Právě je 15 kvě 2021 01:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6- Administrace v češtině a obchod v angličtině
PříspěvekNapsal: 11 říj 2015 09:08 
C4 zákazník

Registrován:
14 dub 2014 10:35
Příspěvky:
55
Zdravim vsechny. Zalozil jsem si novy eshop http://www.dungeonscenery.com a rad bych abych mohl delat administraci v Cestine ale web byl nastaven jako hlavni rec Anglictina a vsechno co je v nem, cestina by byla jako druhy mozny jazyk. Jde mi o to aby kdyz nekdo na tyto stranky prijde aby se web otevrel v Anglictine a byla pouze moznost prepnout CZ. Nemuzu na to prijit a mota se mi to :(
Dekuji za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6- Administrace v češtině a obchod v angličtině
PříspěvekNapsal: 11 říj 2015 10:49 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

výchozí jazyk si můžete nastavit v administraci aplikace PrestaShop v sekci Lokalizace > Lokalizace, kde v části Konfigurace stačí v políčku Výchozí jazyk nastavit jazyk, který chcete používat jako výchozí. Zde ještě doplním, že jazyk se nastavuje i dle jazyka, který používá prohlížeč. Tuto volbu je také možné v této konfiguraci vypnout na řádku Nastavit jazyk dle prohlížeče. Tento nastavený jazyk bude pro obchod jako výchozí a v případě, že budete mít nainstalováno více jazyků, bude možné jej přepnout na jiný.
Stejné je to i v administraci aplikace. Tam si můžete jazyk nastavit přímo v profilu zaměstnance (v horní části kliknout na jméno zaměstnance a zvolit Moje nastavení).

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6- Administrace v češtině a obchod v angličtině
PříspěvekNapsal: 11 říj 2015 22:31 
C4 zákazník

Registrován:
14 dub 2014 10:35
Příspěvky:
55
Moc dekuji vypada to slibne protoze cast administrace je v Cestine ale porad to horni menu s tim co se rozbali dolu pokud na neco kliknu je stale v Anglictine jsou to tyto horni odkazy
( Dashboard, Catalog, Orders, Customers atd proste cele) jde i tohle zmenit nebo je to defaultne v UK?
A jeden jiny dotaz. Mam zde na C4 jiny eshop http://www.akcni-figurky.cz/ a rad bych hodne polozek prevedl na tento novy co ted resime. Jde to nejak preetahnout se vsim co tam je (text, obrazky, mnozstvi a cena atd)?
Predem moc diky (mate u me slevu na vanoce za pomoc :) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6- Administrace v češtině a obchod v angličtině
PříspěvekNapsal: 11 říj 2015 23:04 
C4 zákazník

Registrován:
14 dub 2014 10:35
Příspěvky:
55
Tak jsem jasal predcasne, jazyk nefunguje :cry: zadal co jste psal tak dobry ale jakmile jsem zadal ve svych preferences ze Cestina adminu tak i shop se okamzite prepnul na CZ a to ja prave nechci pokud to jde admin v cz a eshop v uk. Posilam printsc nastaveni a podotykam ze jsem zkousel ruzne varianty ale vzdy jakmile u svych osobnich preferencich je cestina tak je obchod vzdy anglina


Přílohy:
admin.jpg
admin.jpg [ 35.35 KiB | Zobrazeno 1327 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6- Administrace v češtině a obchod v angličtině
PříspěvekNapsal: 12 říj 2015 10:18 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

pro Váš předchozí dotaz, prosím, vytvořte nové, samostatné diskuzní téma. Chceme mít fórum přehledné i pro ostatní uživatele.
Nyní k nastavení jazyka. Výchozí jazyk máte nastavený správně. Ale jak vidím, tak máte povolenou volbu Nastavit jazyk dle prohlížeče, takže pokud používáte český prohlížeč, dojde k přepnutí na český jazyk, takže tuto volbu přepněte na Ne. Následně bude obchod zobrazen dle výchozího jazyka. Pokud jste přihlášený jako administrátor, tak se zaměstnanec rozpozná a obchod bude dle nastaveného jazyka v osobním nastavením. Když se ale z administrace odhlásíte, tak je vše v pořádku. Případně můžete do obchodu přistupovat přes anonymní režim prohlížeče, v tomto případě bude jazyk obchodu ten, který je nastavený jako výchozí. Pokud používáte více jazyků, tak si výchozí jazyk můžete vybrat přímo na stránce obchodu v horním menu, pak bude obchod ve výchozím jazyce a administrace v češtině.

Jaké horní menu myslíte? Pravděpodobně máte na mysli nabídku v administraci, která je standardně vlevo, ale je možné ji přesunout i nahoru. Nevím, jakou verzi aplikace přesně používáte, ale v novější verzi je vše v češtině. Vyzkoušejte tedy český jazyk, resp. překlad zaktualizovat. Aktualizaci můžete provést v administraci aplikace v sekci Lokalizace > Překlady > Přidat/Aktualizovat jazyk, v této části vyberte jazyk, který chcete zaktualizovat a klikněte na Přidat nebo aktualizovat jazyk.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz