Právě je 11 kvě 2021 19:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6.0.9 - Přestal fungovat script
PříspěvekNapsal: 02 črc 2015 20:32 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2012 23:47
Příspěvky:
28
Máme nastavené automatické spouštění scriptu na automatickou synchronizaci XML feedu dodavatele s e-shopem. Několik měsíců to fungovalo a teď najednou to přestalo fungovat. Dřív, když se script spustil pracovalo to několik minut. Teď je za pár vteřin hotový, a synchronizace se neprovede. Dodavatel mě sdělil, že v XML feedu nebyly v poslední době provedeny žádné úpravy. Na podpoře mě poradili, abych prozkoumal Error log stránek.

Tam jsem našel Error, který se vztahuje přímo k tomuto scriptu, který se pravidelně opakuje několik dní vždy dobu, kdy byl spuštěn script. Erorr zní:
[Thu Jul 02 18:09:16 2015] [error] [client 95.82.146.249] PHP Warning: Unknown: 1 result set(s) not freed. Use mysql_free_result to free result sets which were requested using mysql_query() in Unknown on line 0

Na internetu jsem našel návod, že mám provést změnu v php.ini u hodnoty mysql.trace_mode z hodnoty On na hodnotu Off.

Na podpoře mě ale řekli, že náš web má nastavenou hodnotu Off a že se mám zkusit zeptat tady na fóru.

Budu vděčný za radu. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.9 - Přestal fungovat script
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 11:40 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

s takovým problémem se musíte obrátit přímo na autora modulu, který by měl debugováním skriptu zjistit příčinu. Ale díval jsem se na zdrojový kód modulu přímo na Vašich stránkách a nalezl jsem v podsložce rest soubor error.log, který obsahuje chybové hlášení s memory limitem. Takže jsem Vám pro web nechal nastavit maximální hodnotu memory limitu na 256 MB. Následně jsem spustil skript, který běžel několik minut. A vypadá to, že se i bez problému dokončil, protože na stránce se zobrazil výstup a v souboru s chybami error.log ani v Error logu stránek se už žádné hlášení neobjevilo. Takže si to ověřte. Každopádně jak jsem uvedl již na začátku, podobné problémy musíte konzultovat přímo s tvůrcem modulu. Pokud by časem nastal stejný problém, tak je nutné skript zoptimalizovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.9 - Přestal fungovat script
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 13:40 
C4 zákazník

Registrován:
28 dub 2012 23:47
Příspěvky:
28
Dobrý den,

děkuji za reakci.

Požadavek na odstranění problému jsem prvotně odeslal na tvůrce modulu. Jenže bohužel jsem se zrovna strefil do dovolené. Vzhledem k tomu, že si jsem téměř na 100% jistý, že jsme poslední měsíc nezasahovali do instalace Prestashopu, tak jsem předpokládal, že se jedná o problém s hostingem (u dodavatele jsem předem vyloučil možnost změny v XML feedu). Proto jsem svůj dotaz v dalším kroku směřoval na podporu. Nevím proč, ale pan Horejsek mě "odpálkoval" na fórum, i když dle mého názoru to sem vůbec nepatří. Nejsem programátor, ale to že se jedná o nějaký problém s pamětí (tzn. hosting) jsem předpokládal.

Nerad řeším to co patří do e-mailu přes fórum. Ale nedali jste mě jinou možnost.

Platíme za tvorbu různých modulů, případně si něco necháme za úplatu doprogramovat. Hodně tvůrců modulů nabízí zároveň hosting. Pokaždé, když nechávám doprogramovat nějakou věc dostávám nabídku k přesunu hostingu k tvůrci modulu, protože on svému zákazníkovi poskytne výhodnější limity hostingu apod. Znáte ty řeči. A já stále odolávám. Jsem s vašimi službami spokojen. Ale zrovna "odpálkování na fórum" od pana Horejska mě nepřišlo zrovna adekvátní. Tím chci pouze říci, že musíme využívat služeb několika subjektů a je velmi složité někdy najít toho, kdo za problémem stojí.

Ale v každém případě děkuji. Váš zásah pomohl. S tvůrcem modulu budeme problém řešit ihned po ukončení jeho dovolené.

Děkuji MS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.9 - Přestal fungovat script
PříspěvekNapsal: 08 črc 2015 13:19 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

pokud je to možné, tak problém vyřešíme rovnou na e-mailové podpoře, ale standardně se problematikou obsahu stránek zabýváme opravdu jen v diskuzním fóru. Řešení pak může pomoci i ostatním uživatelům/zákazníkům. A jelikož z chybového hlášení nešlo určit příčinu problému, tak Vás kolega odkázal přímo do diskuzního fóra, kde se podobným problémům věnují naši specialisté. Takže postup kolegy nebyl v tomto případě nějak nestandardní. Vždy se snažíme našim zákazníkům co nejlépe poradit. Bohužel zdrojový kód modulu je ošetřen tak, že zamezí zobrazení podobných chyb přímo v Error logu stránek. Pak jsou naše možnosti pro nalezení chyby opravdu mizivé, protože není v našich silách prozkoumávat kompletní zdrojový kód takových modulů. Každopádně jsem rád, že se nám podařilo problém vyřešit. A věřím, že i nadále zůstanete naším spokojeným zákazníkem.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz