Právě je 23 dub 2019 20:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6.1 - Vynucení změn v prohlížeči zákazníka
PříspěvekNapsal: 13 pro 2017 14:12 
C4 zákazník

Registrován:
13 zář 2013 15:02
Příspěvky:
187
Dobrý den,
když udělám změnu například v souboru global.css a spustím vynucenou kompilaci cache v BO prestashopu, stává se, že zákazník i přesto vidí starou verzi, kterou má zakešovanou ve svém prohlížeči. Potřebuji ale, aby se každá změna projevila všem zákazníkům stejně. Řešením by bylo přidávat css/js souborům na konec url parametr ?version=něco (třeba string data a času, kdy byl soubor změněn: .../global.css?version=131220171311)... Nenapadá mě ale způsob, jak to elegantně zprovoznit. Neřešil toto někdo?

Díky za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1 - Vynucení změn v prohlížeči zákazníka
PříspěvekNapsal: 14 pro 2017 17:15 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7088
Dobrý den,

pro obnovu CSS a JS souborů stačí v sekci "Nástroje > Výkon > CCC (kombinace, komprese a cache)" zaktivovat volby "Smart cache pro CSS" a "Smart cache pro JavaScript". Pak dojde ke sloučení a kompresi všech CSS souborů do jednoho CSS souboru a všech JS souborů do jednoho JS souboru. Oba soubory jsou umístěny ve složce /themes/nazev-vasi-sablony/cache/ a mají unikátní název. V případě změny v originálních souborech dojde k automatickému přegenerování obsahu souborů a změně názvů, takže zákazník/návštěvník bude při další návštěvě webu načítat novou verzi. Po aktivaci volby "Smart cache pro JavaScript" doporučuji důkladně prověřit funkce obchodu, protože sloučení JS souborů by občas mohlo způsobit problémy.

A pokud chcete na webu nahradit obrázek nějakým jiným, tak nový obrázek pojmenujte jiným názvem.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1 - Vynucení změn v prohlížeči zákazníka
PříspěvekNapsal: 06 dub 2019 17:25 
C4 zákazník

Registrován:
15 led 2014 13:51
Příspěvky:
83
dobrý den, můžete mi, prosím, poradit, co přesně znamená: důkladně prověřit funkce obchodu, protože sloučení JS souborů by občas mohlo způsobit problémy.?
co musím zkontrolovat, abych mohla aktivovat Smart cache pro CSS, Smart cache pro JavaScript, Minify HTML, Komprese vloženého JavaScriptu v HTML, Přesunout JavaScript na konec, Optimalizace Apache? Dle PageSpeed Insights mám strášně nízkou rychlost načítání.. Děkuji. Verze PS 1.6.1.15


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1 - Vynucení změn v prohlížeči zákazníka
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 09:51 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
615
Myslí se tím, jestli na všech stránkách vše funguje, jak má. Například na produktové stránce přepínání kombinací nebo odesílání zprávy ze stránky "Napište nám", případně vkládání produktů do košíku. Jednoduše vše se vyplatí prověřit.

Jde o to, že ta Smart cache spojuje různé soubory do jednoho a to občas může způsobit problémy s funkčností JavaScriptu. Pak některé stránky 100% nefungují, i když na první pohled vypadají v pořádku.

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1 - Vynucení změn v prohlížeči zákazníka
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 12:10 
C4 zákazník

Registrován:
15 led 2014 13:51
Příspěvky:
83
no kontaktní formulář mi bohužel nefunguje, nevím, co s tím, jinak je vše OK podle mě... a když zadám ty smart cashe na ANO a něco by se nepovedlo, dá se to zase jednoduše nastavit na NE a bude vše fungovat jako před tím? Děkuji. http://www.nanomoda.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1 - Vynucení změn v prohlížeči zákazníka
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 12:39 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
615
Smart cache se dá snadno vrátit zpět.

Jinak kontaktní formulář má vložený captcha modul a ten hlásí "CHYBA pro vlastníka webu: neplatný typ klíče". Něco je v něm špatně.

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz