Právě je 20 črc 2019 03:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6.0.14 - Poškozené šablony emailů
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2016 15:56 
C4 zákazník

Registrován:
27 kvě 2016 15:42
Příspěvky:
15
Dobrý den, Presta 1.6.0.14 - pokusil jsem o překlad emailových šablon v administraci, bohužel došlo k poškození šablon, netuším proč, poškozená šablona vypadá takto
Příloha:
Výstřižek.JPG
Výstřižek.JPG [ 47.58 KiB | Zobrazeno 969 krát ]


Největší problém je ten, že pokud složku sk v mails či themes/mails obnovím ze zálohy, nic se nestane, šablony se nechtějí obnovit.

Navíc nastal problém v tom, že v sk verzi nejde dokončit objednávku, v posledním kroku vyběhne hláška
Stránka nefunguje
Web momentálně tento požadavek nemůže zpracovat.
HTTP ERROR 500

V cz verzi se to nestane, bude tedy asi problém v emailových šablonách, protože k přepisu do db dojde, v administraci objednávka je, ale na emaily se neodešle.

Prosím poradíte? Proč nejdou soubory obnovit ze zálohy? Když si je zobrazím na pc jsou ok, pokud nahraji na web je to špatně, mezipaměť je vymazána.

Díky moc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.14 - Poškozené šablony emailů
PříspěvekNapsal: 30 kvě 2016 12:31 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7164
Dobrý den,

pokud obnovíte funkční e-mailové šablony ze zálohy, tak Vám musí bez problému fungovat. K žádnému ukládání do mezipaměti nedochází. Máte-li šablony e-mailů uložené vyloženě ve složce šablony themes/nazev-vasi-sablony/mails, tak aplikace použije tyto šablony. Pokud v této složce e-mailové šablony neexistují, tak se použijí e-mailové šablony z jádra aplikace ze složky mails. Jestli si dobře vzpomínám, tak v této starší verzi aplikace 1.6.0.14 byl problém s URL adresami v e-mailových šablonách, takže je možné, že tato verze obsahuje i jiné chyby. Ale jelikož se jedná o starší verzi aplikace, kterou již nemám k dispozici, tak nemohu funkčnost prověřit. Takže pokud neplánujete aktualizaci aplikace, tak místo editace šablon přímo v administraci aplikace doporučuji editaci provádět externě v nějakém textovém editoru (např. PSPad). Tím se vyhnete případných problémům souvisejícím s chybami aplikace.

Pokud se Vám na stránkách zobrazí chyba 500, tak se buď dole v administračním systému domény podívejte do Error logu webu. Z něj by mělo být patrné, k jaké chybě dochází. Nebo si můžete v aplikaci PrestaShop zaktivovat ladící režim. Stačí v souboru config/defines.inc.php upravit řádek:
Kód:
define('_PS_MODE_DEV_', false);
na tvar:
Kód:
define('_PS_MODE_DEV_', true);
Pak se Vám chyba zobrazí přímo ve front-endu stránek. Po vyřešení problému ladící režim zase deaktivujte.

Při vytváření dotazu jste uvedl adresu webu, na kterém se ale žádná instalace aplikace PrestaShop nenachází. O jaký web se tedy jedná?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz