Právě je 14 pro 2018 05:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.5 - Hromadná změna minimálního množství zboží
PříspěvekNapsal: 13 zář 2013 09:23 

Registrován:
13 zář 2013 09:14
Příspěvky:
2
Dobrý den,
potřeboval bych v celém obchodě nastavit minimální možné množství (minimal quantity), které je možné vložit do košíku. Potřebuji to asi u 500 položek, takže dělat to ručně se mi moc nechce. Tento atribut bohužel nejde nastavit v CSV a tak to musím vyřešit nějak jinak.
Zkoušel jsem hledat různé moduly, ale všechno co vypadá, že by mohlo fungovat je placené a nemám tam jistotu, že právě tento atribut půjde upravit. Napadlo mě, změnit to přímo v databázi přes SQL příkaz, ale tady jsem narazil na další problém - když tento atribut změním v SQL databázi, v obchodě se to nijak neprojeví. Změnu nevidím ani v administraci prestashopu, ale v databázi to číslo změněno je. Může mi to někdo vysvětlit? Nenapadá někoho, jak by se tento problém dal vyřešit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Hromadná změna minimálního množství zboží
PříspěvekNapsal: 13 zář 2013 12:02 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6876
Dobrý den,

hodnoty můžete změnit v databázi. Pravděpodobně jste dělal úpravy pouze v tabulce product (příp. vasprefix_product) a v případě kombinace product_attribute. Ale protože nová verze aplikace podporuje multistore, musíte udělat úpravy ještě v tabulce product_shop a v případě kombinací ještě v tabulce product_attribute_shop.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Hromadná změna minimálního množství zboží
PříspěvekNapsal: 14 zář 2013 09:26 

Registrován:
13 zář 2013 09:14
Příspěvky:
2
Ano, opravdu to bylo tím. Moc Vám děkuji, velmi jste mi pomohl :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Hromadná změna minimálního množství zboží
PříspěvekNapsal: 31 říj 2013 17:16 

Registrován:
30 kvě 2011 11:46
Příspěvky:
94
Zdravím, co v případě, kdy chci minimální zboží jen v jedné kategorii? lze to také nastavit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Hromadná změna minimálního množství zboží
PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 11:57 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6876
Dobrý den,

pokud chcete hromadně upravit minimální množství pouze u jedné kategorie, tak byste musel použít SQL příkaz, který by vypadal např.:

Kód:
UPDATE ps_product p, ps_product_shop s SET p.minimal_quantity = 'minimalni_mnozstvi', s.minimal_quantity = 'minimalni_mnozstvi' WHERE p.id_product = s.id_product AND p.id_product IN (SELECT id_product FROM ps_category_product WHERE id_category = 'id_kategorie')

Ten upraví minimální množství v tabulkách ps_product a ps_product_shop, které jsou přiřazeny ke kategorii id_kategorie. Texty minimalni_mnozstvi (2x) a id_kategorie si nahraďte vlastními hodnotami. Samozřejmě pokud používáte jiné prefixy tabulek v databázi, tak je musíte také nahradit (místo ps_ vlastní prefix, příp. žádný).

A pokud chcete upravit minimální množství u kombinací, tak SQL příkaz bude vypadat následovně:
Kód:
UPDATE ps_product_attribute p, ps_product_attribute_shop s SET p.minimal_quantity = 'minimalni_mnozstvi', s.minimal_quantity = 'minimalni_mnozstvi' WHERE p.id_product_attribute = s.id_product_attribute AND p.id_product IN (SELECT id_product FROM ps_category_product WHERE id_category = 'id_kategorie')

Ten upraví minimální množství v tabulkách ps_product_attribute a ps_product_attribute_shop. Opět nezapomeňte nahradit vlastními hodnotami prefixy tabulek a texty minimalni_mnozstvi (2x) a id_kategorie vlastními hodnotami.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Hromadná změna minimálního množství zboží
PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 16:28 

Registrován:
30 kvě 2011 11:46
Příspěvky:
94
Dobrý den,

všechno jsem do databáze zadal, ale při zadání UPDATE ps_product_attribute_shop SET minimal_quantity = '15' WHERE id_product IN (SELECT id_product FROM ps_category_product WHERE id_category = '4')

mi databáze vyhodí chybu: #1054 - Unknown column 'id_product' in 'IN/ALL/ANY subquery'

díky za radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Hromadná změna minimálního množství zboží
PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 12:11 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6876
Dobrý den,

tabulka ps_product_attribute_shop totiž neobsahuje sloupec id_product. Takže jsem předělal původní SQL příkazy. První upravuje minimální množství v tabulkách ps_product a ps_product_shop a druhý v tabulkách kombinací ps_product_attribute a ps_product_attribute_shop. Takže ve Vašem případě stačí použít už jen druhý příkaz.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Hromadná změna minimálního množství zboží
PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 13:35 

Registrován:
30 kvě 2011 11:46
Příspěvky:
94
Skvělé, funguje naprosto výborně. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Hromadná změna minimálního množství zboží
PříspěvekNapsal: 29 říj 2014 11:38 
C4 zákazník

Registrován:
30 kvě 2011 11:46
Příspěvky:
94
Dobrý den,

funguje to tak i u verze 1.6???

Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Hromadná změna minimálního množství zboží
PříspěvekNapsal: 29 říj 2014 13:07 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6876
Dobrý den,

ano, oba příkazy je možné použít i v novější verzi 1.6. Ale samozřejmě před takovými úpravami si pro jistotu proveďte zálohu databáze.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz