Právě je 14 kvě 2021 03:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mysql - porovnání
PříspěvekNapsal: 23 pro 2009 17:04 

Registrován:
23 pro 2009 16:50
Příspěvky:
1
Dobrý den, nevím zda můj dotaz patří do tohoto fóra, ale zkusím se zeptat.
Nemohu přijít na úkon, kterým lze změnit v databázi v základní tabulce porovnávání, které se mi i v případě, že nastavím porovnávání před importem databáze na utf8_general_ci, samo po nahrání změní na latin1_swedish_ci, nebo latin1_general_ci.
Moc prosím poraďte mi jak tedy změním tu první stranu databáze. Ostatní porovnání v tabulkách (pod-tabulkách ve struktuře), změnit dokáži. Předem se omlouvám a zároveň děkuji za Vaši pomoc.

Dále bych chtěl využít tuto zprávu k další pomoci, která spočívá ve změně kódování a správnému zobrazení stránek, kdy v mozille se místo písmen ř, í ... objevuje nesmysl a v IE je to celkem v pohodě, ovšem při změně kódování se rozhodí IE a mozilla je celkem v pořádku. Tento problém se vyskytuje pouze v polích, kde dochází k zápisu, tzn. pro vysvětlení - mám instalovaný blog systém, kdy se hlavička, odkazy, menu atd. zobrazuje dobře, ale stránky vytvořené uživatelem jsou již napsány hroznými znaky. Pokud by někdo chtěl a měl zájem pomoci, stačí se podívat na web : http://www.aujo.cz . Za pomoc při vyřešení tohoto problému, nabízím odměnu 300,-Kč. (přepošlu po vyřešení na účet z účtu Raiffeisenbank, elektronicky.)

S pozdravem a přáním krásných vánoc

Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mysql - porovnání
PříspěvekNapsal: 23 pro 2009 17:57 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
29 čer 2009 20:53
Příspěvky:
263
Dobrý den,

co se týče prvního dotazu, tak jsem nepochopil, co znamená "první strana databáze". K druhému dotazu: typicky je tento problém způsoben tím, že nenastavujete v php skriptu správné kódování znaků. Mělo by to vypadat nějak takto:

Kód:
mysql_connect(...);
mysql_query("SET NAMES utf8");


Takže zkuste ve skriptech najít mysql_connect a za tento příkaz přidejte mysql_query("SET NAMES utf8");

_________________
Jan Vítek
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PHP, MySQL Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz