Právě je 17 črc 2019 02:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Jak odstranit obrázek podkategorie
PříspěvekNapsal: 24 čer 2014 14:49 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
218
Dobrý den,
nahrál jsem si obrázek do kategorie, resp podkategorie a chtěl bych jej vymazat ale nevím jak. Nikde není tlačítko odstranit obrázek :) a nechce se mi věřit že pro vymazání musím mněkam do ftp nedej bože do databáze.
Dále jsem zakázal obrázky kategorii v KONFIGURACE->OBRÁZKY ale stále tam je a jsou tam i náhrady NO IMAGE AVAILABLE.
Můžete prosím poradit?
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak odstranit obrázek podkategorie
PříspěvekNapsal: 24 čer 2014 16:14 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

obrázek podkategorie můžete odstranit v administraci aplikace v sekci Katalog > Kategorie. Na stránce s kategoriemi stačí u příslušné kategorie kliknout na Zobrazit a u podkategorie kliknout na Editovat. Na stránce podkategorie můžete v části Obrázek smazat logo kategorie kliknutím na Odstranit. Když obrázek podkategorie odstraníte, bude se u podkategorie zobrazovat No image available.
Jestli chcete i toto odstranit úplně, tak na FTP serveru v souboru themes/vaše-šablona/category.tpl odstraňte tuto část kódu:

Kód:
<div class="subcategory-image">
                  <a href="{$link->getCategoryLink($subcategory.id_category, $subcategory.link_rewrite)|escape:'html':'UTF-8'}" title="{$subcategory.name|escape:'html':'UTF-8'}" class="img">
                  {if $subcategory.id_image}
                     <img class="replace-2x" src="{$link->getCatImageLink($subcategory.link_rewrite, $subcategory.id_image, 'medium_default')|escape:'html':'UTF-8'}" alt="" width="{$mediumSize.width}" height="{$mediumSize.height}" />
                  {else}
                     <img class="replace-2x" src="{$img_cat_dir}default-medium_default.jpg" alt="" width="{$mediumSize.width}" height="{$mediumSize.height}" />
                  {/if}
               </a>
                      </div>
.

Potom si v souboru themes/vaše-šablona/css/category.css můžete ve třídě #subcategories ul li upravit zobrazení kategorií.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak odstranit obrázek podkategorie
PříspěvekNapsal: 24 čer 2014 16:52 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
218
Dobrý den,
děkuji za info ale já na stránce kategorií
KATALOG/KATEGORIE/příslušná podkategorie
u políčka nahrávání obrázku žádnou možnost ODSTRANIT stávající obrázek nemám, proto jsem se ptal :)
To ostatní prostuduji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak odstranit obrázek podkategorie
PříspěvekNapsal: 24 čer 2014 16:55 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
218
Teď jste mě přivedl na myšlenku. Jak jsem minule bojoval s JAVou u mozily, tak jsem ji možná v novém nastavení prohlížeče špatně nainstaloval. Kouknu ještě na jiný počítač a dám vědět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak odstranit obrázek podkategorie
PříspěvekNapsal: 24 čer 2014 17:37 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
218
Tak ne JAVou to není. prostě v nastavení kategorii nemám nic čím bych nahraný obrázek smazal. Jde to jen přes FTP a to se mi zdá nějaké divné. To by mělo normálně jít!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak odstranit obrázek podkategorie
PříspěvekNapsal: 25 čer 2014 08:31 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

testoval jsem to v nejnovější verzi aplikace a bez problému to funguje. Jakou verzi aplikace používáte?

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak odstranit obrázek podkategorie
PříspěvekNapsal: 25 čer 2014 10:43 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
218
Používám 1.6.0.5. a nezobrazuje se mi tam ani ten nahraný obrázek.
Na obchode-front ano ale v adminu ne.
Přitom, u dalších nastavení jako jsou produktové obrázky, bannery atd to funguje, jenom u kategorií to nejede.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak odstranit obrázek podkategorie
PříspěvekNapsal: 25 čer 2014 13:17 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

vzhledem k tomu, že používáte starší verzi aplikace, bych Vám doporučil provést pomocí modulu Automatická aktualizace [1-click Upgrade] aktualizaci na nejnovější verzi aplikace (1.6.0.8). V této verzi jsem to testoval a ke stejnému problému nedošlo. Pokud by se problém opakoval, tak napište a problém otestuji přímo na Vaši instalaci.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak odstranit obrázek podkategorie
PříspěvekNapsal: 25 čer 2014 13:53 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
218
No abych pravdu řekl, tak aktualizace se bojím jako čer kříže. Nikdy na Prestě neproběhla bez problémů, které jsem potom musel pracně řešit. To raději oželím náhled obrázků, alespoň zatím, dokud nenaberu síly k aktualizaci.
Tož asi tak. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Jak odstranit obrázek podkategorie
PříspěvekNapsal: 26 čer 2014 09:19 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

proces aktualizace jsem otestoval a funguje bez problému. Jediná chyba, která se po aktualizaci může zobrazit je Internal Server Error. To ale můžete vyřešit tak, že před procesem aktualizace změníte souboru .htaccess oprávnění z 644 například na 444. Poté proběhne proces aktualizace bez problémů. Po aktualizaci můžete souboru .htaccess vrátit oprávnění zpět.

Případně pokud si na proces aktualizace netroufáte, můžete se obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci věnuje.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz