Právě je 16 črc 2019 14:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Dodání firmě - nutnost zadat jméno
PříspěvekNapsal: 30 říj 2017 12:50 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 18:52
Příspěvky:
24
Dobrý den,
rád bych se poradil. Co je nejlepší zadat do políček jméno a příjmení u adresy doručení, pokud si objedná firma.
Pošta správně nesmí doručit někomu jinému, pokud je uvedeno jméno a příjmení adresáta. Pokud ve firmě momentálně dotyčný není, skončí balík na poště a musejí si pro něho pak jezdit.
U fakturační adresy jsou tato políčka vyloženě nevhodná, protože na faktuře se pak objeví jméno a příjmení zaměstnance, který má na starosti objednávky, ale není majitelem firmy.
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 1.6. - dodání firmě - nutnost zadat jméno
PříspěvekNapsal: 30 říj 2017 13:09 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
627
V tabulce ps_configuration jsou dvě volby, které umožňují netisknout na fakturu nebo dodací list některé údaje z adresy. Pro fakturu je to name=PS_INVCE_INVOICE_ADDR_RULES a pro dodací list potom name=PS_INVCE_DELIVERY_ADDR_RULES.

Ideální by tedy asi bylo v žádném případě netisknout jméno.

Je možné, že ty údaje již něco obsahují - záleží na verzi PrestaShopu - ale pro zrušení jména by tam mělo být.

Kód:
{"avoid":["firstname","lastname"]}


Netestoval jsem to.

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Dodání firmě - nutnost zadat jméno
PříspěvekNapsal: 02 lis 2017 12:59 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7160
Dobrý den,

ano, pomocí voleb PS_INVCE_INVOICE_ADDR_RULES a PS_INVCE_DELIVERY_ADDR_RULES by mělo jít omezit zobrazení různých polí v adrese. Ale v tomto případě to použít nepůjde, protože pak by se jméno a příjmení nezobrazovalo ani u standardních zákazníků. Takže jedinou možností by byla buď úprava stávající funkce, která generuje adresy, nebo vytvoření vlastní funkce. Pokud máte o úpravu zájem, můžete se obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci věnuje. Případně pokud se do úpravy chcete pustit sám, tak se jedná o funkci generateAddress() v souboru /classes/AddressFormat.php.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz