Právě je 26 zář 2017 02:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - 2 obchody - zdieľanie produktov kategórií
PříspěvekNapsal: 21 srp 2017 18:35 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
489
Potreboval by som poradiť ako čo najjednoduchšie a či je to vôbec možné spraviť takúto vec:

Budú 2 domény: 1) #ABC.xx a druhá #123.xx

Na oboch eshopoch potrebujem mať rovnaké produkty s kombináciami, a rovnaké kategórie ale v dvoch mutáciách SK+EN.
ABC.xx bude v SK | 123.xx bude v EN jazyku.
(Toto by som asi vyriešil tak, že na povedzme prvom eshope sa doinštaluje druhý jazyk (EN) a produkty, kategórie a všetky veci, budú preložené do EN jazyka.)

Predstavujem si to tak, že by sa DB z prvého eshopu kde bude nainštalovaný SK+EN jazyk kopírovala na druhý eshop ale len s vybranými tabuľkami, čiže produkty + ich kombinácie, atribúty a kategórie. Je toto prosím nejak možné?

Je možné to spraviť vôbec nejak manuálne a bude to fungovať? DB si viem predstaviť, ale po napr. nahodení nového produktu, by sa musela kopírovať celá zložka img/p kde sú uložené produktové fotografie, zabudol som ešte na niečo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - 2 obchody - zdieľanie produktov kategórií
PříspěvekNapsal: 21 srp 2017 18:52 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
489
+ teda ešte ma napadlo. Ak by to teda všetko bolo možné, je nejakým spôsobom možné povedzme kopírovať zložku img/p o serveru ABC.xx do 123.xx? Nejakým jednoduchým scriptom, alebo podobe? Jasné, dá sa to aj manuálne ale tomuto sa potrebujem vyhnúť. Ďakujem moc krát za každú odpoveď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - 2 obchody - zdieľanie produktov kategórií
PříspěvekNapsal: 22 srp 2017 09:57 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
489
Tak už potrebujem len poradiť ako vymyslieť aby sa na druhej doméne načítavali obrázky z prvej domény. (DB bude rovnaká pre produkty)
Buď to nejakým php scriptom skopírovať zložku z domény1 na doménu2, ak to bude možné, alebo len nastaviť na druhej doméne aby sa obrázky načítavali z folderu z domény1.

Zatiaľ som to spravil cez .htaccess
Kód:
Redirect permanent /img/p https://najlepsiamoda.sk/img/p


Nie je to ale asi najelegantnejšie riešenie.

Nedajú sa nato nejak použiť mediálne servery v nastavení prestashopu?

Databázy mám už poriešenél - php script, ktorý mi bude generovať DB z domény1 -> a tá sa bude cronom importovať na doménu #2 (Samozrejme len vybrané tabuľky produkty, atď.)

Ďakujem všetkým :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - 2 obchody - zdieľanie produktov kategórií
PříspěvekNapsal: 22 srp 2017 14:43 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6183
Dobrý den,

a proč pro sdílení produktů nepoužijete multistore? Na prvním webu ponecháte zapnutou pouze slovenštinu a na druhém angličtinu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - 2 obchody - zdieľanie produktov kategórií
PříspěvekNapsal: 22 srp 2017 15:04 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
489
Nemám s multistore skúsenosti.

Dá sa použiť aj v tom prípade že budú 2 odlišné domény? Ja potrebujem zdieľať medzi dvomi obchodmi len databázu produktov + kategórii, nepotrebujem nič viac. + Ide o to, že na druhej doméne bude použitá iná téma/šablóna + niektoré moduly nie dobre spolupracujú v režime multistore, preto chcem ísť radšej touto cestou, možno sa zdá komplikovanejšia ale ako som písal DB mám poriešenú, potrebujem len dostať na druhú doménu zložku img/p/.. resp. ju kopírovať scriptom z domény #1 na doménu #2 ale to zrejme nepôjde.

Netuším napr. ako to je s multistore pri výbere poštovného, platobné moduly atď. toto všetko potrebujem nastaviť nezávislo na prvom obchode. Bojím sa, že by s tým bolo viac starostí ako úžitku. Ale nechám si poradiť :) ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - 2 obchody - zdieľanie produktov kategórií
PříspěvekNapsal: 23 srp 2017 11:26 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6183
Dobrý den,

multistore je určen právě k těmto účelům. Pomocí jedné instalace můžete spravovat více obchodů na různých doménách a každému obchodu nastavit jiný vzhled. Kromě vybraných kategorií a produktů můžete sdílet i zákazníky, dostupné množství produktů a objednávky. Standardní moduly samozřejmě fungují i na multistore, takže pro každý obchod si bez problému nastavení jiné parametry. Kompatibilitu nestandardní modulů si budete muset ověřit u autorů, ale většina kvalitních modulů multistore podporuje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - 2 obchody - zdieľanie produktov kategórií
PříspěvekNapsal: 23 srp 2017 15:11 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
489
Ďakujem za odpoveď, ale nechcem to riešiť cez multistore. Nebudem sa tu rozpisovať prečo a aké mám k tomu dôvody.

Moja otázka je stále otvorená :).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - 2 obchody - zdieľanie produktov kategórií
PříspěvekNapsal: 24 srp 2017 10:04 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6183
Dobrý den,

obrázky produktů samozřejmě můžete také vyřešit zkopírováním pomocí nějakého skriptu. Nejlepší by bylo, aby skript složky synchronizoval - tzn. porovnal jejich obsah a zkopíroval pouze nové obrázky, příp. smazal již neexistující. Protože právě složka s obrázky zabírá na serveru nejvíce místa a při velkém množství produktů může být opravdu veliká. Takže se zkuste podívat po nějakém PHP skriptu pro synchronizaci složek mezi servery.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - 2 obchody - zdieľanie produktov kategórií
PříspěvekNapsal: 24 srp 2017 20:47 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
489
A neviete mi poradiť, prípadne nasmerovať na jednoduchý script, ktorý skopíruje zložku ABC z domény#1 na doménu #2? Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - 2 obchody - zdieľanie produktov kategórií
PříspěvekNapsal: 25 srp 2017 12:51 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6183
Dobrý den,

bohužel o žádném ověřeném skriptu nevím, ale můžete zkusit např. tuto třídu. Dle popisu by měla umět přesně to, co potřebujete.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři
PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2012 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz