Právě je 15 kvě 2021 01:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - 0 přeloženo pro slovenštinu
PříspěvekNapsal: 07 říj 2016 11:08 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2016 12:50
Příspěvky:
38
Dobrý den.
V předkladu mám téměř 0 přeloženo pro slovenštinu.
Již jsem slovenštinu vymazal znovu nastavil a zaktualizoval.
Dělám někde chybu?

Nebo si mohu pomoct crowdin.
Popravdě nevím jak převést stáhnutý jazyk z crowdin do formátu pro import.
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 0 přeloženo pro slovenštinu
PříspěvekNapsal: 07 říj 2016 11:26 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
649
To asi souvisí s novou šablonou, která nemá překlady. Není to sice žádná raketová věda, ale dá se to tímto postupem za 1 - 2 hodiny vyřešit. Dělám to tak, že si otevřu dvě okna prohlížeče na dvou displejích - v jednom kompletní překlady pro výchozí šablonu a na druhém chybějící překlady v nové šabloně. Pak už jen stačí, s trochou obezřetnosti, protože texty v různých šablonách nemusí být na 100% stejné, kopírovat z jedhoho a vkládat do druhého.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 0 přeloženo pro slovenštinu
PříspěvekNapsal: 07 říj 2016 11:45 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2016 12:50
Příspěvky:
38
Moc děkuji za rdu. Vzhledem k předhozím změnám bych potřeboval poradit jak zpět dostat výchozí šablonu? Nechtěně jsme ji v minulosti smazali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 0 přeloženo pro slovenštinu
PříspěvekNapsal: 07 říj 2016 13:01 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
649
Snad jedině jí zkopírovat z distribučního zipu. Nevím, jestli nebude potřeba znovu načíst lokalizace, aby se objevily i všechny smazané překlady.

Asi bude nejlepší to celé udělat na úplně nové instalaci shopu. Třeba lokálně.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 0 přeloženo pro slovenštinu
PříspěvekNapsal: 07 říj 2016 13:24 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2016 12:50
Příspěvky:
38
děkuji a poslední dotaz:
Pokud přepnu na 2.jazyk veškeré moduly se chovají nenastavené. Přepnu na ČJ je vše normální a nastavené.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 0 přeloženo pro slovenštinu
PříspěvekNapsal: 07 říj 2016 14:24 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
649
nastavené = přeložené?

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 0 přeloženo pro slovenštinu
PříspěvekNapsal: 07 říj 2016 15:15 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2016 12:50
Příspěvky:
38
Spíše bych definoval nenainstalované nektivní (texty ok ty neřeším)
Spíše hledám povolení v 2.jazyce povolit stejné moduly jako ve výchozím jazykovém nastavení a jejich nastavení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 0 přeloženo pro slovenštinu
PříspěvekNapsal: 07 říj 2016 15:31 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2016 12:50
Příspěvky:
38
Už asi Vím ve slovenštině se šablona chová jako mobily. Kde to prosím přepnu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 0 přeloženo pro slovenštinu
PříspěvekNapsal: 08 říj 2016 09:17 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
649
Pokud se nepletu, tak není nic takového jako moduly aktivní jen pro určité jazyky. Jazyk se sá nastavit v obchodě a v administraci je možné texty přeložit do všech jazyků. To je vše.

V nastavení šablony/tématu je záložka Mobilní a tam se to dá případně vypnout. Pokud je šablona responzivní, tak mobilní verze je, podle mně, zbytečná a spíš může přinášet problémy.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - 0 přeloženo pro slovenštinu
PříspěvekNapsal: 11 říj 2016 10:34 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

přesně tak, žádné takové nastavení modulů pro různé jazyky aplikace PrestaShop neobsahuje. Můžete sem případně vložit screenshot stránky v jednom i v druhém jazyce, na kterém je patrný rozdíl.

PS: Pokud další dotazy již nesouvisí s aktuálním tématem, tak pro ně, prosím, příště vytvořte samostatná vlákna. Chceme mít fórum přehledné i pro ostatní uživatele, kteří hledají řešení stejného problému.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz