Právě je 16 črc 2019 03:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.5.4.1 - Dvojitá platba u objednávky
PříspěvekNapsal: 25 črc 2013 17:17 

Registrován:
25 črc 2013 17:04
Příspěvky:
4
Dobrý den,

potřebuji prosím poradit s chybou, kterou mi začala automaticky dělat administrace prestashopu - verze 1.5.4.1

Po přijetí objednávky se mi automaticky vygeneruje v
Administrace - Objednávky - Objednávky - konkrétní objednávka - pole PLATBA
dvakrát přijatá platba pro stejnou fakturu (viz. příloha)... hlásí to chybu "Přeplaceno" (vpravo nahoře) a "Varování"...

Dělá to od jisté doby, jen nevím v jaký moment to začalo. Dříve bylo vše v pořádku.
Navíc to dělá jen při objednávce, kde je způsob platby "cash on delivery - dobírka", při platbě převodem to chybu nehází.

Kdyby šlo aspoň tu druhou platbu smazat, neřešil bych to tolik, ale jelikož se mi tyto data z pole "Platba" zobrazují i na fakturách, jsem v koncích.

Poraďte prosím....

Předem mockrát děkuji za odpověď

Tomáš Kriesche


Přílohy:
chyba.png
chyba.png [ 88.53 KiB | Zobrazeno 1587 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5.4.1 - Dvojitá platba u objednávky
PříspěvekNapsal: 30 črc 2013 11:00 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7159
Dobrý den,

stejný problém se již na diskuzním fóru objevil v tématu PrestaShop 1.5.3.0 - Problém s modulem Dobírka - přeplaceno, ale jednalo se o jednu z předchozích verzí aplikace. A protože se mi na poslední verzi 1.5.4.1 chyba neprojevila, příčinu bohužel neznám. Problém se také už řešil na oficiálním fóru aplikace v této diskuzi, ale jednalo se o platby přes paypal a bankovní převod. Každopádně podle odpovědí chybu zřejmě způsobuje nastavení serveru (pravděpodobně PHP), protože jednomu z uživatelů se po přesunu stejné instalace na lokální počítač chyba neprojevila. Pokud můžete, tak instalaci také vyzkoušejte přesunout. Tím otestujete, jestli se opravdu jedná o problém na straně serveru.

Případně pokud máte stránky umístěné na Webhostingu C4, tak mi na email forum@c4.cz pošlete adresu stránek. Vyzkouším se na problém podívat přímo na Vaší instalaci. Každopádně se stejnou chybou jsem se na našich serverech ještě nesetkal. A pokud nevyužíváte náš hosting, doporučuji Vám obrátit se s problémem přímo na podporu Vašeho hostingu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5.4.1 - Dvojitá platba u objednávky
PříspěvekNapsal: 30 črc 2013 17:24 

Registrován:
25 črc 2013 17:04
Příspěvky:
4
Děkuji za pomoc... Nakonec jsem zjistil, že mi tuto nesrovnalost vytvářel modul...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5.4.1 - Dvojitá platba u objednávky
PříspěvekNapsal: 23 srp 2013 21:11 

Registrován:
09 dub 2013 11:07
Příspěvky:
22
Prosím o informaci, který modul??? Dělá mi to taky a mám hostováno tady, na C4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5.4.1 - Dvojitá platba u objednávky
PříspěvekNapsal: 23 srp 2013 21:25 

Registrován:
25 črc 2013 17:04
Příspěvky:
4
Zdravím,

mě to dělal modul jménem "Order reference change mod" - to jest modul pro úpravu čísla objednávky...

Pokud se dostanete do databáze, je tam vidět, kdy začal systém přijatou platbu zdvojovat. Podle toho se dá najít, případně alespoň odhadnout, jaký modul tuto nesrovnalost dělá.

Já hledal velmi dlouho, co to zapříčiňuje, ale po náhledu do databáze byl důvod zřejmý.

S pozdravem

TK


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5.4.1 - Dvojitá platba u objednávky
PříspěvekNapsal: 24 srp 2013 12:44 

Registrován:
09 dub 2013 11:07
Příspěvky:
22
Super, moc děkuji, tenhle modul mám taky a zřejmě jsem na tom stejně jako Vy. Řešením je zakázat modul, ale jak potom vyřešit čísla, aby v objednávce byla stále čísla a ne písmena?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5.4.1 - Dvojitá platba u objednávky
PříspěvekNapsal: 24 srp 2013 13:10 

Registrován:
25 črc 2013 17:04
Příspěvky:
4
Nevím, jestli se to oficiálně může nebo ne, případně se omlouvám, ale zde http://www.prestashop.com/forums/topic/ ... o-v-ps-15/ je návod, podle kterého jsem postupoval já... samozřejmě komentáře číslo 13, 14, 15... jsem ignoroval... je lepší to nastavit v .php a .tpl natvrdo než používat moduly...

Původně jsem chtěl, aby číslo objednávky bylo ve formátu RRRRMMDD (např.: 20130824), ale nakonec jsem to neřešil, protože to pro mě nebylo tak důležité, jako to, aby byly objednávky číslované, a nakonec jsem skončil u toho, že mám nastaveno, abych měl objednávky ve formátu "00000028", "00000029", "00000030"... to plně postačuje...

S pozdravem

TK


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz