Právě je 14 črc 2020 09:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Po úpravě špatná čeština v textu html
PříspěvekNapsal: 02 čer 2020 06:56 
C4 zákazník

Registrován:
02 čer 2020 06:46
Příspěvky:
11
Ahoj.
Včera jsem si hrál se stránkama. Něco přidal, něco vymazal. Po přepsání a přenesení souborů bylo vše v pořádku, ale později přes den při kontrole byl a stále je rozhozený text. Respektive v prohlížeči píše nesprávně češtinu. Konkrétně není schopen správně zobrazit znaménka(písmena) s diakritikou.
Už jsem teda koukal na "charset" v "headu", ale ani po přepsání nechce načíst správné. Tak jsem to zas vrátil.
Nápady? Děkuji. E.N.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Po úpravě špatná čeština v textu html
PříspěvekNapsal: 02 čer 2020 08:53 
C4 zákazník

Registrován:
02 čer 2020 06:46
Příspěvky:
11
písmenka (ž, š, č, ť) nahrazuje v prohlížeči za jíná či jiné symboly.
Nějaké nastavení v MySQL nebo php databázi? :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Po úpravě špatná čeština v textu html
PříspěvekNapsal: 02 čer 2020 10:48 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7655
Dobrý den,

pravděpodobně k editaci souboru používáte nějaký editor, který Vám změní kódování. Takže buď se v editoru podívejte, jestli můžete nastavit kódování na stávající windows-1250. Nebo zkuste pro editaci použít např. PSPad, ve kterém stačí na záložce Formát vybrat možnost "Windows (CP1250)".

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Po úpravě špatná čeština v textu html
PříspěvekNapsal: 02 čer 2020 11:15 
C4 zákazník

Registrován:
02 čer 2020 06:46
Příspěvky:
11
Dobrý den.
Děkuji za odpověď. Používám k psaní kódu právě PSPad. Jinak nepracuji v žádném editoru.
Ve formátu mám nastaveno Windows (CP1250).
Jediné , co mne napadá.. ..FTP klient. Používám FilleZilla. Tak jedině snad při přepisu. Ale díval jsem se na nastavení i tam a je nastaveno UTF-8. Nicméně mám za to, že takto s tím pracuji od počátku a žádnou změnu jsem neprováděl.
Zkusil jsem tedy v FTP klientovy nastavit "Windows (CP1250)", ale opět beze změny.
:|


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Po úpravě špatná čeština v textu html
PříspěvekNapsal: 02 čer 2020 11:23 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7655
Dobrý den,

a když si nahraný soubor stáhnete zpět do lokálního počítače, tak po otevření v editoru máte znaky opět špatně?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Po úpravě špatná čeština v textu html
PříspěvekNapsal: 02 čer 2020 11:57 
C4 zákazník

Registrován:
02 čer 2020 06:46
Příspěvky:
11
..ne.
Pokud stáhnu soubor ze serveru do složky a ze složky otevřu v PSPadu jsou texty v pořádku.
Absolutně to nechápu. :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Po úpravě špatná čeština v textu html
PříspěvekNapsal: 02 čer 2020 12:03 
C4 zákazník

Registrován:
02 čer 2020 06:46
Příspěvky:
11
..ale včera, když jsem na to koukal poprvé. Tuším, že to tak bylo. Změnili se znaménka i v editoru. Poté jsem tedy opravil texty, ale už se to nechytlo a vlastně do teď zůstalo se špatnou diakritikou pouze v prohlížeči a pouze tato jediná podstránka, se kterou jsem včera pracoval.
Příkladem index vypisuje správně, ale je pravdou, že ten jsem nepřeposílal přes FTP klienta a pro jistotu(ověření, zda-li se to nevyse..) to ani dělat nechci, když nevim kde je zakopanej pes.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Po úpravě špatná čeština v textu html
PříspěvekNapsal: 02 čer 2020 12:15 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7655
Dobrý den,

to je opravdu zvláštní. A když si soubor opět otevřete v PSPadu, tak i v dolní liště vidíte "Kódování: Windows (CP1250)"?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Po úpravě špatná čeština v textu html
PříspěvekNapsal: 02 čer 2020 12:19 
C4 zákazník

Registrován:
02 čer 2020 06:46
Příspěvky:
11
Takže..
Právě teď "se to spravilo"(Samo=>ani se mi to nechce psát, jakej to nedává smysl).
Po několikáté jsem přepnul(respektive znovu zkusil) formát v PSPadu. A hle, jede to.
Každopádně pořád nevím čím to a to mne zlehka děsí.
Omlouvám se tedy za znečištění prostoru na fóru. Kdyby k tomu přeci jen měl někdo nějaké vysvětlení.. ..budu rád. ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Po úpravě špatná čeština v textu html
PříspěvekNapsal: 02 čer 2020 12:21 
C4 zákazník

Registrován:
02 čer 2020 06:46
Příspěvky:
11
Ano i ve spodní liště mám nastavení Windows (CP1250).
Ale jak jsem zmínil v předchozím příspěvku, vyřešeno bez vyřešení.
Děkuji za Váš čas a přeji příjemný den.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz