Právě je 12 kvě 2021 07:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - 1.6.1.5 na 1.6.1.11 - přesun části databáze
PříspěvekNapsal: 01 úno 2017 22:17 
C4 zákazník

Registrován:
15 srp 2016 13:22
Příspěvky:
54
Bydliště:
Albrechtice
Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Můj zákazník má stránky momentálně ve vezrzi 1.6.1.5 a koupil si novou šablou. Má však požadave nové instalace na verzi vámi poslední nabázenou 1.6.1.11 . To je vše bez problémů. Jenže mu tam musím převést stávající zákazníky, stávající produkty, stávající obědnávky, stávající výrobce, stávcající faktury .... prostě aby měl vše co se týče provozu ze starých weboval na nových .... Já už zkoušel téměř vše i převod jednotlivých tabulek jako bylo uvedeno v jednom tématu

ps_category.sql
ps_category_lang.sql
ps_category_product.sql
ps_feature.sql
ps_feature_lang.sql
ps_feature_product.sql
ps_feature_value.sql
ps_feature_value_lang.sql
ps_image.sql
ps_image_lang.sql
ps_product.sql
ps_product_attribute.sql
ps_product_attribute_combination.sql
ps_product_lang.sql

TRUNCATE TABLE `ps_customer`;
TRUNCATE TABLE `ps_address`;
TRUNCATE TABLE `ps_orders`;
TRUNCATE TABLE `ps_order_detail`;
TRUNCATE TABLE `ps_order_discount`;
TRUNCATE TABLE `ps_order_history`;
TRUNCATE TABLE `ps_message`;
TRUNCATE TABLE `ps_cart`;
TRUNCATE TABLE `ps_cart_product`;
TRUNCATE TABLE `ps_cart_discount`;

Ale vždy mi vyskočí chyba po přihlášení do administrace (nove verze na localhost). Na webu se ztratí jen některé části. Jako třeba katogie atd ...

Prosil bych o upřesnění které tabulky převést.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 1.6.1.5 na 1.6.1.11 - přesun části databáze
PříspěvekNapsal: 01 úno 2017 22:58 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 15:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,

jaká chybová hláška se Vám objevuje? Co se týče zřejmě Vašich vyexportovaných dat, pokud je nahrajete do databáze a zadáte příkaz, který uvádíte (TRUNCATE TABLE název tabulky), nemohou se data zachovat, protože tento příkaz slouží k vymazání obsahu tabulky. ¨

Dále můžete zkusit převést celou databázi (kompletní export a import přes např. phpMyAdmin) a vymažte nepotřebná data příkazem "TRUNCATE TABLE název tabulky" (příkaz maže obsah, tedy všechny řádky tabulky), ovšem tento postup je zbytečný, PrestaShop si generuje databázi při instalaci.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 1.6.1.5 na 1.6.1.11 - přesun části databáze
PříspěvekNapsal: 01 úno 2017 23:35 
C4 zákazník

Registrován:
15 srp 2016 13:22
Příspěvky:
54
Bydliště:
Albrechtice
ty příkazy byly pozuze zkopírovány z předešlého tématu na fóru. Já potřebuji jen vědět které tabulky mám převést a které vymazat vzhledem k verzím prestashopu které jsem uvedl. Zákazník trvá na nové instalaci ale chce tyto věci převěst do nové instalace s novou verzi (1.6.1.11). Tedy potřebuji převést zákazníky i jejich adresy, produkty, kategorie, obednávky i faktury a vše co se kolem toho točí ....

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 1.6.1.5 na 1.6.1.11 - přesun části databáze
PříspěvekNapsal: 05 úno 2017 12:15 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 15:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,

jistě jste si všiml, že Prestashop má opravdu rozsáhlou databázi s velkým počtem tabulek a určitě by šlo dohledat, které všechny tabulky by bylo potřeba kopírovat, to je ovšem časově velmi náročné a nad rámec naší podpory, ovšem přijde mi jako ideální řešení export celé databáze a její následný import do nové instalace. Postup je následující:

Zadejte do adresního řádku prohlížeče "https://mysql.vasedomena.cz/", vyberte phpMyAdmin a zadejte přihlašovací údaje. Po přihlášení klikněte na záložku "Export", zaškrtněte vlastní a vyberte databázi vaší původní instalace PrestaShopu, v dalších nastaveních zaškrtněte pouze volbu "Přidat příkaz DROP DATABASE IF EXISTS", zbytek nastavení ponechte a stiskněte tlačítko "Proveď". Za několik okamžiků se Vám stáhne záloha databáze.

Nyní stiskneme v aplikaci phpMyAdmin záložku "Import", a pomocí tlačítka "Vybrat soubor", vybereme soubor, který jsme si vyexportovali. Nyní stiskneme tlačítko "Proveď" a nahradili jsme původní databázi.

Pokud ovšem chceme nahradit jinou databázi musíme udělat drobnou úpravu SQL souboru:

Kód:
--
-- Databáze: `puvodni-databaze`
--
DROP DATABASE IF EXISTS `puvodni-databaze`;
CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `puvodni-databaze` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
USE `puvodni-databaze`;

-- --------------------------------------------------------

Na začátku SQL souboru nalezneme řádky uvedené výše a upravíme název databáze:
Kód:
--
-- Databáze: `nova-prestashop-databaze`
--
DROP DATABASE IF EXISTS `nova-prestashop-databaze`;
CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `nova-prestashop-databaze` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
USE `nova-prestashop-databaze`;

-- --------------------------------------------------------

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz