Právě je 22 zář 2021 07:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6.1.17 - Zvláštný problém s tlačidlem ZOBRAZIT VŠECHNY PRODUKTY n=.. ?
PříspěvekNapsal: 12 pro 2020 18:52 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Zdravím,

Riešim zvláštny problém, na ktorý som narazil.

V kategórii, s výpisom produktov je úplne dole pagination bar s tlačidlom show all - Načítať všetky produkty Vylistovanie funguje v poriadku. Ale...

Problém je ten, že, ak je povedzme v danej kategórii napr. v domena.sk/damske-topanky , (kde je celkovo aktuálne 97 položiek) -> Klikneme na Načítať všetky produkty a následne prejdeme do inej kategórie napr. domena.sk/dzinsy-nohavice-leginy , (táto kategória obsahuje viac, ako 97 položiek) tak sa stane to, že sa vylistuje hneď automaticky v tejto kategórii97 položiek na danú stránku. Ako keby sa tento údaj niekde uchová a automaticky to vždy listuje taký počet "n=" z minulej načítanej kategórie.
(bavíme sa o tejto funkcii len ak sa stlačí na 1. stránke s produktami, vtedy sa loaduje celý web znovu)[/i]

NASTAVENIA:
Pôvodne je nastavených v nastaveniach -> produkty -> 48 produktov na stránku v danej kategórii

INFO / ČO SOM SKÚŠAL:
[i]Vymazať cache eshopu a browseru

Rôzne prehliadače na rôznych zariadeniach, deje sa to všade
Upraviť pagination.tpl a vložiť natvrdo tlačidlo s linkom - aby ho generovalo v tvare: doména.sk/?id_category={$id_category}&n={$nb_products}"
TÉMA JE Pôvodná! DEFAULT-BOOTSTRAP len upravená, inak naštýlovaná...


Prosím Vás,

Viete nasmerovať, prípadne poradiť, ako by som vyriešil tento problém?

ĎAKUJEM pekne ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.17 - Zvláštný problém s tlačidlem ZOBRAZIT VŠECHNY PRODUKTY n=.. ?
PříspěvekNapsal: 12 pro 2020 19:21 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Prišiel som nato, že je to nejaký "problém" s cookies... Ak sa vypnú cookies tak sa problém neprejavuje. Otázka, čo s tým :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.17 - Zvláštný problém s tlačidlem ZOBRAZIT VŠECHNY PRODUKTY n=.. ?
PříspěvekNapsal: 15 pro 2020 12:12 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8041
Dobrý den,

jedná se o standardní chování aplikace. Pokud v kategorii použijete tlačítko pro zobrazení všech produktů, tak se celkový počet produktů v dané kategorii nastaví jako počet produktů zobrazených na stránku (např. 97 produktů). Tento počet se uloží do cookie a použije i na dalších stránkách kategorií. Takže zkuste v souboru classes/controller/FrontController.php zakomentovat (příp. smazat) tyto řádky:
Kód:
        if (isset($this->context->cookie->nb_item_per_page) && in_array($this->context->cookie->nb_item_per_page, $n_array)) {
            $this->n = (int)$this->context->cookie->nb_item_per_page;
        }

Pak by se měl po přechodu do jiného kategorie vždy použít výchozí počet produktů na stránku, který máte nastavený v administraci (např. 48 produktů).

Samozřejmě vždy je lepší úpravu řešit pomocí přepsání/overrides a ne přímo v originálním zdrojovém kódu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.17 - Zvláštný problém s tlačidlem ZOBRAZIT VŠECHNY PRODUKTY n=.. ?
PříspěvekNapsal: 15 pro 2020 13:01 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
V prvom rade, pán Plašil Vám chcem poďakovať, ste šéf 8-) . Funguje to.

Ale musel som zakomentovať ešte tento riadok, tak snáĎ je to OK a nemá to nejaký iný vplyv ešte
Kód:
if ($this->n != $default_products_per_page || isset($this->context->cookie->nb_item_per_page)) {
            $this->context->cookie->nb_item_per_page = $this->n;
        }


Ale stále ani po rokoch ma Presta neprestáva prekvapovať, a sám sa čudujem že ma to stále prekvapuje :D .

Nechápem akú to má mať logiku, aby sa toto pravidlo aplikovalo len na prvú načítanú stránku po tej predošlej, ak by to bolo všade, pochopil by som, ale takto mi to skôr príde ako nejaký BUG.

Ale som mega rád, že sa mi toto poradilo vyriešiť, lebo to strašne kazilo dojem zo stránky, pretože sa "rozbíjal" pagination...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.17 - Zvláštný problém s tlačidlem ZOBRAZIT VŠECHNY PRODUKTY n=.. ?
PříspěvekNapsal: 15 pro 2020 14:59 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8041
Dobrý den,

máte pravdu. Nevšiml jsem si, že po úpravě se parametr s počtem produktů na stránce sice nastavil správně, ale zobrazený počet produktů bych chybný. Takže to máte správně a je potřeba odstranit i řádky, které jste uvedl. A jinak mi to chování také přijde nestandardní.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz