Právě je 20 črc 2017 18:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla - Některá písmena v češtině jsou zvýrazněná
PříspěvekNapsal: 03 dub 2017 10:15 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2017 19:19
Příspěvky:
13
Dobrý den. Prosím o radu. Proč se ve vyhledávači microsoft Edge, např. v seznamu na webu v češtině zobrazuje zvýraznění Písmen s háčky nebo kroužky atd. (náhled v příloze) Ve vyhledávači Google je všechno v pořádku písmo se zobrazuje tak jak má.
Děkuji za odpovědi.
Ludvík


Přílohy:
Screenshot_2017-04-03-09-53-13.png
Screenshot_2017-04-03-09-53-13.png [ 234.88 KiB | Zobrazeno 399 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Některá písmena v češtině jsou zvýrazněná
PříspěvekNapsal: 03 dub 2017 13:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6087
Dobrý den,

na stránkách používáte Google fonty, takže stačí přidat podporu diakritiky dle návodu v tématu Joomla 3.5 - Změna fontu s jinou diakritikou. Nebo další možností je použití úplně jiného fontu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Některá písmena v češtině jsou zvýrazněná
PříspěvekNapsal: 03 dub 2017 23:07 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2017 19:19
Příspěvky:
13
Děkuji za odpověď. Nicméně stále se mi to nedaří upravit, asi budu muset najít někoho kdo to zvládne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Některá písmena v češtině jsou zvýrazněná
PříspěvekNapsal: 04 dub 2017 09:17 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6087
Dobrý den,

bohužel používáte nestandardní šablonu, takže Vás nedokážu navést detailněji. Ale zkuste v sekci "Rozšíření > Šablony > Varianty" přejít do nastavení šablony a podívejte se, jestli neobsahuje možnost pro změnu písma. Pokud ne, tak bude nutné provést úpravu přímo ve zdrojovém kódu šablony. V tom případě by bylo nejjednodušší obrátit se na autora šablony, který by Vám měl sdělit postup.

Pokud si s úpravou nebudete vědět rady, tak se můžete obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok Joomla partneři), který se aplikaci Joomla věnuje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Některá písmena v češtině jsou zvýrazněná
PříspěvekNapsal: 04 dub 2017 09:49 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2017 19:19
Příspěvky:
13
Dobrý den. Pokud si s tím neporadím rád využiji Pomoc vašich odborníků. V nastavení šablony jde měnit pouze h1 - h6. Tam asi cesta není. Zkusím si osvojit google web developer a pohrát si s tím. A nebo se naštvu a napíšu si vlastní šablonu v Dreamweaver CC. Sice jsem v tom od verze 4 nedělal, ale snad bych se do toho zase dostal. ;)
Děkuji moc.
Ludwig.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Některá písmena v češtině jsou zvýrazněná
PříspěvekNapsal: 05 dub 2017 22:31 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2017 19:19
Příspěvky:
13
Dobrý den. Takže postup změny fontu u šablon template monster je docela klasický. Našel jsem si cestu v Google web developeru...<link href="//fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:300,300i,400,400i,600,600i,700,700i,800,800i" rel="stylesheet" type="text/css"> a zkusil vyměnit font za vhodný font s Latin Extended.<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans" rel="stylesheet"> a samozřejmě i Css styly. Zkouška ukázala že to funguje a zvýraznění písmen s háčky a kroužky atd. se upravilo. OK. Tento link by měl být na webu přesně zde: templates - Theme - index.php. Jenže já ho nemohu najít nikde!! CSS styly najdu , ale to je všechno. Jako editor používám Dreamweaver CC.
Otázka zní? Je možné že, to má souvislost s tím že na každý jazyk používám zvlášť kopii šablony? (vícejazyčný web dle návodu https://docs.joomla.org/J3.x:Setup_a_Multilingual_Site ) Protože správně dle Google web developeru bych měl dělat editaci v index.php.cs , ale takový index se mi v žádném editoru kódu nezobrazil. Zkusil jsem vypnout přiřazení k stránkám na všech šablonách kromě kopie Thema cz. kterou jsem dal jako hlavní a nic. Když jsem v DW zkoušel přepsat nebo zrušit jiné kódy tak se to v pohodě projevilo globálně na kopiích šablon CZ i De. Takže teoreticky by se měla projevit globálně i změna fontu, kdybych se mi podařilo objevit link se správným kódem. Už mě napadlo zrušit šablony CZ a De a pokusit se udělat změnu fontu na základní šabloně a pak znovu absolvovat proces vytvoření vícejazyčného webu. Prosím řekněte mi že to není nutnéééééé :cry:
Děkuji za jakoukoli odpověď co mě přivede přijít tomu na kloub.
Ludwig.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Některá písmena v češtině jsou zvýrazněná
PříspěvekNapsal: 06 dub 2017 09:19 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6087
Dobrý den,

ano, řešením je přesně tato úprava, na kterou jsem Vás odkazoval v mé první odpovědi. Ale jak jsem již uvedl, používáte nestandardní šablonu, takže Vás nedokážu blíže nasměrovat. A proto je nejjednodušším řešením obrátit se přímo na autora šablony, který by Vám měl sdělil, kde úpravu provést.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Některá písmena v češtině jsou zvýrazněná
PříspěvekNapsal: 06 dub 2017 09:22 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2017 19:19
Příspěvky:
13
Děkuji za odpověď. Ludwig.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Některá písmena v češtině jsou zvýrazněná
PříspěvekNapsal: 06 dub 2017 15:54 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2017 19:19
Příspěvky:
13
Ještě jedna otázka. Co je považováno jako standartní šablona? Kromě Beze a Plostar. A kde jsou standartní šablony k mání ? Děkuji Ludwig.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - Některá písmena v češtině jsou zvýrazněná
PříspěvekNapsal: 07 dub 2017 09:20 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6087
Dobrý den,

myslíte Beez3 a Protostar? Pokud ano, tak to jsou standardní šablony aplikace Joomla, které jsou dostupné již v základní instalaci. Nestandardní šablony jsou ty, které si někde koupíte, takže my je nemáme k dispozici. A proto Vám s úpravou nedokážeme poradit.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2012 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz