Právě je 14 kvě 2021 20:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.4.4.0 - v objednavce je neexistujici zbozi
PříspěvekNapsal: 19 srp 2011 14:15 

Registrován:
19 srp 2011 14:11
Příspěvky:
3
Resim takovy zajimavy problem, mam jiz plne funkcni prestashop, naplneny svym zbozi, nicmene pokud zakaznik ucini objednavku, tak se na fakture i v back office objevi zbozi navic, napr. iPod nano, s nulovym stavem na skladu, nejakou castkou, nicmene skutecna cena faktury/v BO odpovida realite (iPod se nezapocita) - viz nahledy.

Setkal jste se s tim nekdo? Diky za rady ...


Přílohy:
Poznámka: nahled 2
screen2.jpg
screen2.jpg [ 101.43 KiB | Zobrazeno 1632 krát ]
Poznámka: nahled 1
screen1.jpg
screen1.jpg [ 74.27 KiB | Zobrazeno 1632 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 1.4.4.0 - v objednavce je neexistujici zbozi
PříspěvekNapsal: 19 srp 2011 14:43 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

tak to je opravdu zajímavá chyba. Není možné, že jste nejdříve obchod testoval s ukázkovým zbožím z instalace, a pak jste obchod promazával před ostrým spuštěním (např. v DB)?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 1.4.4.0 - v objednavce je neexistujici zbozi
PříspěvekNapsal: 19 srp 2011 14:51 

Registrován:
19 srp 2011 14:11
Příspěvky:
3
Radek Plašil píše:
Dobrý den,

tak to je opravdu zajímavá chyba. Není možné, že jste nejdříve obchod testoval s ukázkovým zbožím z instalace, a pak jste obchod promazával před ostrým spuštěním (např. v DB)?


Diky za reakci. Nic takoveho si nepamatuju, navic jsem pred par dny delal update na 1.4.4.0. Pred tim bylo vse v poradku. Snad se poradi chybu nejak opravit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 1.4.4.0 - v objednavce je neexistujici zbozi
PříspěvekNapsal: 19 srp 2011 15:59 

Registrován:
19 srp 2011 14:11
Příspěvky:
3
Radek Plašil píše:
Dobrý den,

tak to je opravdu zajímavá chyba. Není možné, že jste nejdříve obchod testoval s ukázkovým zbožím z instalace, a pak jste obchod promazával před ostrým spuštěním (např. v DB)?


Tak jsem na to prisel. V databazi zustalo pet starych radku v tabulce s objednavkama, ktere se pak jen priradily k novym objednavkam - vymazano, vse ok :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4.4.0 - v objednavce je neexistujici zbozi
PříspěvekNapsal: 19 srp 2011 16:35 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

takže to opravdu bylo tím, jak jsem psal. Databáze ještě obsahovala stará data.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4.4.0 - v objednavce je neexistujici zbozi
PříspěvekNapsal: 05 kvě 2015 21:45 
C4 zákazník

Registrován:
13 led 2015 21:25
Příspěvky:
90
kde a jak jste toto vyřešili prosím?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4.4.0 - v objednavce je neexistujici zbozi
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2015 11:19 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

pravděpodobně jste také neodstranil všechna testovací data (objednávky, košíky apod.) před spuštěním obchodu do ostrého provozu. Musíte tedy prozkoumat databázi a smazat staré záznamy. Takže například pokud má Vaše poslední objednávka id 8 (resp. id_order), tak v ostatních souvisejících tabulkách nesmí existovat záznamy s větším id_order než má poslední objednávka. Objednávky jsou samozřejmě provázané i dalšími tabulkami (např. s nákupními košíky - tabulky ps_cart), ve kterých také musíte odstranit staré záznamy.

Pokud na takové úpravy nemáte znalosti, můžete se vyzkoušet obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci PrestaShop věnuje.

Případně jestli se stále jedná o testovací objednávky, tak v sekci Moduly > Moduly můžete použít modul Čistič PrestaShopu [PrestaShop Cleaner] (před instalací má název pscleaner). V jeho konfiguraci stačí v části "Objednávky a zákazníci" nastavit volbu "Chápu, že všechny objednávky ..." na Ano a kliknout na tlačítko "Odstranit objednávky a zákazníky". Tím dojde ke smazání všech testovacích dat souvisejících s objednávkami (tzn. zákazníků, košíků, objednávek, zpráv, statistiky apod.).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz