Právě je 23 kvě 2019 09:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OpenCart - Instalace a nastavení Vqmode
PříspěvekNapsal: 20 úno 2013 11:27 

Registrován:
20 úno 2013 10:57
Příspěvky:
4
Dobrý den,
rád bych požádal o radu s využitím Vqmode v opencart verze 1.5.4 ( webhosting wedos ). Jsem začítečník, takže se se systémem teprve seznamuji, proto potřebuji podrobnější informace.
Modul vQmod ( verze 2.2.1 ) jsem dle návodu instaloval do opencartu a systém ohlásil úspěšné nainstalování. Nicméně nový modul se mi nikde neukazuje a nevím, zda vůbec má. Posléze jsem objevil vyšší verzi 2.3.0, ale při pokusu o instalaci mi systém píše, že vqmod je již nainstalován.. Co s tímto problémem ?
To nejhlavnější, co mne trápí je instalace dalších modulů ( např. česká pošta, heureka.. ) právě s využití vqmodu.
Jako příklad využiji heureku ( staženo z opencartex ). Stáhnu si modul, rozbalím a přes FTP nahraji HeurekaOZ.xml do XML složky vqmodu a složku NEW do rootu, kde mám nahraný opencart... Nevím, zda ta složka NEW má být nahraná jinam, nevím jakým postupem aktivovat nový modul či kdy a kde se objeví Celá složka má přístupová oprávnění nastavena na hodnotu 777.. A dál nevím co s tím. Jistě jde o prkotinu, ale nemohu to sám vyřešit, takže prosím o podrobnější radu. Jistě se bude hodit i pro práci s dalšími moduly.

Předem děkuji za váš čas a přeji hezký den.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenCart - Instalace a nastavení Vqmode
PříspěvekNapsal: 21 úno 2013 08:09 

Registrován:
10 bře 2011 21:46
Příspěvky:
18
skuste system/uzivatelia/uzivatelske skupiny0 top administrator a tam vsetko zafajknite


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenCart - Instalace a nastavení Vqmode
PříspěvekNapsal: 21 úno 2013 08:43 

Registrován:
20 úno 2013 10:57
Příspěvky:
4
Dobrý den,

topadministrátorské nastavení bylo v pořádku. Zkusil jsem nastavení topadministrátora potvrdit ještě jednou, ale nic se nezměnilo. PO VQmodu či po nových modulech ani stopy...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenCart - Instalace a nastavení Vqmode
PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 14:47 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
Dobrý den,

vQmod funguje na pozadí aplikace, takže ho nikde neuvidíte. Pokud jste postupoval podle návodu na instalaci http://code.google.com/p/vqmod/wiki/Install_OpenCart, tak ve složce vqmod/vqcache by se Vám mělo vytvořit několik souborů vq2-xxxxx.php.

Při instalaci modulu pro Heureka musíte obsah složky new nakopírovat do kořenové složky instalace aplikace OpenCart. Takže nekopírujte na server celou složku new, ale pouze její obsah. V tomto případě tedy složku system. Následně stačí nahrát soubor HeurekaOZ.xml do složky vqmod/xml. Pak v administraci aplikace OpenCart přejděte do sekce Systém > Nastavení a u Vašeho obchodu klikněte na Upravit. Zobrazte si záložku Server a dole by se mělo objevit pole Heuréka - Ověřeno zákazníky. Pokud ho tam naleznete, tak vQmod určitě funguje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenCart - Instalace a nastavení Vqmode
PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 15:16 

Registrován:
20 úno 2013 10:57
Příspěvky:
4
Dobrý den,

děkuji za Vaši radu. Postupoval jsem tak, že jsem do rootu složky opencart překopíroval ne adresář system ze souboru heureka.zip, ale teprve vnořenou složku library, kde je přítomný soubor heurekaOvereno. php. Dál jsem již postupoval dle pokynů a skutečně v administraci opencartu se již objevuje nový údaj -Heureka - ověřeno zákazníky. Je tento postup správný nebo je potřebné přepsat v rootu opencartu původní adresář system ? A je třeba ještě něco pro tento mudul aktivovat, aby se ukazoval uživateli na stránkách e-obchodu ?

Velice děkuji za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenCart - Instalace a nastavení Vqmode
PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 17:24 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
Dobrý den,

musíte "přepsat" původní adresář system. Takže zkopírujte celou složku system do kořenové složky Vaší instalace. Na serveru pak budete mít soubor HeurekaOvereno.php ve složce system/library. A co se týče dalšího nastavení modulu, tak v administraci v sekci Systém > Nastavení > Server stačí zadat do pole Heuréka - Ověřeno zákazníky klíč, který získáte na stránkách Heuréka. Následnou funkcionalitu modulu ale nemohu blíže ověřit, protože tento klíč nemám k dispozici.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenCart - Instalace a nastavení Vqmode
PříspěvekNapsal: 26 úno 2013 10:14 

Registrován:
20 úno 2013 10:57
Příspěvky:
4
Ano, vše je nyní v pořádku. Postup jsem vyzkoušel i pro další moduly a vše funguje dokonale. Děkuji za radu, myslím, že bude přínosná i pro ostatní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenCart - Instalace a nastavení Vqmode
PříspěvekNapsal: 01 říj 2014 10:26 

Registrován:
30 zář 2014 20:40
Příspěvky:
2
Dobry den - me se instalace Vqmod nepodarila, ackoli jsem postupovala dle navodu - hlaska: vqmod has been installed se mi neobjevila a ani se nezaplnila slozka vqcache. Kde muze byt chyba. Vsechno mam na svem miste, kontrolovala jsem to nekolikrat. OC mam 1.5.6 a vqmod 2.5.0. Moc a moc dekuji za postouchnuti dopredu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenCart - Instalace a nastavení Vqmode
PříspěvekNapsal: 16 říj 2014 11:42 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
Dobrý den,

testoval jsem instalaci aktuálně poslední verze vQmod 2.5.1 a proběhla v pořádku. Pokud postupujete podle oficiálního návodu, neměl by nastat žádný problém. Bohužel Vaše stránky nejsou umístěny na Webhostingu C4, pro jehož zákazníky je diskuzní fórum určeno. Takže pokud máte s instalací problémy, budete se muset s dotazem obrátit na podporu Vašeho hostingu.

Pokud se chcete stát naším zákazníkem a získat tak kvalitní podporu a hosting pro aplikaci OpenCart, učinit tak můžete zde.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenCart - Instalace a nastavení Vqmode
PříspěvekNapsal: 16 říj 2014 15:04 

Registrován:
30 zář 2014 20:40
Příspěvky:
2
Děkuji moc za příspěvek, problém již byl vyřešen, pro ostatní členy prozradím, že na FTP bylo nutno dočasně odstranit soubor htpaccess a pak jej znovu vložit.
Přeji krásný den.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
OpenCart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz