Právě je 04 črc 2020 04:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla - přesun databáze
PříspěvekNapsal: 27 zář 2010 14:16 

Registrován:
27 zář 2010 14:08
Příspěvky:
16
Zdravím,

potřeboval bych poradit s přesunem webu z lokálního vývojového prostřední na C4 hosting, popř. poupravit můj postup:

1. používám XAMPP 1.7.3 a zprovoznil jsem bez problémů web s Joomlou (db jsem zvolil utf8_czech_ci, ale když jsem se podíval (podle návodu na C4) tak měla porovnání najednou generel_ci)

2. na svém hostingu jsem si vytvořil doménu 3. řádu, vytvořil novou databázi s porovnáním czech (po kontrole tam opět bylo general) a nainstaloval jsem čistou Joomlu

3. překopíroval jsem přes ftp na hosting svůj web, který jsem vytvořil a přepsal jsem s ním to, co bylo na hostingu (čistá instalace)

4. při přesunu databáze podle C4 návodu se ukázalo chybové hlášení, které je v příloze


Prosím zkušenější uživatele o pomoc.
Děkuji, Pavel G.


Přílohy:
mysql.jpg
mysql.jpg [ 127.64 KiB | Zobrazeno 6246 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - přesun databáze
PříspěvekNapsal: 27 zář 2010 17:14 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7642
Dobrý den,

a v jaké sekci phpMyAdmina koukáte na porovnání? Správné porovnání pro danou databázi je vidět až po vybrání dané databáze v aplikaci phpMyAdmin a zobrazení stránky Úpravy.

Chybové hlášení se zobrazuje, protože vkládáte duplicitní záznamy do databáze. Před importem databázi vyprázdněte.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - přesun databáze
PříspěvekNapsal: 27 zář 2010 20:30 

Registrován:
27 zář 2010 14:08
Příspěvky:
16
Tak databázi je potřeba vyprázdnit a nebo vymazat? Já udělal to druhé a asi to nebude to správné řešení:)

Na porovnání databáze jsem koukal přesně tam, kde jste psal. V administraci vytvořím porovnání czech a v PhpMyAdmin je to už general...

Jinak je tedy správný postup přenesení webu jak jsem psal v prvním příspěvku? Napřed nainstalovat čistou verzi Joomly a potom přenést tu kterou chci importovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - přesun databáze
PříspěvekNapsal: 29 zář 2010 09:44 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7642
Databázi stačí pouze vyprázdnit. Takže pokud jste ji smazal, vytvořte novou.

U aplikace Joomla se automaticky změní porovnání na utf8_general_ci. Takže pokud máte na lokálním serveru databázi s porovnáním utf8_general_ci, vytvořte na hostingovém serveru databázi se stejným porovnáním.

Pro přesun aplikace Joomla na webhosting nemusíte mít na straně hostingu nainstalovanou čistou instalaci. Stačí přenést soubory a databázi z lokálního počítače na server a provést úpravy cest v souboru configuration.php.

Také se dá pro přesun instalace aplikace Joomla použít komponenta Akeeba Backup (nástupce kompomenty JoomlaPack).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - přesun databáze
PříspěvekNapsal: 29 zář 2010 21:37 

Registrován:
27 zář 2010 14:08
Příspěvky:
16
Akeeba Backup se mi podařilo nainstalovat, zprovoznit a i vytvořit zálohu databáze. Ale v různých videotutoriálech je popsáno, že je potřeba na nové umístění přenést i soubor kickstart.php aby se mohla instalace spustit. Poradíte mi, kde tenhle soubor jde stáhnout?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - přesun databáze
PříspěvekNapsal: 30 zář 2010 09:24 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7642
Soubor kickstart.php najdete v balíčku Akeeba Kickstart (http://www.akeebabackup.com/download/official.html).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - přesun databáze
PříspěvekNapsal: 30 zář 2010 13:07 

Registrován:
27 zář 2010 14:08
Příspěvky:
16
Děkuji, už jsem zase o kousek dál, ale při spuštění systém napíše chybovou hlášku, že chybí adresář installation. Jako poslední pokus jsem zkoušel překopírovat tento adresář z čisté instalace joomly, ale to neprošlo.

A další dotaz - u bodu č.2 (Select an extraction method) je potřeba zvolit Directly a nebo Use FTP?

(moc se omlouvám, že je se mnou tolik práce, ale nikde jsem nenašel žádnou rozumnou radu a ochotného rádce - až tady:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - přesun databáze
PříspěvekNapsal: 30 zář 2010 15:13 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7642
Místo rozbalování pomocí Akeeba Kickstart použijte ZIP archiv.

Zde je postup:

  1. V administraci komponenty Akeeba Backup přejděte do sekce Konfigurace.
  2. Položku Engine Archiveru nastavte na ZIP format.
  3. Spusťte zálohování. Vytvoří se Vám ZIP archiv se zálohou stránek.
  4. ZIP archiv si stáhněte do lokálního počítače a rozbalte.
  5. Celý obsah rozbaleného archivu přeneste na server.
  6. Do internetového prohlížeče zadejte URL adresu Vašich stránek (příp. podadresáře), automaticky se spustí instalace.
  7. Pak už jen stačí zadat pár údajů (název stránek, přihlašovací údaje k databázi atd.) a proběhne instalace.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - přesun databáze
PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 15:53 

Registrován:
27 zář 2010 14:08
Příspěvky:
16
Podle návodu to funguje naprosto v pohodě, díky moc.

Možná jen na závěr jedna maličkost, která by se mohla hodit i ostatním
1. Při přenesení na hosting se stane to, že některé soubory a adresáře jsou určeny jen pro čtení - jde to změnit v nastavení někde a nebo je potřeba to potom ručně povolit?
2. V nastavení tabulek jsou některé vyloučeny ze zálohování - je potřeba to měnit a nebo se nastavení může nechat defaultní?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - přesun databáze
PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 16:24 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7642
1. Nastavení práv složek se samozřejmě přenáší podle instalace na Vašem lokálním serveru. A jelikož nastavení Vašeho lokální serveru není shodné s nastavením serveru hostingu, jsou nutné manuální úpravy.

2. A jaké tabulky se Vám nepřenesly? Při testování přesunu demo instalace se přenesly všechny tabulky z databáze.

Vždy je samozřejmě nejlepší provádět instalaci přímo na serveru webhostingu, vyhnete se tak problémům při přesunu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz