Právě je 18 kvě 2021 01:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Jak vložit parametry do seznamu produktů
PříspěvekNapsal: 14 dub 2015 12:57 
C4 zákazník

Registrován:
18 úno 2015 10:21
Příspěvky:
45
Ještě bych měl jeden hloupý dotaz, kam bych měl totéž vložit, aby se mi tyto parametry ukazovaly i přímo v seznamu produktů, napravo od fotografie produktů, když zvolím zobrazení seznamu namísto mřížky? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak vložit parametry do seznamu produktů
PříspěvekNapsal: 15 dub 2015 19:19 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

takovou úpravu je nutné provést na FTP serveru v souboru themes/default-bootstrap/product-list.tpl. Stejný dotaz se řešil přímo na oficiálním fóru aplikace PrestaShop, takže můžete postupovat podle uvedeného návodu. Kód pro vložení parametrů může vypadat např. následovně:

Kód:
<!-- product's features -->
{if $product.features}
{foreach from=$product.features item=feature name=features}
<p><span class="feture">{$feature.name|escape:'htmlall':'UTF-8'}: {$feature.value|escape:'htmlall':'UTF-8'}</span> <p>
{/foreach}
{/if}   
<!-- product's features -->
. Pomocí tagu <p> si můžete přizpůsobit odstavce, aby parametry nepokračovaly hned za popisem produktu.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak vložit parametry do seznamu produktů
PříspěvekNapsal: 11 čer 2015 18:10 
C4 zákazník

Registrován:
18 úno 2015 10:21
Příspěvky:
45
Mám s tím problém, když vložím kód, tak nefunguje....když změním "div" na "p", jak se píše v oficiálním fóru, zobrazuje se mi 2x "skladem" pod sebou a 2x cena.....navíc v mřížkové zobrazení to taky dělá problém....

Nevěděl by někdo? Potřeboval bych jen, aby se tabulka s parametry produktu zobrazila při zobrazení jako seznam pod názvem položky vpravo od fotografie.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak vložit parametry do seznamu produktů
PříspěvekNapsal: 14 čer 2015 12:01 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

pokud si na FTP serveru v souboru themes/default-bootstrap/product-list.tpl změníte řádky:

Kód:
<p class="product-desc" itemprop="description">
                  {$product.description_short|strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...'}
               </p>


například na:

Kód:
<div class="product-desc" itemprop="description">
                  {$product.description_short|strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...'}

<!-- product's features -->
{if $product.features}
{foreach from=$product.features item=feature name=features}
<p><span class="feture">{$feature.name|escape:'htmlall':'UTF-8'}: {$feature.value|escape:'htmlall':'UTF-8'}</span> <p>
{/foreach}
{/if}   
<!-- product's features -->
               </div>
, tak se bude vše zobrazovat bez problému.

Pokud chcete, aby se parametry zobrazovaly i v mřížce, tak si kód pro zobrazení parametrů
vložte do výše uvedeného souboru za řádek:

Kód:
{hook h='displayProductListReviews' product=$product}
.

Aby se změna na stránkách projevila, tak si před úpravou v administraci aplikace PrestaShop v sekci Nástroje > Výkon > Smarty u volby Kompilace šablony nastavte Překompilovat šablony, pokud byly soubory zaktualizovány (příp. Vynucená kompilace). Poté, až se stránka načte se změnou, tak můžete nastavení vrátit na původní.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak vložit parametry do seznamu produktů
PříspěvekNapsal: 24 čer 2015 13:48 
C4 zákazník

Registrován:
18 úno 2015 10:21
Příspěvky:
45
Skvělé, děkuji moc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak vložit parametry do seznamu produktů
PříspěvekNapsal: 04 dub 2016 16:34 
C4 zákazník

Registrován:
18 úno 2015 10:21
Příspěvky:
45
Dobrý den, omlouvám se, že navazuji na staré téma, ale nechtěl jsem zakládat nové...nastala chvíle, kde zkouším zobrazení parametrů a krátkého popisku u zboží v mřížce, jak jste mi popsali a nikoliv v seznamu (v seznamu to funguje bez problémů), ale v mřížce mi podle návodu zobrazení nefunguje.....přidal jsem kód na popsané místo a v mřížce se zobrazuje pouze fotografi, pod ní tlačíko vložit do košíku a nápis skladem...a popisek ani parametry žádné...

např. http://sbiras.cz/cs/107-100-korun

Navíc mám problém, že jsem vrátil v administraci zpět zobrazení na mřížkové a ve všech prohlížečích se mi i po promazání historie stále zboží zobrazuje primárně jako řádkový seznam...nevím, zda je chyba u mě.

Děkuji moc za jakoukoliv radu předem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak vložit parametry do seznamu produktů
PříspěvekNapsal: 05 dub 2016 14:16 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7933
Dobrý den,

testoval jsem úpravu na aktuálně poslední verzi 1.6.1.4 a je nutné ji provést trochu jiným způsobem, protože jinak by se při přepíná stylů zobrazení (mřížka/seznam) vlastnosti nezobrazovaly. Takže všechny předchozí úpravy vraťte zpět a postupujte následovně:

V souboru themes/default-bootstrap/product-list.tpl najděte řádky:
Kód:
<p class="product-desc" itemprop="description">
   {$product.description_short|strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...'}
</p>
a za ně přidejte:
Kód:
{if isset($product.features)}
  <div class="features">
  {foreach from=$product.features item=feature}
    <div>{$feature.name}: <span>{$feature.value}</span></div>{/foreach}
  </div>
{/if}


Pak v souboru themes/default-bootstrap/js/global.js najděte řádek:
Kód:
html += '<p class="product-desc">'+ $(element).find('.product-desc').html() + '</p>';
a za něj přidejte řádky:
Kód:
var features = $(element).find('.features').html();
if (features != null) {
  html += '<div class="features">'+ features +'</div>';
}

A stejné řádky přidejte ve stejném souboru ještě za řádek:
Kód:
html += '<p itemprop="description" class="product-desc">'+ $(element).find('.product-desc').html() + '</p>';


Aby se změna v šabloně projevila, tak nezapomeňte mít v sekci "Nástroje > Výkon > Smarty" nastavenou volbu "Kompilace šablony" na "Překompilovat šablony, pokud byly soubory zaktualizovány". A pro jistotu si promažte cache internetového prohlížeče.

Jinak výpis produktů se mi na Vašich stránkách zobrazuje v mřížce. Již se Vám podařilo problém vyřešit?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak vložit parametry do seznamu produktů
PříspěvekNapsal: 05 dub 2016 17:46 
C4 zákazník

Registrován:
18 úno 2015 10:21
Příspěvky:
45
Výborně, opravdu moc děkuji. Funguje to nyní skvěle. Ještě bych kromě parametrů potřeboval nad nimi ještě tobrazovat krátký popis produktu, je to možné? děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak vložit parametry do seznamu produktů
PříspěvekNapsal: 06 dub 2016 10:08 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7933
Dobrý den,

standardně se krátký popis zobrazuje pouze v zobrazení Seznam. Pro zobrazení Mřížka je skryté, ale dá se úpravou zdrojového kódu také zviditelnit. Ale jelikož dotaz již nesouvisí s aktuálním tématem, vytvořte pro něj, prosím, samostatné téma.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz