Právě je 21 říj 2018 21:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hacknuty web
PříspěvekNapsal: 26 úno 2018 17:02 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 08:27
Příspěvky:
50
Dekuji,
ja myslim ze problem bude u naseho providera.
Jeste posledni otazku.
zhlediska bezpecnosti jsem zmenil vsechny hesla, ale chtel jsem se zeptat jestli je mozne i zmenit naev databaze a user name:

define('_DB_NAME_', '
define('_DB_USER_',

v settings souboru to jde ,ale v admin webhostingu ne ( pouze hesla ) .
Zajimalo by me , kdyz bych vytvoril novou databazi s novym nazvem , naimportoval starou databazi ze zalohy ( se starym nazvem ) v config souboru presmeroval, bude to fungovat?
Kdyz budu importovat starou databazi , mam ji nejprve prejmenovat podle te nove, nebo je to jedno?
Kdyz budu mit 2 stejne databaze ale pod jinymi jmeny, nestane se nic?
Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hacknuty web
PříspěvekNapsal: 26 úno 2018 17:11 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 08:27
Příspěvky:
50
Dekuji,
ja myslim ze problem bude u naseho providera.
Jeste posledni otazku.
zhlediska bezpecnosti jsem zmenil vsechny hesla, ale chtel jsem se zeptat jestli je mozne i zmenit nazev databaze a user name ?:

define('_DB_NAME_', '
define('_DB_USER_',

v settings souboru to jde ,ale v admin webhostingu ne ( pouze hesla ) .
Zajimalo by me , kdyz bych vytvoril novou databazi s novym nazvem , naimportoval starou databazi ze zalohy ( se starym nazvem ) v config souboru presmeroval, bude to fungovat?
Kdyz budu importovat starou databazi , mam ji nejprve prejmenovat podle te nove, nebo je to jedno?
Kdyz budu mit docasne 2 stejne databaze ale pod jinymi jmeny, nestane se nic?
Nechci mazat tu puvodni pokud si nebudu jist ze vse funguje ok.
Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hacknuty web
PříspěvekNapsal: 27 úno 2018 08:58 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
563
Nejlepší je shop vypnout, aby se v databázi nemohlo nic měnit. Pak může existovat více různých databází se stejnýmm obsahem. Konfigurace v config.inc.php pak jen definuje, se kterou databází shop pracuje.

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hacknuty web
PříspěvekNapsal: 27 úno 2018 10:31 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6813
Dobrý den,

název databáze bohužel nelze měnit. Takže si musíte v administraci webhostingu vytvořit novou databázi, vyexportovat obsah původní databáze (viz PhpMyAdmin - Export databáze nebo Adminer - Export databáze) a naimportovat do nové databáze (viz PhpMyAdmin - Import databáze nebo Adminer - Import databáze). A v konfiguračním souboru /config/settings.inc.php si změníte přihlašovací údaje na novou databázi (viz PrestaShop - Konfigurační soubor > Úprava připojení k databázi). Aplikace pak bude pracovat pouze s databází, kterou máte nastavenou v konfiguračním souboru.

Na zálohovacím serveru máte případně k dispozici zálohy databází, které také můžete pro import použít.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hacknuty web
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018 15:33 
C4 zákazník

Registrován:
08 bře 2011 15:19
Příspěvky:
41
Dobrý den,
napadený web jsem odstranila, postavila nový.
Starý mám zazálohovaný, nyní bych si potřebovala jednak z titulní stránky, opsat odkaz. Dále u některých produktů získat popis.
Děkuji za radu kudy tam.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Hacknuty web
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2018 12:07 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6813
Dobrý den,

můžete si v administraci domény vytvořit nějakou další subdoménu (resp. web) s databází a na ní aplikaci zprovoznit. Stačí zkopírovat soubory aplikace na FTP server, naimportovat databázi (PhpMyAdmin - Import databáze nebo Adminer - Import databáze) a upravit připojení k databázi a název webu (viz PrestaShop - Konfigurační soubor). Případně si aplikaci můžete zprovoznit na lokálním počítači (např. pomocí na WampServeru). Každopádně pokud byl web zavirovaný, tak by bylo dobré ho před spuštěním odvirovat (tzn. odstranit škodlivý kód).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz