Právě je 16 črc 2018 03:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.5 - Aktivace HTTPS (SSL)
PříspěvekNapsal: 24 čer 2018 12:46 
C4 zákazník

Registrován:
20 čer 2011 11:30
Příspěvky:
71
Dobrý den,
prosím nebyl by nějaký návod na aktivaci HTTPS (SSL) pro PrestaShop 1.5.4.1?

Mnohokrát děkuji za případné tipy a doporučení.

S pozdravem
Filip Konečný


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Aktivace HTTPS (SSL)
PříspěvekNapsal: 26 čer 2018 10:30 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6697
Dobrý den,

doporučuji nejdříve provést aktualizaci minimálně na verzi 1.5.6.2, protože starší verze ještě nepodporovaly SSL protokol pro všechny stránky obchodu, ale pouze pro přihlášení a proces objednávky. Pak si v administraci domény u daného webu nastavte volbu "HTTPS protokol" na "ano - letsencrypt". V administraci aplikace PrestaShop přejděte do sekce "Konfigurace > Základní nastavení" a u volby "Povolit SSL" klikněte na text "Před povolením SSL klikněte prosím sem pro použití HTTPS protokolu.". Dojde k přesměrování na stejnou stránku ale přes https protokol. Pak zaktivujte volbu "Povolit SSL" a následně i volbu "Vynutit SSL pro všechny stránky", která není ve starší verzi dostupná.

Je možné, že postup nebude úplně přesný, protože Vaši starší verzi aplikace nemám k dispozici.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Aktivace HTTPS (SSL)
PříspěvekNapsal: 10 črc 2018 12:47 
C4 zákazník

Registrován:
05 zář 2017 14:11
Příspěvky:
3
Dobrý den,
rádi bychom také přešli s eshopem na https protokol. Nyní testujeme na pracovní doméně a eshop máme již přenastavený na https, dle popsaného postupu.
V prohlížeči při procházená eshopu je vedle url adresy ikona s vykřičníkem (Spojení s tímto webem není zcela bezpečné).

Prosím o radu čím to je?

Děkuji
S pozdravem
Libiger


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Aktivace HTTPS (SSL)
PříspěvekNapsal: 10 črc 2018 15:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6697
Dobrý den,

na webu zřejmě ještě máte nějaký obsah, který se načítá přes nezabezpečený protokol (např. externí skript, obrázek). Nevím, jaký internetový prohlížeč používáte, ale pokud kliknete na ikonu s vykřičníkem, tak by se Vám měl zobrazit detailnější popis chyby. Nebo se například v prohlížeči Chrome podívejte do konzole (klávesová zkratka Ctrl+Shift+J) a v ní by se Vám měla vypsat sovisející hlášení.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz