Právě je 16 led 2021 14:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Chyba nezobrazování obrázků u produktů
PříspěvekNapsal: 20 úno 2017 11:46 
C4 zákazník

Registrován:
30 led 2017 12:06
Příspěvky:
9
Dobrý den,
po instalaci nové šablony verze 1.6 se mi nepodaří nahrávat obrázky ke produktům. Už jsem zkoušel změnit oprávnění, vytvářel jsem nové rozměry požadované šablonou (u produktů 940x940), vygenerovat všechny obrázky a stále nic. Mohli byste mi prosím říct, jak jinak to mám tedy provést?

Děkuji,
Lukáš N.


Přílohy:
Snímek obrazovky 2017-02-20 v 11.45.33.png
Snímek obrazovky 2017-02-20 v 11.45.33.png [ 408.95 KiB | Zobrazeno 698 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba nezobrazování obrázků u produktů
PříspěvekNapsal: 20 úno 2017 12:23 
C4 zákazník

Registrován:
30 led 2017 12:06
Příspěvky:
9
Nemám přitom problém při nahrávání fotek. Ale po nahráváním se mi také zobrazí jen obrázek s otazníkem ...


Přílohy:
Snímek obrazovky 2017-02-20 v 12.22.10.png
Snímek obrazovky 2017-02-20 v 12.22.10.png [ 462.93 KiB | Zobrazeno 696 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba nezobrazování obrázků u produktů
PříspěvekNapsal: 20 úno 2017 20:38 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 14:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,

zkuste zjistit zda-li jsou obrázky opravdu nahrané na FTP serveru, měl byste je najít ve složce "/img/p/". Také může pomoci vyčistit Prestashop Cache.

To provedete v administraci, v menu "Nástroje", "Výkon", kde zvolíte v položce Kompilace šablony zaškrtnete pole "Vynucená kompilace" a přepínač "Dočasná paměť" přepnete na "NE", dále uložte. Po stisknutí CTRL-F5 ve frontendu obchodu by se obrázky, pokud jsou nahrané na FTP, měli objevit.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba nezobrazování obrázků u produktů
PříspěvekNapsal: 22 úno 2017 00:23 
C4 zákazník

Registrován:
30 led 2017 12:06
Příspěvky:
9
Dobrý den,
zkoušel jsem zkontrolovat soubory na FTP serveru ... jak je možné, že v back-office mi hlásí, že obrázky byly úspěšně ukládány. Ale přitom nemám je nahrané na FTP serveru? Jak mám v tom případě provést import obrázků?

Děkuji předem za ochotu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba nezobrazování obrázků u produktů
PříspěvekNapsal: 22 úno 2017 11:37 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7815
Dobrý den,

problém s obrázky jste již nastínil v jednom z předchozích témat. Kontrolovat jste existenci rozměrů obrázků, jak jsem Vám psal v tomto příspěvku? Protože pokud nemáte typy/rozměry obrázků vytvořené, tak se Vám nemohou žádné obrázky ukládat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba nezobrazování obrázků u produktů
PříspěvekNapsal: 25 úno 2017 21:25 
C4 zákazník

Registrován:
30 led 2017 12:06
Příspěvky:
9
Dobrý den,
ano, přečetl jsem předtím i předchozí příspěvek s vaší odpovědí. Provedl jsem regeneraci obrázků podle instrukcí a návodu šablony, vyčistil jsem Prestashop Cache. Poté jsem nahral fotku přes Prestashop, ale stále se mi zobrazilo to samé jako v předchozím printscreenu. Soubor úspěšně nahrán, ale u náhledu se mi stále zobrazí jen otazník a na FTP serveru jsem obrázek produktu ve složce "img/p" nenašel.


Přílohy:
Snímek obrazovky 2017-02-25 v 21.25.00.png
Snímek obrazovky 2017-02-25 v 21.25.00.png [ 224.77 KiB | Zobrazeno 609 krát ]
Snímek obrazovky 2017-02-25 v 21.24.38.png
Snímek obrazovky 2017-02-25 v 21.24.38.png [ 666.64 KiB | Zobrazeno 609 krát ]
Snímek obrazovky 2017-02-25 v 21.15.52.png
Snímek obrazovky 2017-02-25 v 21.15.52.png [ 419.76 KiB | Zobrazeno 609 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba nezobrazování obrázků u produktů
PříspěvekNapsal: 27 úno 2017 15:33 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7815
Dobrý den,

a máte opravdu vytvořené typy/rozměry obrázků v sekci "Konfigurace > Obrázky > Obrázky"? Přiložil jste screenshot ze sekce "Konfigurace > Obrázky > Možnosti generování obrázků", ze kterého to není patrné.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba nezobrazování obrázků u produktů
PříspěvekNapsal: 27 úno 2017 23:49 
C4 zákazník

Registrován:
30 led 2017 12:06
Příspěvky:
9
Dobrý den,
typy + rozměry podle dokumentace šablony už mám vytvořené. Ale po přidání nových fotek a následující regeneraci se mi stále zobrazuje jen otazník.


Přílohy:
Poznámka: konfigurace obrázků
Snímek obrazovky 2017-02-27 v 23.43.47.png
Snímek obrazovky 2017-02-27 v 23.43.47.png [ 403.04 KiB | Zobrazeno 579 krát ]
Poznámka: dokumentace
Snímek obrazovky 2017-02-27 v 23.47.42.png
Snímek obrazovky 2017-02-27 v 23.47.42.png [ 103.14 KiB | Zobrazeno 579 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba nezobrazování obrázků u produktů
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017 11:01 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7815
Dobrý den,

v anglickém textu je ale pouze napsáno, že při nahrávání mají mít obrázky pro slider velikost 1290x940 px a pro produkty 940x940 px. Nebo bylo ještě někde jinde v dokumentaci uvedeno, že máte vytvořit typy obrázků Slider_inage a Product_image? Ve většině případů se při instalaci šablony vytvářejí i požadované typy obrázků. Pokud ne, tak je nutné je přidat manuálně, což by ale mělo být uvedeno v dokumentaci.

Každopádně když se dívám na Vaši stávající instalaci, tak to vypadá, že šablona používá výchozí typy obrázků. Vaše instalace je ale dle screenshotu ze sekce "Konfigurace > Obrázky > Obrázky" neobsahuje. Z jakého důvodu, to bohužel netuším, protože nevím, jak jste při instalaci postupoval. Ale můžete tyto standardní typy obrázků zkusit vytvořit. Jedná se o rozměry:
Příloha:
prestashop_typy_obrazku.jpg
prestashop_typy_obrazku.jpg [ 149.77 KiB | Zobrazeno 557 krát ]


Pokud Vám ani toto řešení nepomůže, doporučuji se obrátit přímo na autora šablony. Ten by Vám měl sdělit typy obrázků, které šablona vyžaduje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba nezobrazování obrázků u produktů
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017 16:29 
C4 zákazník

Registrován:
30 led 2017 12:06
Příspěvky:
9
Dobrý den,
ani nevím, jak je možné, že mi zmizely všechny typy obrázků. Po přídání se mi už konečně zobrazil obrázek u produktu ... akorát je to rozmazané. Předpokládám, že to nějak souvísí s rozlišením obrázků u šablony. Zde vám zasílám odkaz na dokumentaci k šabloně ... není tam nic konkretního ohledně změn. Nevím zda, u jakého typu obrázku mám změnit rozlišení.

http://module-presta.com/media/guides/C ... mplate.pdf

Předem děkuji,
Lukáš N.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz