Právě je 25 kvě 2019 04:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla - Problém se slideshow v Internet Exploreru
PříspěvekNapsal: 12 zář 2013 21:53 

Registrován:
28 bře 2013 18:05
Příspěvky:
9
Dobrý den,
umístila jsem na úvodní stranu webu http://www.tomsburger.cz slideshow tím způsobem, že jsem do hlavičky html kódu přidala odkazy na script, script jsem umístila do složky v kořenovém adresáři a upravila jsem template - vytvořila jsem třídu .slide. Pak jsem do článku na hlavní straně vložila obrázky a obalila je do divu třídy slide. Vše funguje do okamžiku, než se na stránku vrátím kliknutím na "Úvod" z některé jiné stránky webu. Pak se zobrazí pouze první obrázek a nic se neděje - rozhýbe se, až když zmáčknu "aktualizovat". V anglické mutaci mám odkaz na script s relativní adresou, v české s absolutní, ale problém je u obou stejný. Navíc se projevuje jenom v Exploreru - Mozilla je v pohodě (tam můžu klikat na co chci a funguje to).
Dělám někde něco špatně nebo existuje nějaký elegantnější a spolehlivější způsob, jak umístit do článku slideshow? Moduly moc v oblibě nemám - jejich nastavení jsou omezená a většinou právě to, co potřebuji, neumějí...
Děkuji a zdravím.
Helena


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Problém se slideshow v Internet Exploreru
PříspěvekNapsal: 13 zář 2013 10:16 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7122
Dobrý den,

testoval jsem zobrazení slideshow v Internet Exploreru 10 a k žádným problémům nedochází. Již se Vám podařilo chybu odstranit?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Problém se slideshow v Internet Exploreru
PříspěvekNapsal: 13 zář 2013 10:29 

Registrován:
28 bře 2013 18:05
Příspěvky:
9
Dobrý den,
kdepak, na nic jsem nepřišla. Ale jestliže jste nic neshledal, tak to vypadá, že problém bude u mě (možná v nastavení Exploreru 10?...i když nic mě nenapadá). V každém případě se chci zeptat, zda tento způsob vkládání slideshow považujete za vhodný a měla bych ho používat i nadále?
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Helena


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Problém se slideshow v Internet Exploreru
PříspěvekNapsal: 13 zář 2013 12:22 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7122
Dobrý den,

můžete ještě vyzkoušet promazat dočasnou paměť internetového prohlížeče. Každopádně na Vašem způsobu vložení slideshow nic špatného není. Akorát se první obrázek zmenšuje nejen na výšku, ale i na šířku. Takže efekt přechodu z prvního obrázku na druhý je jiný, než máte u dalších obrázků. Ale možná to tak máte schválně.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Problém se slideshow v Internet Exploreru
PříspěvekNapsal: 13 zář 2013 19:45 

Registrován:
28 bře 2013 18:05
Příspěvky:
9
Nemám to schválně a netuším, proč to tak je - na statickém webu http://www.mrburger.cz to funguje normálně, přitom princip je stejný...tohle je fakt na hlavu - tak jsem radši ten efekt změnila... Promazat paměť jsem také zkoušela průběžně, ale nepomohlo to - pořád stejná věc...a teď jsem ještě zjistila, že se to sekne i když se na stránku dostanu odkazem z toho výše uvedeného webu...Tak nevím...
Kdyby Vás něco napadlo, budu vděčná. Díky a hezký večer.
Helena


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Problém se slideshow v Internet Exploreru
PříspěvekNapsal: 16 zář 2013 10:39 

Registrován:
28 bře 2013 18:05
Příspěvky:
9
Tak už vím... Mám úplně nové PC a v něm Windows 8 - a na ploše odkazy stránek, na kterých pracuji. JENŽE ty odkazy jsem tam umístila přetažením a ne klasicky přes tabulku "Vytvořit zástupce". A tyhle odkazy se pak otevírají v nějaké jiné verzi IE10 (možná pro tablety?), která prostě blbne... Až na to, že jsem si toho všimla, až když jsem chtěla použít překladač a on tam chyběl... No, tak tím se to vyřešilo a omlouvám se, že jsem na to nepřišla hned. Díky za Váš čas a přeji hezký den.
Helena.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Problém se slideshow v Internet Exploreru
PříspěvekNapsal: 16 zář 2013 11:29 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7122
Dobrý den,

tak nyní je jasné, proč se mi stejná chyba neprojevila. Hlavně, že se problém podařilo najít.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz