstaloval jsem šablonu, ale bohužel mi nejdou přeložit 3 věci.
1. Výraz CATEGORIES v levém menu. Je to modul k šabloně, když to změním v překladech modulů, pořád zůstává původní anglický název.
2. Ten samý problém s FEATURED PRODUCTS a BEST SELLER, s tím rozdílem, že možnost překladu v BO ani není. Navíc pokud tyto 2 moduly odinstaluji, zmizí jen produkty z úvodní stránky, ale záložky s angl. názvy zůstanou. Jedná se také o moduly k šabloně. Je možné to někde přepsat? Vše ostatní co jsem potřeboval přeložit bez problémů šlo. Verze PS 1.6.1.3 . Děkuji.


Přílohy:
m-store.jpg
m-store.jpg [ 24.86 KiB | Zobrazeno 1460 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad anglických výrazů
PříspěvekNapsal: 14 led 2016 11:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

v diskuzním fóru se stejný dotaz týkající se překladu různých výrazů již mnohokrát řešil. Všiml jsem si, že používáte nějakou nestandardní šablonu, je tedy možné, že právě proto překlad nefunguje správně, je např. potřeba výrazy změnit někde v souborech šablony, případně v nějakém nastavení šablony, pokud je k dispozici. Pokud tedy takové nastavení šablony máte k dispozici a překlady v něm provádíte, doporučuji po změně zaktualizovat cache Vašeho internetového prohlížeče. Ale v obchodě vidím, že sloupeček s kategoriemi máte v pořádku přeložený.

Standardně se veškeré překlady spravují v administraci aplikace v sekci Lokalizace > Překlady > Upravit překlady. Uvedené výrazy je možné přeložit přímo v překladech nainstalovaných modulů, kde stačí kliknout na Rozbalit vše, výrazy pomocí zkratky CTRL+F vyhledat, upravit a uložit. Například pro nejprodávanější produkty stačí vyhledat modul blockbestsellers a v něm výraz upravit na Vámi požadovaný.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad anglických výrazů
PříspěvekNapsal: 14 črc 2020 11:58 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
15 dub 2014 12:18
Příspěvky:
35
Zdravím!
Máme problém se zobrazováním anglických textů ve formuláři pro zprávy od zákazníků (viz přiložené screenshoty).

Podle nás jsme provedli všechny potřebné kroky:
  • Lokalizace / Překlady / Upravit překlady - přeloženo vše ze sekce "Překlady obchodu" (šablona "default-bootstrap", zvolený jazyk Czech
  • Lokalizace / Překlady / Aktualizovat jazyk - aktualizován jazykový balíček "Čeština (Czech)"

Přesto se stále zákazníkům zobrazují anglické texty.
Prosíme tedy o radu, kde můžeme provést potřebné úpravy.

S díky a pozdravem Vojtěch Svoboda, Technisport


Přílohy:
technisport_zprávy_anglicky (1).jpg
technisport_zprávy_anglicky (1).jpg [ 106.59 KiB | Zobrazeno 61 krát ]
technisport_zprávy_anglicky (2).jpg
technisport_zprávy_anglicky (2).jpg [ 133.12 KiB | Zobrazeno 61 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Překlad anglických výrazů
PříspěvekNapsal: 14 črc 2020 14:39 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7669
Dobrý den,

stejný dotazy se v diskuzním fóru již řešil v tématu PrestaShop - Překlad Customer service a Webmasters. Dotazy se často opakují, takže vždy nejdříve zkuste použít hledání ve fóru.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz