Právě je 07 dub 2020 12:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla 3 - Možnost instalace a převod databáze
PříspěvekNapsal: 05 lis 2019 08:51 
C4 zákazník

Registrován:
22 bře 2010 14:19
Příspěvky:
89
po napadení stránek, které byly zastaralé / joomla 1.5/, chci nahrát a pracovat s novou joomlou 3. Poradíte jaká je nejlepší možnost instalace na stávajícím serveru a poté převody databází? Návod na instalaci je jasný, ale nevím jestli něco nezměnit pokud už mám nainstalovanou starou verzi. Vytvářet se bude plně nový web /pod stejnou webovou adresou /. Momentálně jsem stránky odpojil. Děkuji za radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Možnost instalace a převod databáze
PříspěvekNapsal: 05 lis 2019 10:36 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7517
Dobrý den,

a budete ze staré instalace exportovat nějaká data do nové instalace, nebo ji k ničemu už nepotřebujete?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Možnost instalace a převod databáze
PříspěvekNapsal: 05 lis 2019 11:12 
C4 zákazník

Registrován:
22 bře 2010 14:19
Příspěvky:
89
z instalace asi nic potřebovat nebudeme, hlavně chci poté převést články, gallery2 na gallery 3, a diskuzní příspěvky. Také používáme phocu, kde máme dokumenty atd, ale to asi nemá s instalací nic společného.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Možnost instalace a převod databáze
PříspěvekNapsal: 05 lis 2019 12:37 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7517
Dobrý den,

starou instalací myslím původní zavirovaný web. Šlo mi o to, jestli ten původní web budete ještě k něčemu potřebovat? Protože nejjednodušší je provést instalaci nové verze rovnou do umístění, ve kterém pak i zůstane. Takže pokud potřebujete, aby souběžně fungoval starý i nový web, tak máte na výběr ze dvou možností:

  1. Buď původní Joomla 1.5 web přesuňte do jiného umístění (podsložky nebo na jinou subdoménu) a místo něj nainstalujte nový Joomla 3 web. Stačí pomocí FTP klienta přesunout soubory původního Joomla 1.5 webu do jiného umístění a upravit cesty v konfiguračním souboru (viz Joomla 1.5 - Konfigurační soubor a odstavec "Úprava cest adresáře s logy a dočasného adresáře"). Následně provedete instalaci nového Joomla 3 webu do umístění místo původního webu.

  2. Nebo nový Joomla 3 web prozatím nainstalujte do dočasného umístění (podsložky nebo na jinou subdoménu) a přesuňte až po dokončení. V tom případě stačí nový Joomla 3 web nainstalovat do nějakého umístění a až ho budete mít připravený, tak pomocí FTP klienta smažete soubory původního Joomla 1.5 webu a místo něj přesunete soubory nového Joomla 3 webu. Následně upravíte cesty v konfiguračním souboru nového Joomla 3 webu (viz Joomla 3 - Konfigurační soubor a odstavec "Úprava cest adresáře s logy a dočasného adresáře").

Pro nový Joomla 3 web doporučuji vytvořit samostatnou databázi (v administraci domény v sekci Weby), aby každá instalace používala vlastní.

Jinak projekt Gallery 3 byl pozastaven, takže by bylo lepší fotografie přemigrovat do nějaké jiné fotogalerie.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Možnost instalace a převod databáze
PříspěvekNapsal: 05 lis 2019 13:00 
C4 zákazník

Registrován:
22 bře 2010 14:19
Příspěvky:
89
web jsme odpojili a používat ho do vytvoření nebudeme. Použijeme variantu 1. , akorát se mi nedaří přesunout staré složky do nově vytvořené složky. Zkouším přes ftp.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Možnost instalace a převod databáze
PříspěvekNapsal: 05 lis 2019 13:18 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7517
Dobrý den,

pokud přesouváte obsah pomocí FTP klienta, tak ho nejdříve musíte stáhnout ze serveru na lokální počítač a následně nahrát z lokálního počítače do nového umístění na serveru.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Možnost instalace a převod databáze
PříspěvekNapsal: 05 lis 2019 13:41 
C4 zákazník

Registrován:
22 bře 2010 14:19
Příspěvky:
89
děkuji za informace. Zkusíme zatím druhou variantu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Možnost instalace a převod databáze
PříspěvekNapsal: 03 led 2020 12:58 
C4 zákazník

Registrován:
22 bře 2010 14:19
Příspěvky:
89
Tak jsem nakonec použil druhou variantu. V původním adresáři jsem vytvořil složku "novy " a v něm jsem nainstaloval novou joomlu. V administraci hostingu jsem nastavil aby se nám po zadání domény otevřel " nový web". Vše fungovalo. Nyní přes ftp mažu starou joomlu a už nám přesměrování přestalo fungovat. Po zadání domény/novy se otevře tak jak má. Až kompletně smažu starou joomlu, jak nejlépe přesunout novou joomlu z podsložky "novy". :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Možnost instalace a převod databáze
PříspěvekNapsal: 03 led 2020 13:31 
C4 zákazník

Registrován:
22 bře 2010 14:19
Příspěvky:
89
tak do kořenového adresáře jsem dal zpět index, přesměrování už je ok, teď jen už přesunutí nové joomly ze složky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Možnost instalace a převod databáze
PříspěvekNapsal: 03 led 2020 14:03 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7517
Dobrý den,

pomocí administrace hostingu nelze takové přesměrování nastavit, takže bylo jasné, že jste ho musel provést jiným způsobem. Každopádně nyní máte na výběr opět ze dvou možností:

  1. Buď přesuňte instalační soubory nové instalace z podsložky novy do kořenové složky webu. To provedete buď stažením souborů pomocí FTP klienta do lokálním počítače a následným nahráním do kořenové složky webu, nebo o přesun můžete požádat přes Autorizovaný požadavek. A po přesunu ještě upravte cesty v konfiguračním souboru webu na tvar bez složky novy (viz Joomla 3 - Konfigurační soubor a odstavec "Úprava cest adresáře s logy a dočasného adresáře").

  2. Nebo změňte kořenovou složku webu do podsložky novy. To provede přidáním názvu složky novy u konfiguračních direktivy "Apache Document Root" (viz Nastavení konfiguračních direktiv a knihoven). Pak se bude instalace tvářit, jako kdyby byla umístěna v kořenové složce.

Takže v tomto případě je druhá možnost jednodušší.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz