Právě je 24 črc 2024 07:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Osclass - Deformace banneru
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016 12:58 
C4 zákazník

Registrován:
04 črc 2015 16:57
Příspěvky:
85
Dobrý den,

máme problém s bannery na stránkách. Dáváme je do rotujíciho banneru a formát má být 846x282. Po vložení banneru se zdeformuje na různé velikosti. Někdy je to například 854x359 nebo i 1140x480 px. Nevíme, kde je problém. Psali jsme autorovi thématu, ale buď nevěděl, co po něm chceme nebo ho to nezajímá. Každopádně je podle něj vše ok. Ale není.
Můžete nám prosím poradit, kde je chyba?

Děkuji

Veselý


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osclass - Deformace banneru
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016 16:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 15:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,
předpokládám že myslíte panel "Slider", pokud ano, rozlišení Vašich obrázků je nyní 808x269. Pokud chcete banner mít v tomto, nebo jiném rozlišení, tak by to mělo jít úpravou v javascriptovém kódu Slideru, a nahráním obrázků se změněným rozlišením do Vaší FTP.

Obrázky nahrajte do složky:
Kód:
/oc-content/uploads/banner_uploads/


Cesta k JS souboru:
Kód:
/oc-content/themes/aiclassy/js/slider.js

změnit řádky:
Kód:
//$SlideWidth: 600,                                 //[Optional] Width of every slide in pixels, default value is width of 'slides' container
//$SlideHeight: 330,                                //[Optional] Height of every slide in pixels, default value is height of 'slides' container

na tyto:
Kód:
$SlideWidth: "šířka",
$SlideHeight: "výška",

Samozřejmě "výška" a "šířka" nahraďte rozlišením bez uvozovek.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osclass - Deformace banneru
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016 17:06 
C4 zákazník

Registrován:
04 črc 2015 16:57
Příspěvky:
85
Dobrý den,

bannery jsem nahrál přes FTP do složky, jak jste uvedl. Stáhnul jsem si soubor slider.js a upravil jsem ho v PSpadu a řádky vypadají následovně:

$SlideWidth: 846, //[Optional] Width of every slide in pixels, default value is width of 'slides' container
$SlideHeight: 282, //[Optional] Height of every slide in pixels, default value is height of 'slides' container

Ovšem, nic se nezměnilo. I když jsou nahrané přes FTP ty obrázky, tak jsou pořád zdeformované. Jak se můžete podívat na stránce. Obrázky do banneru jsem vložil z PC. Nenašel jsem způsob, jak je vybrat z uloženého místa na serveru.

Asi opět dělám někde chybu :(((


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osclass - Deformace banneru
PříspěvekNapsal: 22 říj 2016 21:02 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 15:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,
nyní již máte správné rozměry obrázků. Další z možností řešení je upravit ve Vašem theme css soubor:
Kód:
/oc-content/themes/aiclassy/feature_banner/css/style.css

a to zaměněním řádků č. 5,6,15,16 z:
Kód:
   width: 1140px;
   height: 480px;

na
Kód:
   width: 846px;
   height: 282px;
   transform: scale(1);


Bohužel problém nejsem schopen nasimulovat, jelikož máte placenou šablonu, proto Vám nemohu dát jisté řešení.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osclass - Deformace banneru
PříspěvekNapsal: 23 říj 2016 17:31 
C4 zákazník

Registrován:
04 črc 2015 16:57
Příspěvky:
85
Dobrý den,

asi se to podařilo. Sice ne na 100%, ale došlo k výraznému zlepšení. Udělal jsem vše podle Vaších rad a obrázky jsou nyní ve velikost 855x285. Není to sice 846x282, ale i tak to už není tak zdeformované. Víc se už asi udělat nedá.

Pokud Vás ještě něco napadne, tak dejte prosím vědět.

Každopádně mooooooc děkujeme za pomoc s nastavením.

Děkuji Veselý


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osclass - Deformace banneru
PříspěvekNapsal: 23 říj 2016 21:40 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 15:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,
velikost obrázků je již správná, zbytek rozměrů jsou rámečky okolo.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Osclass Hosting
Návody pro C4

© 2009-2024 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz