Právě je 23 dub 2019 20:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 15:32 
C4 zákazník

Registrován:
08 bře 2011 15:19
Příspěvky:
40
Dobrý den,
měla bych zájem se dozvědět, zda-li přibývání neobjednaných košíků, lze nějakým způsobem zastavit. Mazání přece nic neřeší. A přidávání IP do souboru .htaccess nebere konce.
Dále přibývají např.
http://www.sogou.com/docs/help/webmasters.htm#07)
http://mj12bot.com/
http://www.baidu.com/search/spider.html
Jak ještě více zabezpečit stránky
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 16:10 
C4 zákazník

Registrován:
13 zář 2013 15:02
Příspěvky:
187
Dobrý den,
řeší se to i na oficiálním fóru: https://www.prestashop.com/forums/topic ... ing-carts/

Jedno z řešení by asi mohlo být přidání detekce user-agenta, pokud odpovídá zadaným podmínkám, bude přesměrován na vždy na homepage, také to ale není univerzální řešení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 18:00 
C4 zákazník

Registrován:
13 zář 2013 15:02
Příspěvky:
187
Možná by mohl pomoci tento modul: https://www.prestashop.com/forums/topic ... r-bad-bots . Netestoval jsem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 28 bře 2019 15:14 
C4 zákazník

Registrován:
08 bře 2011 15:19
Příspěvky:
40
Zdravím,
po roce opět opuštěné nákupní košíky...
Našel někdo řešení?
Jedná se hlavně o : sogou.com,ahrefs.com, semrush.com
Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 29 bře 2019 12:24 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7088
Dobrý den,

přidejte si do souboru .htaccess blokaci dle názvu robotů. Ve Vašem případě by tedy zápis mohl vypadal např.:
Kód:
BrowserMatchNoCase Sogou badbot
BrowserMatchNoCase AhrefsBot badbot
BrowserMatchNoCase SemRush badbot
Order Deny,Allow
Deny from env=badbot

Přidal jsem blokaci více robotů i do návodu, ve kterém naleznete i ukázku blokace IP adres.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz