Právě je 18 úno 2020 17:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6.1.15 - Nefunkční přidání CMS stránky - Category cannot be loaded
PříspěvekNapsal: 21 led 2020 01:02 
C4 zákazník

Registrován:
21 led 2020 00:44
Příspěvky:
2
Dobrý den,

potřebuji přidat novou CMS stránku a přídání není funkční v žádné kategorii CMS.

Jakmile vyplním údaje pro novou CMS stránku a kliknu na ULOŽIT, zobrazí se bílé okno s hláškou Category cannot be loaded

Nová CMS stránka není následně nikde v administraci a ani na webu k dohledání

Paradoxně však když nekliknu na ULOŽIT avšak kliknu na ULOŽIT a ZOBRAZIT NÁHLED náhled se otevře a to v tomto případě např. pod odkazem https://www.rekupex.cz/content/40-pokusna-stranka, avšak nová stránka není opět nikde v administraci uložena a ani k dohledání.

Ke všemu zasílám screenshoty.

Předem děkuji


Přílohy:
Poznámka: category cannot be loaded
nefunkční přidání CMS stránky - category cannot be loaded.PNG
nefunkční přidání CMS stránky - category cannot be loaded.PNG [ 20.94 KiB | Zobrazeno 459 krát ]
Poznámka: nefunkční přidání CMS stránky - category cannot be loaded
nefunkční přidání CMS stránky - category cannot be loaded.PNG
nefunkční přidání CMS stránky - category cannot be loaded.PNG [ 20.94 KiB | Zobrazeno 459 krát ]
Poznámka: nefunkční přidání CMS stránky
nefunkční přidání CMS stránky.PNG
nefunkční přidání CMS stránky.PNG [ 63.7 KiB | Zobrazeno 459 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.15 - Nefunkční přidání CMS stránky - Category cannot be loaded
PříspěvekNapsal: 22 led 2020 09:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7435
Dobrý den,

taková chyba většinou souvisí s chybnými záznamy v databázi. Zkuste nejdříve zaktivovat ladící režim aplikace, na stránce by se Vám pak mohl zobrazit detailnější popis problému. Stačí na FTP serveru v souboru /config/defines.inc.php upravit řádek:
Kód:
define('_PS_MODE_DEV_', false);
na tvar:
Kód:
define('_PS_MODE_DEV_', true);


Také se podívejte do Error logu webu (v administraci domény v sekci Statistiky a logy), jestli v čase ukládání stránky neobsahuje nějaká chybová hlášení.

A ukládání CMS stránek Vám nejdříve fungovalo a najednou přestalo, nebo Vám nefunguje od začátku? Případně prováděli jste v obchodě nějaké změny?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.15 - Nefunkční přidání CMS stránky - Category cannot be loaded
PříspěvekNapsal: 22 led 2020 22:15 
C4 zákazník

Registrován:
21 led 2020 00:44
Příspěvky:
2
Moc Vám děkuji za odpověď, ladící režim jsem zapnul a chyba vyskakuje stále stejná, avšak když při přidávání CMS stránky kliknu na ULOŽIT a ZOBRAZIT NÁHLED, zobrazí se v patičce webu poznámka:

Notice: Undefined variable: path in /data/www/rekupex.cz/www.rekupex.cz/controllers/front/CmsController.php on line 122

Jsem
Z toho bohužel nejsem moudrý :-( stejně jako z error logu.

Myslím, že CMS stránky nešly přidávat již od začátku spuštění e-shopu. Pokud si dobře vzpomínám, vystačili jsme si s úpravou původních CMS stránek a jejich počet nám tenkrát stačil.

Není prosím zde na C4 nějaká možnost, abyste na problém mrkli Vy samozřejmě s plnou úhradou nákladů?

Děkuji za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.15 - Nefunkční přidání CMS stránky - Category cannot be loaded
PříspěvekNapsal: 23 led 2020 12:18 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7435
Dobrý den,

jedná se pouze o upozornění, které by nemělo mít na funkčnost vliv. Ale všiml jsem si na zaslaném screenshotu s přidáním nové CMS stránky, že Vám vedle položky "Kategorie CMS" chybí seznam s výběrem kategorií. Takže se bude jednat buď o nějaký problém ve zdrojovém kódu nebo databázi.

Můžete ještě zkusit zkopírovat kompletní šablonu administrace z oficiálního balíčku stejné verze (ke stažení na této stránce). V balíčku se jedná o složku /admin/themes/default/ a na FTP serveru s instalací je to složka /vase-admin-slozka/themes/default/. Původní složku si radši zazálohujte. Po nahrání promažte paměť internetového prohlížeče a pro jistotu i paměť aplikace "Nástroje > Výkon > Vyčistit mezipaměť".

Pokud ani to problém nevyřeší, tak už bude nutná detailnější analýza. V tom případě se můžete obrátit na některého z našich partnerů (nebo vpravo blok PrestaShop partneři), který aplikaci věnuje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz