Právě je 31 říj 2020 20:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Hromadná změna textu dostupnosti u celé kategorie
PříspěvekNapsal: 16 říj 2020 13:08 
C4 zákazník

Registrován:
16 bře 2016 12:08
Příspěvky:
33
Dobrý den, mám dva dotazy:

1) chtěl bych pro celou kategorii změnit text dostupnosti ideálně přes mySql
předpokládám že dotaz by měl vypadat nějak takto:
Kód:
UPDATE `ps15_product`SET available_later = 'xxx' WHERE id_category_default = 'yy'
NEBO
Kód:
UPDATE `ps15_product`SET availability_value = 'xxx' WHERE id_category_default = 'yy'
obojí mi to vrací chybu #1054 - Nezn-Bámý sloupec 'available_later' v field list

2) máme určité kategorie navzájem kompatibilních produktů - chtěl bych docílit toho že když naskladním alespoň jeden kus, změní se text dostupnosti u všech kompatibilních produktů z "není skladem" na "skladem" - samozřejmě po doprodání všech kusů by bylo potřeba zase změnit status na "není skladem". Tyto kompatibilní produkty jsou vždy v samostatné kategorii (v backofficu je pro zákazníky zakázané zobrazení). Naskladňování zboží je řešené můstkem z Pohody do Prestashopu (synchronizace skladů každou hodinu). Lze to nějak vyřešit jen v Prestashopu nebo by bylo nutné nějaké speciální nastavení toho můstku případně i Pohody?

používáme PrestaShop™ 1.6.0.14
Díky za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hromadná změna textu dostupnosti u celé kategorie
PříspěvekNapsal: 19 říj 2020 15:15 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7724
Dobrý den,

1) ukázkový SQL příkaz pro hromadnou změnu dostupnosti produktů z určité kategorie naleznete například v tomto příspěvku.

2) sdílení dostupnosti mezi produkty aplikace PrestaShop neumožňuje, takové chování byste si musel nechat naprogramovat na míru. Pokud máte o úpravu zájem, můžete se zkusit obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci věnuje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hromadná změna textu dostupnosti u celé kategorie
PříspěvekNapsal: 20 říj 2020 14:41 
C4 zákazník

Registrován:
16 bře 2016 12:08
Příspěvky:
33
Díky za odpověď ... dotaz by tedy pro naši databázi měl vypadat asi takhle:

Kód:
UPDATE ps15_product_lang JOIN ps15_product ON ps15_product_lang.id_product = ps15_product.id_product SET ps15_product_lang.available_later = 'XXX' WHERE ps15_product.id_category_default = 'YYY'


dotaz to sice úspěšně provede, ale píše to že bylo ovlivněno 0 řádků. Není to proto že produkty v měněné kategorii jsou zároveň v jiné a tu co upravuji není výchozí?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hromadná změna textu dostupnosti u celé kategorie
PříspěvekNapsal: 21 říj 2020 10:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7724
Dobrý den,

ano, tento SQL příkaz počítá s tím, že produkty mají kategorii nastavenou jako výchozí. Takže pokud tomu tak není, tak musíte v SQL příkazu spojit jiné tabulky a jeho tvar bude:
Kód:
UPDATE ps15_product_lang JOIN ps15_category_product ON ps15_product_lang.id_product = ps15_category_product.id_product SET ps15_product_lang.available_later = 'XXX' WHERE ps15_category_product.id_category = 'YYY'


Jinak podobné změny lze řešit i pomocí administrace aplikace PrestaShop. V sekci "Katalog > Produkty" si můžete vyfiltrovat jen produkty z určité kategorie a vyexportovat je do CSV souboru. V CSV souboru pak stačí ponechat pouze sloupec s ID produktů a doplnit nový sloupec s dostupností. A pak v sekci "Nástroje > CSV Import" provedete standardní import produktů s aktivní volbou "Vynutit všechna ID čísla" a ve výběru polí nastavíte pouze sloupce ID a "Text, když je povolen externí sklad".

Nebo se také podívejte na zdarma dostupný nástroj Prestools Suite, pomocí kterého lze jednoduše provádět podobné hromadné úpravy. Vyhnete se případných problémům, které by mohl způsobit chybný SQL příkaz.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hromadná změna textu dostupnosti u celé kategorie
PříspěvekNapsal: 21 říj 2020 13:08 
C4 zákazník

Registrován:
16 bře 2016 12:08
Příspěvky:
33
Díky, tento příkaz funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hromadná změna textu dostupnosti u celé kategorie
PříspěvekNapsal: 21 říj 2020 15:46 
C4 zákazník

Registrován:
16 bře 2016 12:08
Příspěvky:
33
Ještě dotaz ohledně instalace Prestools suite
pochopil jsem správně že se to má rozzipovat a složku s obsahem nakopírovat přes ftp do složky podřazené složce admin ?

program se prý podle manuálu https://www.prestools.com/Prestools-Suite-for-Prestashop-manual.pdf pak spustí:
http://www.myshop.com/admin123/mypresto ... t-edit.php
pro nás tedy: http://www.sema-for/shop/adminXXX/mypre ... t-edit.php nebo https://www.sema-for.cz/shop/adminXXX/m ... login1.php

divné je že mi to hází chybu viz příloha 1
příloha 2 cesta do adresáře ftp


Přílohy:
myprestools_2.jpg
myprestools_2.jpg [ 374.78 KiB | Zobrazeno 25 krát ]
myprestools_1.jpg
myprestools_1.jpg [ 93.02 KiB | Zobrazeno 25 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hromadná změna textu dostupnosti u celé kategorie
PříspěvekNapsal: 21 říj 2020 15:50 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7724
Dobrý den,

vytvořte prosím pro dotaz samostatné vlákno, protože již nesouvisí s aktuálním tématem. Chceme mít fórum přehledné i pro ostatní uživatele, kteří hledají řešení stejného problému.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hromadná změna textu dostupnosti u celé kategorie
PříspěvekNapsal: 21 říj 2020 16:03 
C4 zákazník

Registrován:
16 bře 2016 12:08
Příspěvky:
33
omlouvám se, už vyřešeno viz zde a funguje:
prestashop-1-7-5-prestools-suite-chybove-hlaseni-addcharset-not-allowed-here-t14620.html?hilit=prestools#p46475


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hromadná změna textu dostupnosti u celé kategorie
PříspěvekNapsal: 21 říj 2020 16:06 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7724
Dobrý den,

výborně, děkuji za informaci.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jacobcak545 a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz