Právě je 14 kvě 2021 02:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Migrace webu - Změna informačího schéma
PříspěvekNapsal: 28 čer 2013 13:39 

Registrován:
28 čer 2013 13:33
Příspěvky:
3
Dobrý den,

potřebovala bych zmigrovat web, který je na wordpressu na novou doménu. Našla jsem tento článek http://blog.shoptet.cz/presouvame-wordp ... na-domenu/ Nějak mi není jasné, jak mám v administraci mysql změnit informační schéma. Můžete mi, prosím, poradit? Nebo jestli máte nějaký lepší návod, ocením to.

Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Migrace webu - Změna informačího schéma
PříspěvekNapsal: 28 čer 2013 16:07 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

v návodu jsem nenašel zmínku o změně informačního schéma. Takže bohužel nevím, co Vaším dotazem myslíte. Každopádně pokud přesouváte aplikaci WordPress, tak v tématu WordPress - Přesun celé instalace naleznete odkazy na dva další návody. Případně potřebné úpravy po přesunu (tzn. po exportu a importu databáze a zkopírování instalace na FTP serveru) naleznete v návodu WordPress - Konfigurační soubor.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Migrace webu - Změna informačího schéma
PříspěvekNapsal: 12 črc 2013 16:50 

Registrován:
28 čer 2013 13:33
Příspěvky:
3
Dobrý den,
děkuju. Akorát bych ještě potřebovala poradit s tímto problémem. Při importu databáze mi to hlásí toto:
Chyba
SQL-dotaz:


– Databáze: `db2-eyeloly`

CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `db2-eyeloly` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_czech_ci;

MySQL hlásí:

#1044 – Access denied for user ‚de-eyeloly’@'%‘ to database ‚db2-eyeloly‘

Původní databáze je db2-eyeloly. Nová databáze se jmenuje de-eyeloly.
Nevíte, kde může být problém?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Migrace webu - Změna informačího schéma
PříspěvekNapsal: 15 črc 2013 16:28 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

otevřete si soubor se zálohou databáze v nějakém textovém editoru (např. PSPad) a smažte z něj řádek s textem:
Kód:
CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `db2-eyeloly` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_czech_ci;

Pak bude import funkční. Tento řádek se totiž při importu snaží vytvořit databázi s názvem db2-eyeloly, ale vytváření databází není v prostředí aplikace phpMyAdmin možné. Vytvářet databáze lze pouze v administračním systému Vaší domény.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PHP, MySQL Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz