Právě je 11 kvě 2021 19:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6.0.5 - Chyba písmen s diakritikou
PříspěvekNapsal: 08 dub 2014 13:34 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
17 dub 2011 21:36
Příspěvky:
54
Dobrý den,

mohu poprosit o radu, jak se zbavit toho, aby se písmena s diakritikou nezobrazovala tučně? Nevypadá to vůbec dobře. Tento problém nemám pouze já, ale žádné řešení jsem nenašla.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Chyba písmen s diakritikou
PříspěvekNapsal: 08 dub 2014 14:30 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

chybu s českými znaky způsobuje font Open Sans použitý ve standardní šabloně aplikace. A napříč internetovými prohlížeči se projevuje různým způsobem (tučné znaky, chybějící znaky apod.). Pro odstranění problému najděte v souboru themes/default-bootstrap/header.tpl řádek:

Kód:
<link rel="stylesheet" href="http{if Tools::usingSecureMode()}s{/if}://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:300,600" type="text/css" media="all" />

a nahraďte ho následujícím řádkem:
Kód:
<link rel="stylesheet" href="http{if Tools::usingSecureMode()}s{/if}://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:300,600&subset=latin,latin-ext" type="text/css" media="all" />


Do odkazu pro stažení fontu se navíc přidalo &subset=latin,latin-ext. Pak se budou české znaky zobrazovat správně. Dalším řešením je úplné odstranění fontu ze šablony a použití jiného, nebo ponechání pouze fontu sans-serif.

Stejný problém se znaky se projevuje také v administraci aplikace. Pro odstranění stačí provést úpravu v souboru nazev-admin-slozky/themes/default/css/admin-theme.css, kde nahraďte následující řádek:
Kód:
@import url("//fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:300,400,700");

tímto řádkem:
Kód:
@import url("//fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:300,400,700&subset=latin,latin-ext");

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Chyba písmen s diakritikou
PříspěvekNapsal: 08 dub 2014 14:38 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
17 dub 2011 21:36
Příspěvky:
54
Děkuji, v e-shopu to pomohlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Chyba písmen s diakritikou
PříspěvekNapsal: 08 dub 2014 14:56 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
17 dub 2011 21:36
Příspěvky:
54
Tak jsem teď zjistila, že v názvu zboží (v detailu) je opět tučně písmeno s diakritikou. Úpravou kodu se opravilo písmo v top menu, ale ne tedy v názvu zboží.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Chyba písmen s diakritikou
PříspěvekNapsal: 08 dub 2014 16:07 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

na stránkách totiž používáte modul Konfigurátor šablony, ve kterém máte nastavený stejný problémový font. Takže v souboru modules/themeconfigurator/css/font1.css nahraďte řádek:

Kód:
@import url('//fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans');

následujícím řádkem:
Kód:
@import url('//fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans&subset=latin,latin-ext');

Pak by měl být text v pořádku.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Chyba písmen s diakritikou
PříspěvekNapsal: 08 dub 2014 16:10 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
17 dub 2011 21:36
Příspěvky:
54
Skvělé, teď už je to v pořádku. Moc děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Chyba písmen s diakritikou
PříspěvekNapsal: 26 dub 2014 14:15 

Registrován:
26 dub 2014 11:50
Příspěvky:
10
Také děkuji. Skvěle popsáno a funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Chyba písmen s diakritikou
PříspěvekNapsal: 18 úno 2015 16:39 

Registrován:
30 led 2015 01:13
Příspěvky:
10
Dobrý den,

funguje stejný postup i pro font Lato?

Děkuji.

:idea:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Chyba písmen s diakritikou
PříspěvekNapsal: 20 úno 2015 12:30 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

ano, dle specifikace fontu Lato (viz https://www.google.com/fonts/specimen/Lato) byla přidána podpora i pro všechny Evropské jazyky.

Kód:
Update, August 2014: The previous version of Lato included Extended Latin characters in the Latin subset. If you are experiencing problems, please select the Extended Latin (latin-ext) subset to render all European languages correctly. Here is an example of a complete link tag that selects these subsets:

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Lato&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Chyba písmen s diakritikou
PříspěvekNapsal: 20 úno 2015 13:35 

Registrován:
30 led 2015 01:13
Příspěvky:
10
Dekuji za odpoved.

Bohuzel jsme zkousel a neco bylo spatne, tak jsme v zaveru opravdu musel zmenit cely font.

Dekuji,

Jarda


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz