Právě je 02 črc 2020 20:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla - stromové menu
PříspěvekNapsal: 07 říj 2010 09:58 

Registrován:
07 říj 2010 09:50
Příspěvky:
3
Ahoj, už dost času jsem strávil zkoušením ale stejně se nepovedlo. Chci docílit podobného stylu menu jako mají třeba na http://www.czechcomputer.cz/ Po kliknutí na šipečku se mi rozbalí strom bez reoladu stránky, a když nekliknu na šipečku ale na odkaz tak s reoladem... Jakým co nejjednodušším způsobem by to šlo udělat?

Dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: joomla - stromové menu
PříspěvekNapsal: 07 říj 2010 16:30 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7638
Dobrý den,

to umožňuje např. rozšíření AN Tree Menu.


Příloha:
antreemenu.jpg
antreemenu.jpg [ 5.85 KiB | Zobrazeno 3124 krát ]

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: joomla - stromové menu
PříspěvekNapsal: 08 říj 2010 14:16 

Registrován:
07 říj 2010 09:50
Příspěvky:
3
Tak jsem to zkoušel, abych pravdu řek tak u té verze co jste zde napsal jsem vůbec nepochopil princip. Našel jsem si novější verzi ale ta taky nefunguje jak má (alespoň mě :lol: ), když tomu přidělím ID nabídky, kterou to má zobrazovat tak se mi v konečné fázi zobrazí na stránkách v menu zobrazí pouze první položka.

Neznáte ještě něco jiného? :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: joomla - stromové menu
PříspěvekNapsal: 08 říj 2010 15:08 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7638
O jiném menu, které by splňovalo Vaše podmínky, bohužel nevím. Pak už jen zbývá projít sekci se stromovými menu na oficiálních stránkách aplikace Joomla: http://extensions.joomla.org/extensions ... tree-menus. Ale nejsem si jistý, jestli Vám bude nějaké jiné vyhovovat. Nebo se vyzkoušejte zeptat na diskuzním fóru české podpory aplikace Joomla na stránkách http://www.joomlaportal.cz/.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: joomla - stromové menu
PříspěvekNapsal: 08 říj 2010 19:06 

Registrován:
07 říj 2010 09:50
Příspěvky:
3
OK, děkuji...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: joomla - stromové menu
PříspěvekNapsal: 13 říj 2010 11:17 

Registrován:
13 říj 2010 08:09
Příspěvky:
4
Do stejného problému jsem se před pár dny pustil vlastními silami já. Musím říct, že to není jednoduchý úkol, ale jde to! Můj zatím ne úplně dokončený pokus je zde:
http://www.kpmhd-ova.cz/zkdb/index.php?s=zk.
Ještě nefunguje skrývání resp. rozbalování podkategorií při kliknutí na křížek, nicméně javascriptem a CSS vlastností Visibility by to neměl být problém, rozhodně ne větší než to, co už je hotovo.
Položky menu čtu z tabulky v databázi se strukturou:
Položka - zobrazený název položky,
rodič - nadřazená položka (případně ,,root" u nejvyšší položky)
Odkaz - odkaz při kliknutí na název položky (já tam mám teda SQL dotaz, který se pak předává dalšímu skriptu, ale to je detail).
Samotný skript přikládám, ikdyž taky bude chtít ještě dooptimalizovat (je napsán rukama spíš elektrotechnika než programátora). Jeho obsah je asi takovýto:
Připojení k databázi, nějaké pomocné proměnné,... vyberou se všechny položky s rodičem ,,root" a teď se prochází cyklem po jedné, vždy se k nim zobrazí ikonka, název a zavolá se k dané položce funkce ,,polozky( $rodic )" s parametrem rodič, na místo kterého se dosadí právě vypsaná položka. Samotná funkce pak dělá v podstatě to samé, vybere položky jejíž rodič je položka, u které se funkce zavolala, postupně je vypisuje a zjišťuje zase jejich ,,děti" tím, že sama sebe rekurzivně volá ke každé další položce. Pak tam je plno větvení kvůli vybírání správných ikonek stromu (http://www.kpmhd-ova.cz/zkdb/grafika/strom/), podmínka ,,if ( $polozky[$i]["polozka"][0] != "_" ) {....}" pro moje účely, protože tam mám jisté položky s názvem začínajícím na ,,_", které budou mít speciální význam a budu je muset řešit jinak atd.
Kdyby byly nějaké dotazy ke kódu, snad dokážu poradit.


Přílohy:
strom.zip [1.61 KiB]
528 krát
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz