Právě je 23 kvě 2019 09:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PhpBB - Výpis posledních příspěvků
PříspěvekNapsal: 28 lis 2009 17:35 

Registrován:
28 lis 2009 17:14
Příspěvky:
4
Jak přidat do phpBB verze 3 možnost zobrazit na hlavní straně posledních XX příspěvků? Nikde jsem to v administraci nenašel, ale všiml jsem si, že to tu máte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PhpBB - Výpis posledních příspěvků
PříspěvekNapsal: 30 lis 2009 15:42 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
Dobrý den,
na zobrazení posledních příspěvků musíte použít modul NV recent topics, který najdete ke stažení na oficiálních stránkách diskuzního fóra http://www.phpbb.com/. V našem případě byla použita verze 1.0.3. Pokud budete používat čisté URL (phpBB SEO) , musíte po instalaci modulu přidat do zdrojového kódu souboru functions_recenttopics.php následující řádky:

Kód:
...
...
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
   $topic_id = $row['topic_id'];
   $forum_id = $row['forum_id'];
    // zacatek pridaneho kodu
          // www.phpBB-SEO.com SEO TOOLKIT BEGIN
         $phpbb_seo->set_url($row['forum_name'], $forum_id, $phpbb_seo->seo_static['forum']);
         $phpbb_seo->prepare_iurl($row, 'topic', $row['topic_type'] == POST_GLOBAL ? $phpbb_seo->seo_static['global_announce'] : $phpbb_seo->seo_url['forum'][$forum_id]);
          // www.phpBB-SEO.com SEO TOOLKIT END
    // konec pridaneho kodu
   
           // Cheat for Global Announcements on the unread-link: copied from search.php
   if (!$forum_id && !isset($g_forum_id))
   {
      $sql2 = 'SELECT forum_id
...
...

A také upravit řádek:
Kód:
      'U_LAST_POST'         => $view_topic_url . '&p=' . $row['topic_last_post_id'] . '#p' . $row['topic_last_post_id'],


na tvar:
Kód:
      'U_LAST_POST'         => "http://".$_SERVER['HTTP_HOST']."/post".$row['topic_last_post_id'].".html" . '#p' . $row['topic_last_post_id'],



Budete-li chtít, aby se vám v posledních příspěvcích nezobrazovala přesunutá témata, musíte ještě přidat tento text:

Kód:
...
...
// Get the allowed topics
$sql = 'SELECT t.topic_id
   FROM ' . TOPICS_TABLE . ' t
   LEFT JOIN ' . FORUMS_TABLE . ' f
      ON f.forum_id = t.forum_id
   WHERE (
         f.forum_recent_topics = 1
      // zacatek pridaneho textu                                 
         AND t.topic_status <> '.ITEM_MOVED.'
      // konec pridaneho textu
         ' . (($onlyforum) ? ' AND ' . $db->sql_in_set('t.forum_id', $onlyforum_ary) : '') . '
         AND ' . $db->sql_in_set('t.topic_id', $rt_anti_topics, true) . '
         AND ' . $db->sql_in_set('t.forum_id', $forum_ary, false, true) . '
      )
      OR t.topic_type = ' . POST_GLOBAL . '
   GROUP BY t.topic_last_post_id
   ORDER BY t.topic_last_post_time DESC';
...
...


Samozřejmě doporučuji použít nejnovější verzi aplikace a modulu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PhpBB - Výpis posledních příspěvků
PříspěvekNapsal: 06 pro 2009 23:10 

Registrován:
06 pro 2009 21:44
Příspěvky:
5
Dle návodu jsem se pokusil tuto vychytávku nainstalovat, ale přesto že během instalace proběhlo všechno OK bez zobrazené chyby, tak mi to z mě neznámých důvodů nefunguje. Nenáte někdo tip, kde by mohl být problém?

Na phpBB 3 jsem použil poslední verzi 1.0.5, na FTP nahrál dle návodu všechny soubory a dle pokynů upravil několik souborů, ale po úspěšné instalaci se mi na home stránce nic nezobrazilo. V administraci se mi zobrazila nová záložka MODY, ale ať dělám co dělám, stále nic.

Díky za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PhpBB - Výpis posledních příspěvků
PříspěvekNapsal: 07 pro 2009 18:28 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
V záložce .MODY musíte zapnout view NV recent-topics a nastavit počet. Také vyzkoušejte pročistit cache aplikace phpBB.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PhpBB - Výpis posledních příspěvků
PříspěvekNapsal: 07 pro 2009 21:32 

Registrován:
06 pro 2009 21:44
Příspěvky:
5
Vážený pane Plašil,

mnohokrát Vám děkuji za cenné rady. Všechny problémy jsem již díky Vám vyřešil a po vyčištění cache funguje i tato fajnová věc. Nyní by mě již pouze zajímalo, jak počeštit tuto funkci. Na hlavní straně se mi zobrazuje Recent topics, avšak Vy zde máte pěkný český název Poslední příspěvky.

Předem děkuji za pomoc při řešení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PhpBB - Výpis posledních příspěvků
PříspěvekNapsal: 08 pro 2009 10:52 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
Podívejte se do adresáře langugage/cs/mods, měl by tam být soubor info_acp_recenttopics.php, ve kterém se nachází celý překlad. Pokud soubor v adresáři není, zkopírujte si ho z adresáře langugage/en/mods.

Soubor si otevřete, najděte řádek:
Kód:
'RECENT_TOPICS'                  => 'Recent topics',

a upravte text 'Recent topics' na svůj tvar:
Kód:
'RECENT_TOPICS'                  => 'Poslední příspěvky',

V tomto souboru si můžete přeložit i ostatní texty v modulu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PhpBB - Výpis posledních příspěvků
PříspěvekNapsal: 08 pro 2009 14:07 

Registrován:
06 pro 2009 21:44
Příspěvky:
5
Přepis do češtiny proběhl bez problémů, ovšem jakmile jsem napsal nový název s diakritikou, tak mi to vyhodí nápis Posledn� p��sp�vky, jako když to nezná češtinu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PhpBB - Výpis posledních příspěvků
PříspěvekNapsal: 08 pro 2009 15:13 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
To bude pouze problém kódování. Pro editaci souboru použijte například aplikaci PSPad, která je zdarma a v češtině. Soubor v ní otevřete a upravte text. V horní liště aplikace klikněte na "Formát" a vyberte UTF-8, poté znovu "Formát" a zvolte UNIX. Soubor uložte a nahrajte na server.


_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PhpBB - Výpis posledních příspěvků
PříspěvekNapsal: 08 pro 2009 17:46 

Registrován:
06 pro 2009 21:44
Příspěvky:
5
Děkuji Vám, vše se již korektně zobrazuje. Snad již poslední dotaz. Hledal jsem, kde bych mohl změnit velikost textu "Poslední příspěvky", avšak kromě globálního zvětšení všech textů a velikosti odkazů, jsem pro tuto aplikaci nic nenašel, neboť se v tom přeci jenom tolik neorientuji. Obdobné je to i s nápisem "Obsah fóra", který se mi jako jediný též nepodařilo změnit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PhpBB - Výpis posledních příspěvků
PříspěvekNapsal: 08 pro 2009 18:15 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
Fonty jsou nastaveny globálně, přesně jak píšete. Pokud chcete změnit velikost pouze nějaké části, musíte si ve stylu (soubor stylesheet.css) přidat novou třídu, např. s nastavením velikosti písma:

Kód:
.nove { font-size: 1.9em; }

a tu pak přiřadit k textu, který chcete mít větší:
Kód:
<a href="odkaz" class="nove">Text, který chcete zvětšit</a>
<p class="nove">Text, který chcete zvětšit</p>
<div class="nove">Text, který chcete zvětšit</div>

atd.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PhpBB Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz