Právě je 01 říj 2022 00:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 15:32 
C4 zákazník

Registrován:
08 bře 2011 15:19
Příspěvky:
46
Dobrý den,
měla bych zájem se dozvědět, zda-li přibývání neobjednaných košíků, lze nějakým způsobem zastavit. Mazání přece nic neřeší. A přidávání IP do souboru .htaccess nebere konce.
Dále přibývají např.
http://www.sogou.com/docs/help/webmasters.htm#07)
http://mj12bot.com/
http://www.baidu.com/search/spider.html
Jak ještě více zabezpečit stránky
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 16:10 
C4 zákazník

Registrován:
13 zář 2013 15:02
Příspěvky:
187
Dobrý den,
řeší se to i na oficiálním fóru: https://www.prestashop.com/forums/topic ... ing-carts/

Jedno z řešení by asi mohlo být přidání detekce user-agenta, pokud odpovídá zadaným podmínkám, bude přesměrován na vždy na homepage, také to ale není univerzální řešení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 18:00 
C4 zákazník

Registrován:
13 zář 2013 15:02
Příspěvky:
187
Možná by mohl pomoci tento modul: https://www.prestashop.com/forums/topic ... r-bad-bots . Netestoval jsem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 28 bře 2019 15:14 
C4 zákazník

Registrován:
08 bře 2011 15:19
Příspěvky:
46
Zdravím,
po roce opět opuštěné nákupní košíky...
Našel někdo řešení?
Jedná se hlavně o : sogou.com,ahrefs.com, semrush.com
Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 29 bře 2019 12:24 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8260
Dobrý den,

přidejte si do souboru .htaccess blokaci dle názvu robotů. Ve Vašem případě by tedy zápis mohl vypadal např.:
Kód:
BrowserMatchNoCase Sogou badbot
BrowserMatchNoCase AhrefsBot badbot
BrowserMatchNoCase SemRush badbot
Order Deny,Allow
Deny from env=badbot

Přidal jsem blokaci více robotů i do návodu, ve kterém naleznete i ukázku blokace IP adres.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 07 zář 2022 09:15 
C4 zákazník

Registrován:
12 bře 2014 15:39
Příspěvky:
54
Dobrý den.

Prosím jak zakázat, nebo přesměrovat odkazy jinam, aby nedocházelo k vytváření falešných košíků a zároveň nebyla narušena funkčnost objednávek. Blokace IP i na širší rozsahy funguje jen částečně, těch měnících IP je hodně.

V logu vypadá naplnění košíku takto:
/cart?add=1&id_product=ID-PRODUKTU&token=ČÍSLO-TOKENU
/order?ipa=9008
/cart?add=1&id_product=ID-PRODUKTU&ipa=0&id_address_delivery=0&op=down&token=ČÍSLO-TOKENU

Vloží do košíku produkt z hlavní stránky a následně jej smaže, košík je na 0 Kč. Token vypadá, že je vždy stejný. Odkazy pro externí naplnění košíku nepoužíváme, tudíž tato funkčnost být zachována nemusí.

Děkuji za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.1.10 - Robot zahlcuje přes košík databázi
PříspěvekNapsal: 08 zář 2022 10:33 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8260
Dobrý den,

v případě první URL adresy se ale jedná o standardní tvar pro přidání zboží do košíku v PrestaShopu 1.6, takže to není nějaký externí odkaz, který by sel dal zakázat. Podívejte se třeba na úvodní stránce Vašeho obchodu, že po najetí kurzorem na tlačítko "Do košíku" u některého z produktů, se zobrazí stejný tvar URL. Takže pokud není možné robota identifikovat a zablokovat postupem v tomto tématu, tak můžete ještě zkusit blokaci dle geolokace (sekce "Konfigurace > Geolokace"). Každopádně zamezení přístupu dle geolokace není úplně stoprocentní, takže může nastat situace, že nechtěně zablokuje přístup i reálným zákazníkům. Další možností je přechod na novější verzi aplikace 1.7, ve které nelze tak jednoduše přidat produkty do košíku. A nebo prostě budete muset takové košíky ignorovat a v nějakém intervalu je mazat pomocí vlastního skriptu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2022 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz