Právě je 16 črc 2018 03:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6.1.18 - Při ukládání kombinací chyba 500
PříspěvekNapsal: 11 črc 2018 23:52 
C4 zákazník

Registrován:
12 kvě 2011 06:19
Příspěvky:
189
Zdravím,
včera se mi při aktualizaci produktu nepodařilo uložit kombinace zboží a vždy při načtení tohot konkrétního zboží se mi zobrazí chybová hláška v příloze, u jiných produktů je vše v pořádku. Tento produkt jsme vymazal a duplikoval podobný produkt a opět je u něj stejná chyba. U tohoto zboží je poměrně dost parametrů k výběru (po zadání orvních dvou přišel email z hostingu o zastavení emailů kvůli velkému množství spamových emailů,což byly zprávy z jednotlicých kombinací produktu o stavu 0 kusů na skladě,dva podobné produkty (liší se jen velikostí) jsou bez problému,třetí nemohu zprovoznit.

Děkuji za radu, kde hledat


Přílohy:
Poznámka: náhled kombinací u produktu
kombinace2.PNG
kombinace2.PNG [ 16.29 KiB | Zobrazeno 105 krát ]
Poznámka: nezobrazí se stránka s kombinacemi produktu
kombinace.PNG
kombinace.PNG [ 14.25 KiB | Zobrazeno 105 krát ]
Poznámka: cybová hláška ponačtení produktu
editace zbozi.PNG
editace zbozi.PNG [ 12.36 KiB | Zobrazeno 105 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.18 - Při ukládání kombinací chyba 500
PříspěvekNapsal: 12 črc 2018 08:10 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
518
Toto vypadá na problém na straně serveru. Záložky u produktů se načítají samostatně. Dřív se stávalo, že s tím měly některé servery problém a např. u desátého požadvku se zasekly.

Tady bych viděl problém ve spojení velkého počtu kombinací a malého timeoutu na serveru. Pokud je nastaven jen na 30 s a je špička, tak to nemusí stačit.

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.18 - Při ukládání kombinací chyba 500
PříspěvekNapsal: 12 črc 2018 09:35 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6697
Dobrý den,

pokud se Vám na webu zobrazí chyba 500 Internal Server Error, tak prozkoumejte "Error log" webu dole v administraci domény. Ten obsahuje chybová hlášení, ze kterých zjistíte, jaký problém na webu v daný čas nastal.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.18 - Při ukládání kombinací chyba 500
PříspěvekNapsal: 13 črc 2018 22:03 
C4 zákazník

Registrován:
12 kvě 2011 06:19
Příspěvky:
189
Dobrý den,
přikládám výpis z error logu
[Fri Jul 13 21:54:25 2018] [error] [client 46.135.101.20] PHP Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 5434075 bytes) in /data/www/faremnitechnika.cz/www.faremnitechnika.cz/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php on line 217, referer: https://www.faremnitechnika.cz/admin804 ... 78f2a1e2fc
[Fri Jul 13 21:54:38 2018] [error] [client 46.135.101.20] PHP Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 5434075 bytes) in /data/www/faremnitechnika.cz/www.faremnitechnika.cz/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php on line 217, referer: https://www.faremnitechnika.cz/admin804 ... 78f2a1e2fc

výpis se týká onoho problematického produktu,stejý den jsem upravoval dva prakticky stejé,jen mají o pár kombinací méně.
Co s tím mohu dělat? A proč se u tohoto produktu spotřebovalo 134 MB paměti - je tam jen pár fotek a trocha textu.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.18 - Při ukládání kombinací chyba 500
PříspěvekNapsal: 14 črc 2018 08:09 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
518
Protože C4 nepoužívá OPcache a paměťové nároky jsou v takovém případě mnohem vyšší. V extrémním případě třeba i 20x vyšší (viděl jsem to na vlastní oči).

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.18 - Při ukládání kombinací chyba 500
PříspěvekNapsal: 14 črc 2018 08:37 
C4 zákazník

Registrován:
12 kvě 2011 06:19
Příspěvky:
189
Díky, a co s tím mohu dělat? Nešťastny je systém kombinaci v Preste, mám asi 5 parametrů, každý s několika možnostmi a počet kombinací je tak šíleně velký...tím, že není možné vybírat více položek z jednoho parametru jako konfigurátor u auta (z nabídky pro vzhled výběru třeba Alu kola a zrcátka v barvě vozu), u presty musím mít zvlášť kola a zrcátka. Kdyby šlo kombinace vytvářet inkrementálne jen jako prilatek/slevu k základní ceně a výčet zvolené konfigurace bylo by to jednodušší.
Tady jsem asi narazil na strop s počtem kombinaci, mám tu jeden parametr navíc...a tím se vygeneroval asi počet kombinací, které už systém nezvládne, pokud to nepůjde jinak budu asi muset tento produkt rozdělit na dva, ať je počet kombinací stejný jako u variant které fungují bez problému?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz