Právě je 09 bře 2021 02:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Moodle 3.8.1 - Jak provést aktualizaci programu?
PříspěvekNapsal: 12 úno 2021 13:55 
C4 zákazník

Registrován:
11 pro 2020 10:02
Příspěvky:
15
Dobře. Začnu tedy znovu. Můžu na testovacím webu vše smazat? Jak postupovat po tomto vymazání?
Děkuji J.L.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Moodle 3.8.1 - Jak provést aktualizaci programu?
PříspěvekNapsal: 12 úno 2021 16:15 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7880
Dobrý den,

jelikož na testovacím webu nemáte žádná data, tak to vypadá, že jste pouze neprovedl export ostré databáze a neaimportoval ji do nové databáze. Takže můžete zkusit tento krok zopakovat. Případně jak jsem již psal, tak lze pro zkopírování databáze použít Automatickou obnovu ze zálohy.

Samozřejmě můžete začít od úplného začátku, stačí smazat stávájící testovací web i databázi a vytvořit je znovu. Akorát pokud testovací web smažete pomocí administrace domény, tak přijdete o tmp složku a budete muset znovu požádat o zkopírování složky z ostrého webu. Takže lepší bude obsah webu smazat pomocí FTP klienta. Ale úplně nejlepší by bylo, kdybyste si nechat na ostrém webu zpřístupnit datovou složku, protože pak bude dostupná na FTP serveru a také se bude zálohovat. A opět budete moci jednoduše zkopírovat zálohu ostrého webu na testovací web.

Každopádně je potřeba se držet návodu a nevynechával žádné kroky, jinak cíle nikdy nedosáhnete.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Moodle 3.8.1 - Jak provést aktualizaci programu?
PříspěvekNapsal: 12 úno 2021 17:28 
C4 zákazník

Registrován:
11 pro 2020 10:02
Příspěvky:
15
Dobrý den. Šel jsem cestou exportu databáze modle-supertrid a import do test-supertrid, vyhodilo mi to červený rámeček (viz příloha). Opakoval jsem několikrát, měl u toho otevřený váš návod, ale je to pořád stejné. Prosím o radu.


Přílohy:
zz1.jpg
zz1.jpg [ 203.21 KiB | Zobrazeno 38 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Moodle 3.8.1 - Jak provést aktualizaci programu?
PříspěvekNapsal: 15 úno 2021 11:27 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7880
Dobrý den,

databáze je veliká, takže import se zastaví na limitu paměti. Buď tedy proveďte import a export po částech (tzn. po pár tabulkách), nebo jak jsem již psal, pro zkopírování obsahu databáze můžete použít Automatickou obnovu ze zálohy.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Moodle 3.8.1 - Jak provést aktualizaci programu?
PříspěvekNapsal: 15 úno 2021 15:30 
C4 zákazník

Registrován:
11 pro 2020 10:02
Příspěvky:
15
Dobrý den. Šel jsme tedy cestou automatické obnovy databáze. Obnova už probíhá 2 hodiny. Je to tak správně?
J.L.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Moodle 3.8.1 - Jak provést aktualizaci programu?
PříspěvekNapsal: 15 úno 2021 15:44 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7880
Dobrý den,

obnova určitě tak dlouho netrvá. Zkuste ji spustit znovu a pokud se bude problém opakovat, tak prosím požádejte o kontrolu automatické obnovy ze zálohy.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Moodle 3.8.1 - Jak provést aktualizaci programu?
PříspěvekNapsal: 16 úno 2021 07:43 
C4 zákazník

Registrován:
11 pro 2020 10:02
Příspěvky:
15
Dobrý den. Úspěšně jsem provedl upgrade na webu test.supertrida.cz .
Při práci s moodlem se občas objeví toto okno (viz příloha) a já musím cely prohlížeč vypnout a znovu se přihlasit do moodle. Prosím o radu jak toto odstranit.
J.L.


Přílohy:
zzz2.jpg
zzz2.jpg [ 60.74 KiB | Zobrazeno 19 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Moodle 3.8.1 - Jak provést aktualizaci programu?
PříspěvekNapsal: 16 úno 2021 09:27 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7880
Dobrý den,

zkontrolujte, jestli máte web nastavený pro správný chod aplikace - viz Moodle - Instalace a čeština > odstavec "Další nastavení". Samozřejmě předpokládám, že jste aplikaci aktualizovat na poslední verzi.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Moodle partneři

Seznam všech partnerů

Moodle Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz